A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Rétvári Bence: Európában egyre nagyobb probléma az illegális migráció

Vágólapra másolva!
Európában egyre nagyobb probléma az illegális migráció - jelentette ki a Belügyminisztérium (BM) parlamenti államtitkára a Készenléti Rendőrség budapesti központjában a Szerbiába induló 20. magyar rendőri kontingens búcsúztatóján, kedden. Rétvári Bence úgy fogalmazott, hogy 2015 óta folyamatosan napirenden szerepel az illegális migráció kérdése Európában, de a probléma megoldatlan maradt. Mint mondta, a migrációs paktum, az illegális migránsok kvóta alapján történő szétosztása nem megoldás, hanem sokkal inkább "egy meghívólevél, egy migránsmágnes".
Vágólapra másolva!

Magyarországnak az az álláspontja, hogy a külső határokat kell védeni - emelte ki Rétvári Bence. Úgy fogalmazott, ha az EU megvédené a 440 kilométer hosszú külső határszakaszát és a tengeri határszakaszokat, akkor nem kerülne veszélybe a 7500 kilométernyi belső határ. Hozzátette, hogy számos EU-tagállam már bevezette a belső határellenőrzést, többek között az olimpiára készülő Franciaország.

Magyarország megvédi a határait

Emlékeztetett rá, hogy Magyarország határozottan védi a déli határát, és a tavalyi évtől Szerbia is hathatós intézkedéseket tett, amelynek eredményeként megváltozott az illegális migráció útvonala.

Nem mindegy, hogy a rendőrség és az európai államok vezetői döntenek arról, hogy kik élnek Európában, vagy pedig az alvilág, a maffia és az embercsempészek

- hangsúlyozta az államtitkár. Jelen pillanatban az embercsempészek jobban tudják befolyásolni a folyamatot, az európai vezetők kevésbé - tette hozzá. Az államtitkár köszönetet mondott a Szerbiába induló 24 tagú kontingensnek a szolgálatért, amellyel megvédik a határt és a közbiztonságot. Hozzátette, hogy Szerbia várja az új kontingens tagjait, és a szerb kollégák elismeréssel szóltak a magyar rendőrök munkájáról, felkészültségéről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!