Ködös, felhős időre számíthatunk, de a télikabátra még nem lesz szükség

ősz, időjárás, őszidőjárás, ősziidőjárás, évszak, eső, köd, falevél
Debrecen, 2023. november 7. A drónnal készült képen őszi színekben pompázó erdő Debrecen térségében 2023. november 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vágólapra másolva!
Továbbra is kellemes őszi időre számíthatunk a napokban, az ország egyes részein az időjárás ugyanis elérheti a 20 körüli hőmérsékletet is.
Vágólapra másolva!

Hétfőn az alacsonyszintű felhőzet és a köd néhol csak lassan szakadozik, egy-egy helyen tartósan megmaradhat. Emellett nyugat felől fátyolfelhőzet vonul fel, ami délután szűri, zavarja majd a napsütést. Számottevő csapadék nem valószínű. Az északias szél főként a Bodrogköz térségében, valamint néhol az Észak-Dunántúlon élénkülhet meg. 

A legmagasabb nappali hőmérséklet a tartósabban felhős, ködös részeken általában 14 és 17, míg a naposabb részeken nagyrészt 18, 21 fok között valószínű. Késő estére 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

- írta az előrejelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

ősz, időjárás, őszidőjárás, ősziidőjárás, évszak, eső, köd, falevél
Fotó: Nagy Boglárka - Origo

A hétfő éjjel képződő köd, valamint a terjeszkedő rétegfelhőzet, kedden napközben bár valamelyest zsugorodik, oszladozik, akár nagyobb körzetekben is megmaradhat tartósan.

A borult, ködös tájakon szitálás előfordulhat. 

A légmozgás többnyire gyenge vagy mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet kedden 5 és 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 20 fok között alakul.

 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!