Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Gyurcsány és a Momentum gyakorlatilag megsemmisült

Vágólapra másolva!
Ha most parlamenti választást tartottak volna, akkor az eredmények kétharmados Fidesz-többséget hoztak volna a Parlamentben – fogalmazott Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője az Origónak.
Vágólapra másolva!

„A Fidesz ezzel az eredménnyel is kétharmados győzelmet, parlamenti többséget nyerne el” – mondta az elemző. Megjegyezte: hozzá kell tenni, hogy jelenleg kormányzati ciklus közepe van, amikor általában a legalacsonyabb szinten van a kormánypártok támogatottsága.

Tehát ez kiváló ciklus közepi eredmény a Fidesz számára.

Gyurcsány és a Momentum gyakorlatilag megsemmisült – fűzte hozzá Deák Dániel. „Magyar Péter nem a Fideszt semmisítette meg, hanem a baloldalt. Azt látjuk, azt érezzük, hogy a hagyományos balliberális oldal, a DK-tól kezdve a Momentumig, nagyon súlyos vereséget szenvedett ezen a választáson” – magyarázta, 

fontos kérdésnek tartva azt, hogy ebből a pofonból fel tudnak-e egyáltalán állni.

„Magyar Péter begyűjtötte a balliberális szavazókat: a DK-sokat, a momentumosokat, a Kutyapárttól is vitt el szavazókat. Ez sikernek könyvelhető el Magyar Péter szempontjából egy új címke, egy új logó alatt. Nagyon jó időben lépett a porondra, ami gyakorlatilag lehetőséget biztosított neki arra, hogy begyűjtse az ellenzéki szavazókat” – fogalmazott a XXI. Század Intézet vezető elemzője, aki szerint 

nagy kérdés, hogy ez a lendület meddig tart – hiszen az általa vártnál jóval magabiztosabb győzelmet arattak a kormánypártok.

„Nagyon sok nyitott kérdés és ügy van – például a fővárosi közgyűlés –, amelyen elcsúszhat Magyar Péter. Korábban a Jobbik vagy a Momentum esetében is láttunk ilyet, ezek a pártok mára gyakorlatilag megszűntek” – zárta a beszélgetést Deák Dániel. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről