A nemzeti konzultációk a nemzeti szuverenitást erősítik

Vágólapra másolva!
Európában egyedülálló demokratikus párbeszédet vezetett be és alkalmaz a kormány 2010 óta. A nemzeti kormány számos jelentős politikai, gazdasági, társadalmi, gazdasági kérdésben kérte már ki ebben a formában a magyar emberek véleményét. A mai napig következetesen képviselt bevándorláspolitika csak az egyike az ilyen jelentős ügyeknek - tette közzé Magyarország Kormánya.
Vágólapra másolva!

2010 óta eddig 13 alkalommal kérte ki a kormány a magyarok véleményét nemzeti konzultációk formájában, többek között az alkotmányozásban, a járvánnyal kapcsolatos kérdésekben, a brüsszeli érdekképviseletben, a nemzeti szuverenitás kérdéseiben, a Soros-hálózat beavatkozását visszahárító lépéseknél. 

A nemzeti konzultációk így hozzájárultak ahhoz, hogy a jelentős döntéseknél egyetértési pontok jöjjenek létre a kormány és a magyar állampolgárok között.

A nemzeti konzultációk így a nemzeti szuverenitás erejét is adják a Brüsszel és a baloldal által indított rendszeres Magyarország elleni támadásoknál is.

Az elmúlt években tizenegy olyan nemzeti konzultációra került sor, amelynek keretében válaszlevéllel ellátott, feleletválasztós kérdéseket tartalmazó postai küldeményeket kaptak az állampolgárok, két alkalommal pedig kizárólag interneten zajlott a konzultáció.

2011-ben két konzultáció is zajlott (Alaptörvényről szóló konzultáció; Szociális konzultáció), 2012-ben pedig egy konzultációra került sor (Gazdasági konzultáció). Ezeket követte 2015-ben a bevándorlás és a terrorizmus kérdésében folytatott nemzeti konzultáció, melynek során a választópolgárok első alkalommal interneten is válaszolhattak a kérdésekre.

2016-ban egy kizárólag interneten kitölthető konzultáció zajlott a magyar internet jövőjéről. 2017-ben szintén két konzultációra került sor: az egyik a tagállami és uniós jogkörökkel kapcsolatos vitákról, a másik a bevándorlással kapcsolatos nemzetközi tervekről szólt. 2018 novemberében pedig a családok védelméről szóló nemzeti konzultáció zajlott. 2020-ban és 2021-ben három, (A koronavírusról és a gazdaság újraindításáról; Konzultáció az újraindításról; A járvány utáni életről), a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos konzultációra is sor került, ezek közül az egyiket csak online lehetett kitölteni.

2022-ben az uniós kormányok közül a magyar kormány kérdezte meg először az állampolgárokat a brüsszeli szankciókról, amelyek a háborút nem állították meg, Európának viszont rendkívüli gazdasági nehézségeket okoztak. 

A legutóbbi konzultáció 2023 végén indult, témája pedig hazánk szuverenitásának védelme volt

- írja Magyarország Kormánya honlapján.

Ami a részvételi adatokat illeti, a 2011-es, Alaptörvényről szóló nemzeti konzultációban 917 ezren, a Szociális konzultációban 1 millió 143 ezren vettek részt. A 2012-es Gazdasági konzultáció során 674 ezer, míg a 2015-ös bevándorlási konzultáció során 1 millió 58 ezer válasz érkezett. A 2017-es, az uniós és tagállami jogkörökkel kapcsolatos vitákról szóló nemzeti konzultációban 1 millió 680 ezren, míg a bevándorlással kapcsolatos tervekről szóló konzultációban 2 millió 356 ezren vettek részt. Ez utóbbi így az eddigi legsikeresebb nemzeti konzultáció volt. 

A családvédelmi konzultáció kérdőíveit 1 millió 382 ezren küldték vissza. A koronavírusról és a gazdaság újraindításáról konzultációt több mint 1 millió 682 ezren, ezzel ez lett az eddigi második legsikeresebb konzultáció. A csak online kitölthető, újraindításról szóló konzultációt 528 ezren, a járvány utáni életről szólót pedig 1 millió 423 ezren töltötték ki. A szankciókról szóló 2022-es konzultációban 1 millió 389 ezren vettek részt. A legutóbbi, a szuverenitásunk védelméről szóló konzultációban pedig több mint 1 millió 545 ezren.

Az eddigi nemzeti konzultációk bővebb részletezése és az eredmények ide kattintva érhetőek el!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!