A Guccinak hála több millió forint értékű cigarettát foglalt le a NAV

Vágólapra másolva!
Hét és félmillió forint értékű cigarettával kitömött bőröndöket szagolt ki a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bevetési Igazgatóságának Gucci nevű keresőkutyája. A pénzügyőrök az M1-es autópályáról Komárom-Esztergom vármegyében terelték le a román kisbuszt egy kontroll erejéig.
Vágólapra másolva!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal közelménye szerint rutinellenőrzésre választották ki a pénzügyőrök azt a román kisbuszt, ami utasokat és csomagokat szállított Angliába. 

A járőrök a raktér átvizsgálásához Gucci – a kábítószer-, cigaretta- és bankjegykereső kutya – szimatát vetették be.

A szolgálati eb egy-két könnyed szökellés közepette azonnal rámutatott a raktér gyanús fekete bőröndjeire. Az útipoggyászokból, rongyokba tekerve 3.426 doboz bolgár zárjegyes cigaretta került elő. Néhány perc múlva pedig az is kiderült, hogy a bőrönd két, harmincas éveikben járó utasé. Mindketten Angliában próbálkoztak volna a füstölnivaló értékesítésével.

3.426 doboz bolgár zárjegyes cigaretta került elő a bőröndökből

A pénzügyőrök jövedéki törvénysértés és költségvetési csalás elkövetésének bűncselekménye miatt indítottak eljárást. Az elkövetők pedig nem csak a cigarettának és a várva várt haszonnak mondhattak búcsút, hanem több millió forint bírsággal is számolniuk kellett.

A tavalyi év során is több alkalommal segítették a NAV munkatársainak munkáját keresőkutyák, akiket egyébként folyamatosan igyekeznek toborozni.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!