Itt vannak Magyar Péter botrányos családi ügyei

Vágólapra másolva!
Súlyos korrupciós ügyek gyanújába keveredett Magyar Péter az öccsén, Magyar Mártonon keresztül is. Milliókat fizetett a diszkópolitikus a testvérének különböző megbízásokon keresztül. Magyar Márton emellett az elmúlt években Óbuda súlyos korrupciós bűncselekménnyel gyanúsított, letartóztatásban lévő baloldali polgármesterének dolgozott. Az EP-választások előtt az Óbudai Indexen rendszeresen jelentek meg a kormányoldalt támadó, ugyanakkor a ma már börtönben ülő Kiss Lászlót támogató tartalmak.
Vágólapra másolva!

Hiába derült ki már jóval az európai parlamenti választások előtt, hogy súlyos visszaélések történhettek a baloldali vezetésű III. kerületben, Óbuda polgármestere, az azóta hivatali vesztegetéssel meggyanúsított és rács mögött ülő Kiss László mégis újra polgármester lett. Az talán sokak figyelmét elkerülte, hogy a választások előtti időszakban a helyi baloldalt támogatta egy rejtélyes, azóta már nem aktív web- és a hozzá köthető Facebook-oldal, az Óbudai Index. Az oldalon rendre a Fideszt támadó és Kisséket támogató tartalmak jelentek meg a választást megelőzően. 

Magyar Péter öccse is segítette a Kiss Lászlóékat támogató portált

Az Óbudai Indexnek dolgozott Magyar Péter öccse, Magyar Márton is. Mindezt erősíti az videó, amiben látható, hogy Magyar Márton mikrofonnal a kezében óbudai fideszes képviselőket zaklat. Azt ugyanakkor a képviselők kérdésére nem akarta Magyar elárulni, hogy milyen portáltól érkezett, és a sajtóigazolványt sem volt hajlandó felmutatni.

Magyar Márton azt állította, hogy nem dolgozott az Óbudai Index nevű oldalnál, de azt elismerte, hogy segített nekik anyagokat készíteni.

Milliós megbízások, gyanús összefonódások

Ismert, az újabban médiacéget is alapító Magyar Mártonról nemrég derült ki, hogy a fizetési listáján volt annak a cégnek, amelynek Magyar Péter a Diákhitel Központ vezérigazgatójaként a Kehi-jelentés alapján túlárazott megbízásokat adott. 

Sőt, Magyar Márton havi 750 ezer forintért végzett kommunikációs tanácsadói feladatokat a Volánbusznál is, abban az időszakban, amikor Magyar Péter az állami vállalat igazgatótanácsában ült. Ha ez még nem volna elég: a közmédiától is áramlott hozzá pénz, hiszen az MTVA-nak is dolgozott 2023 szeptemberétől, a Családfamesék című műsor kreatív szerkesztőjeként.

Ez ellen a közmédia ellen hirdetett bojkottot és szervezett tüntetést nemrég Magyar Péter, persze a Magyar testvéreket az efféle ellentmondások nem kimondottan zavarják. Ilyen ellentmondásra tökéletes példa, hogy Magyar Márton 2020 nyarán még a régi Index melletti tüntetést instruálta – mondván, veszélyben van a sajtószabadság –, de ez nem gátolta meg abban, hogy 2023-tól az Economxnál dolgozzon mint szerkesztő, műsorvezető. Mint közismert, az Economxot ugyanaz az Indamédia adja ki, mint az Indexet.

Ezek szerint tehát Magyar Márton több állami szervezettől is pénzhez jutott az elmúlt években. A Volántól közvetlenül, a Diákhitel Központtól és a közmédiától – az egyik beszállítójuknak dolgozva – közvetve szerzett bevételt. Ráadásul előbbi két cégnél testvére, Magyar Péter az idő tájt vezető pozíciót töltött be.

Testvéri pártmédia

Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy Magyar Márton Kontroll Média Szolgáltató Kft. néven alapított céget, majd szinte azonnal aktívvá is vált a YouTube-on. A csatorna oldalára felkerült például egy olyan videó, amelyen Magyar Márton a tüntetőket interjúvolja a közmédia elleni, egyébként a Tisza Párt szempontjából sikertelen tüntetésen.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!