Orbán Viktor a Millenárison mond ünnepi beszédet - mutatjuk az október 23-i programot

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a budapesti Millenáris szabadtéri színpadán mond ünnepi beszédet ma, az 1956-os forradalom és szabadságharc 68. évfordulóján. A beszéden és a későbbi programokon mindenki regisztráció nélkül részt vehet.
Vágólapra másolva!

Az október 23-i ünnepnap 9 órakor a Kossuth téri ünnepélyes zászlófelvonással veszi kezdetét.

Orbán Viktor miniszterelnök 10 óra 30 perctől a Millenáris Parkban mond ünnepi beszédet.

Minden ünnepelni vágyót szeretettel várnak a szervezők október 23-án a 10 óra 30 perckor kezdődő nemzeti ünnepre - tudatta a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs. A szervezők arra kérik az érdeklődőket, hogy időben érkezzenek meg a rendezvényre, mert fontos szempont a biztonság, ezért megerősített védelemre, biztonsági ellenőrzésre kell számítani a Millenáris Parkba történő belépéskor. 

A Millenáris szabadtéri színpadán az ünnepi műsor és a miniszterelnök beszéde nyilvános, a rendezvény nem kötött regisztrációhoz, teljes ideje alatt bemutatókon, családi és gyermekprogramokon vehetnek részt a látogatók, amelyek megtekintése, használata ingyenes. 

A szervezők azt javasolják, hogy a rendezvény helyszínét tömegközlekedéssel közelítsék meg: a Széna térről (ahol a 4-es, 6-os, 17-es villamos megáll) és a Széll Kálmán térről (ahol a M2-es metró, a fonódó villamos-hálózat járművei és számos buszjárat is megáll) gyalogosan pár perc alatt elérhető a Millenáris Park. Az érdeklődők a Fény utca (Szabó Magda sétány) felőli bejáraton tudnak belépni a területre - közölte a nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzs.

A miniszterelnöki beszédet követően családi napon vehetnek részt az érdeklődők.

10 órától este 18 óráig megtekinthető a Szent Korona az Országházban. Egész nap lehetőség lesz protokollmentes gyertyagyújtásra a 301-es parcellánál. A Terror Háza Múzeum ingyenesen látogatható ezen a napon, és a Hősök Falához is protokollmentesen várják az emlékezőket.

A Kossuth téren kiállított korabeli Csepel teherautó is az ünnepi programsorozat eleme, csakúgy, mint az esti fényfestések a KKM, a Műegyetem K épülete, valamint a Terror Háza falain.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!