Magyarországon fogtak el egy Németországban körözött férfit - videó

Vágólapra másolva!
Elfogtak egy 44 éves férfit a Zala vármegyei Gelsén, akit a német hatóságok közveszélyokozás miatt köröztek - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a német rendőrség kereste meg a magyar hatóságot, mivel olyan információjuk volt, hogy a gyújtogatással elkövetett közveszélyokozás miatt körözött, 44 éves német - magát "Reichsbürgernek", azaz a német államot el nem ismerő embernek tartó - férfi Magyarországon rejtőzködik. 

A bűncselekmény miatt akár 10 éves börtönbüntetést is kaphat Németországban - tették hozzá. A fejvadászok beszerzett adatai alapján a férfit már ismerték a magyar hatóságok, mivel Magyarországon is volt már büntetve. A felderítőmunkának köszönhetően a célkörözési nyomozók olyan információt szereztek, hogy a szökevény Nagykanizsa környékén bujkálhat; végül hétfőn reggel Gelse településen fogták el őt. A közlemény alapján 

a német férfi nem működött együtt, magát csak "emberként" azonosította.

 A rendőrök előállították a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon, majd a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, kiadatásáról a későbbiekben dönt a bíróság.

Korábban azt is megírtuk, hogy egy férfit a bíróság több évre börtönbüntetésre ítélt kábítószer-kereskedelem és sikkasztás miatt. A férfi azonban nem kezdte meg a büntetését, ezért 2019-ben elfogatóparancsot adtak ki ellene. A férfit végül több év bujkálás után fogták el.

A rendőrök havonta átvizsgálják a folyamatban lévő eljárásokat, aminek köszönhetően augusztusban, egy összehangolt akcióban több tucat bűnözőt fogtak el. Emellett pedig több olyan embert is megtaláltak, akik eltűntként szerepeltek a nyilvántartásban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a kerületi rendőrkapitányságokkal közösen idén február óta havonta vizsgálja át az adott hatóságok által indított eljárásokat. Emiatt augusztus első felében, a IV., V., XI., és XXI. kerületi rendőrökkel együtt 1439 ügyet vizsgáltak át. 

Miután összegyűjtötték a megfelelő információkat, augusztus 16-án, egy összehangolt akcióban 61 embert fogtak el, akiket rablás, lopás, csalás, személyi szabadság megsértése miatt köröztek. A rendőrök február óta 412 embert fogtak el, köztük olyan szökött bűnözőket is, akik ellen emberölés, emberkereskedelem, zsarolás, súlyos testi sértés, kábítószer-kereskedelem és szexuális kényszerítés miatt adtak ki elfogatóparancsot. Ezekért a bűncselekményekért összesen 101 év letöltendő börtönbüntetést és több mint 12 millió forint pénzbírságot szabtak ki a bíróságok. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!