A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNMagyarország
12:00VízilabdaMagyarország-Szerbia

A kormány háborús időkben is fenntartja a rezsicsökkentést

Egy gázkút átlagosan 1500-2500 méter mélyről termeli ki a földgázt
Fotó: Hirling Bálint - Origo
Vágólapra másolva!
Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos hétfői sajtótájékoztatón ismertette a rezsicsökkentés eredményeit az elmúlt két évet érintően. A biztos szerint a kormány a rendkívüli kihívások ellenére, a háborús időkben is gondoskodik a magyar családok biztonságos ellátásáról, akik a rezsicsökkentésnek köszönhetően továbbra a legolcsóbban jutnak földgázhoz és áramhoz az Európai Unióban. Cikkünk frissül!
Vágólapra másolva!

Németh Szilárd rezsicsökkentés fenntartásáért felelős kormánybiztos a sajtótájékoztatón elmondta, hogy sikeresen megvédték az elmúlt két évben a magyar családokat Brüsszel politikájától. Továbbra is hazánkban a legolcsóbb a földgáz és áram ára egész Európában. A kormánybiztos szerint

kénytelenek voltak bevezetni bizonyos intézkedéseket, és mivel Brüsszel politikája miatt az egekbe szöktek az energiaárak, így Magyarország energiabiztonságát garantálni kellett. 

Ezért a rezsicsökkentés fenntartása mellett döntött a kormány, minden magyar háztartás továbbra is igénybe veheti ezt. Emlékeztetett, hogy rezsivédelmi alapot hoztak létre a költségvetésben, mert támogatni kellett a rezsicsökkentést, és a rezsivédett árakat is megalkották.

Németh Szilárd elmondta, hogy korábban átlagfogyasztás tekintetében a havi áram és gázszámlán havi 180 ezer forintot tudtak megspórolni a háztartások.

Veszélyeztetik hazánk energiabiztonságát

A Lukoil embargó kapcsán elmondta: 

ez az ukrán döntés nemcsak jogszerűtlen, barátságtalan, hanem nemzetközi jogot is sért, és miközben Ukrajna uniós tag akar lenni, közben egy uniós ország ellátását veszélyezteti. 

Közben Brüsszel úgy tesz, mint, akit nem érdekel ez az embargó. Ez pedig nemcsak hazánkat, hanem Szlovákiát is érinti. Németh Szilárd szerint nagyon fontos, hogy zsarolással akarnak nyomást gyakorolni Magyarországra. 

Ha a kőolajjal megteszik, akkor megteszik később akár más energiával is? Magyarországnak meg kell védenie hazánk energiabiztonságát, és biztosítani kell, hogy a magyar családok biztonságos üzemanyag- és háztartási energiaellátásban részesüljenek. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!