Támadás térfigyelő kamerán rögzítve: brutális felvételek

biztonsági térfigyelő kamera security cam megfigyelés kémkedés
Fotó: Michał Jakubowski / Unsplash
Vágólapra másolva!
Rengeteg súlyos bántalmazási ügyről hallani, azonban sokszor bonyodalmas és hosszas munkába telik, míg az igazságszolgáltatás kibogozza a szálakat és egyértelmű ítéletet hoz az ügyben. Ha azonban a támadás térfigyelő kamerán is rögzítve van, akkor az hatalmas segítség lehet a hatóságoknak. Mutatunk néhány esetet, amikor igazán hasznosnak bizonyult.
Vágólapra másolva!

A még 2022-ben Marcaliban történő támadás térfigyelő kamerán is jól látható volt, ugyanis két már korábbról egymást ismerő férfi összeveszett a buszon, majd mindketten leszálltak Marcaliban, ahol aztán csúnya bántalmazás lett a vége a vitának. 

támadás térfigyelő kamerán
A támadás térfigyelő kamerán is rögzítve lett. Fotó: Magyarország Ügyészsége

 

A pályaudvar melletti utcában ugyanis a verekedés térfigyelő kamerán rögzítve lett.

A felvételén jól látható, hogy a buszra később felszálló férfi a földre esett, amit észrevett egy kocsmában iszogató férfi is, aki ezt követően odaszaladt és megpróbálta elhúzni tőle a bántalmazott férfit.

Az indulatos férfi ekkor visszafutott az úttestről éppen felkelni próbáló ismerőséhez és fejbe rúgta.

A férfi 8 napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett, mivel betört az orra. A Marcali Járásbírósághoz benyújtott vádiratában később az ügyészek a fiatal férfival szemben felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását indítványozták.

 

A telefonos videók is sokat segítenek, nem csak az ha a támadás térfigyelő kamerán rögzül

 

Az egész országot megdöbbentette nemrég a brutális leszámolás Ercsiben, ahol Gázpisztolyokkal, botokkal, baseballütőkkel gumilövedékes támadás során esett egymásnak két társaság. Egy férfit legalább nyolcszor eltaláltak a gumilövedékek, egy férfinek koponyatörése lett. Még egy 10 éves kislány is megsérült. A lövöldözésnek a rendőrök vetettek véget, a támadók egy részét pedig összesen 15 embert a TEK-esek fogtak el. 

De a család most is retteg, szerintük egy feljelentés miatt támadtak rájuk, évek óta haragban állnak egymással. 

Az utcában élők napokig nem merték elhagyni az otthonukat sem - írta meg a tenyek.hu. A leszámolásról felvételek is készültek, ahol jól látható, hogy szinte mindenkinél fegyver van, volt akinek még kés is volt a kézben. 

A történtekkel kapcsolatban a Bors megkérdezte a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányságot, ahol azt mondták: a Gárdonyi Rendőrkapitányság munkatársai csoportosan felfegyverkezve elkövetett garázdaság miatt indítottak büntetőeljárást. 

 

Egy gyerek életét mentette meg a térfigyelő kamera

Egy biztonsági kamera a napokban rögzítette, ahogy néhány férfi megpróbálta elrabolni az utcán labdázó gyerekeket az Egyesült Államokban.

A rémisztő esetet egy texasi családi ház biztonsági kamerája rögzítette. A házban lakó kisfiú és a barátai az utcán labdáznak, amikor egy fehér autó megállt a ház előtt, majd néhány felnőtt férfi megpróbálta elrabolni őket.

A gyerekek sikoltozva szaladtak be a házba, még épp időben.

Az elkövetők egyik tagja miután meglátta, hogy nem éri utol a gyerekeket, elmenekült a helyszínről. A rendőrség az ügyben nyomozást indított, a kamerafelvételeken pedig még a gyerekrablók autója is jól látható.


 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!