Késéseket és torlódásokat okoz a budapesti repülőtéren is az informatikai káosz

A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja 2024. június 6-án. Ezen a napon aláírásra került a repülőteret üzemeltető Budapest Airport Zrt. adás-vételi szerződése, így közel 20 év után újra nemzeti többségi tulajdonba került a reptér. A megállapodásnak köszönhetően a magyar állam vételár arányosan 80 százalékos tulajdonrészt szerez a Budapest Airport Zrt.-ben, a francia társbefektető VINCI pedig 20 százalékot.
A Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér 2-es terminálja.
Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Globális informatikai hiba miatt több légitársaság utasfelvételre használt rendszere is leállt. Az utasfelvételi rendszer hibája miatt késések várhatóak a budapesti repülőtéren is, hatalmas a torlódás.
Vágólapra másolva!

Korábban már beszámoltunk róla, hogy világszerte informatikai hiba akadályozza repülőterek, vasutak, bankok és más rendszerek működését. 

Járatkésésekre, torlódásra és jelentősen megnövekedett várakozási időre kell számítani a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is. 

A probléma a Eurowings, a Ryanair, a Turkish Airlines és a Wizz Air járatait érinti. 

‼️ Tájékoztatásunkat folyamatosan frissítjük ‼️ AZ UTASFELVÉTELI RENDSZER HIBÁJA MIATT KÉSÉSEK ÉS TORLÓDÁS A...

Posted by Budapest Airport on Friday, July 19, 2024

Több légitársaság megkezdte az utasfelvétel manuális elvégzését. A Budapest Airport a földi kiszolgáló vállalatoktól kapott információk alapján hangosbemondás útján tájékoztatja az utasokat, a helyszínen várakozóknak vizet biztosít. 

A Budapest Airport arra kéri az induló utasokat, hogy amennyiben rendelkeznek vonalkóddal vagy QR-kóddal ellátott beszállókártyával, illetve elvégezték a poggyászfeladást vagy csak kézipoggyásszal utaznak, közvetlenül a 2A Terminálra lépjenek be és fáradjanak az utasbiztonsági ellenőrzéséhez. 

A további torlódások elkerülése érdekében kérik, hogy kísérő nélkül lépjenek be a terminálépületbe.

A járatindulással kapcsolatos információkat ezen az oldalon követhetik figyelemmel.

Korábban már beszámoltunk róla, hogy tömeges Microsoft-kiesés okozott káoszt világszerte. Járatokat állítottak le, tévécsatornák, repülőterek és bankok függesztették fel működésüket.

A hiba miatt az American Airlines is leállította járatait, egyes németországi kórházakban pedig műtéteket is törölni kellett az informatikai káosz miatt.

A londoni Luton repülőtér is arra kéri az utazókat, vegyék fel a légitársaságukkal a kapcsolatot utazás előtt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!