Magyar Péterről és a limonádéról kérdezte az Origo Karácsony Gergelyt - videó

Vágólapra másolva!
Megalakult a mai napon a Fővárosi Közgyűlés, amely rögtön káoszba fulladt miután a képviselők nem tudtak megállapodni az új szervezeti és működési szabályzatról (SZMSZ). Mint ismert, a főpolgármester a héten bejelentette, hogy hajlandó lenne átadni 19 feladatkört a közgyűlés által létrehozott bizottságoknak mellyel úgy tűnhet, hogy Magyar Péter óhaját teljesítené. Az alakuló ülés megkezdése előtt az Origo riportere kísérletet tett arra, hogy megtudja Karácsony Gergelytől, hogy ezt a gesztust a botránypolitikus kifejezett kérésére lépte-e meg?
Vágólapra másolva!

Mint ismert, a botránypolitikus korábban a következőket írta a közösségi oldalán:

azért kértük a működési szabályzat módosítását, hogy legyen hatásköre a képviselőknek, hogy tudjanak valódi munkát végezni, felelősséget vállalni.

Az alakuló ülésen azonban Karácsony hiába tett javaslatot a módosításról, arról a képviselők nem tudtak megállapodni, így végül elhalasztották a vitát. 

Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint a két politikus közti civakodás egy "színjáték", hiszen a paktumot már régen megkötötték. 

 csak politikailag kellemetlen lenne beismerniük, hogy megállapodott a DK által támogatott főpolgármester és a kommunikáció szintjén DK-ellenes Magyar Péter. Így aztán el kell játszani, hogy civakodnak."

- írta az elemző a közösségi oldalán. 

Az Origo kérdésére a főpolgármester ugyan nem mert válaszolni, de az arckifejezése kifejezetten árulkodó volt. 


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!