Orbán Viktor: Az Európai Bizottság és az Európai Néppárt vezetője meg akarja buktatni a magyar kormányt

Miniszterelnöki interjú a Kossuth rádióban, Orbán Viktor, OrbánViktor
Budapest, 2024. október 11. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban a Kossuth rádió óbudai stúdiójában 2024. október 11-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Vágólapra másolva!
Világossá tették, hogy a Dobrev-Magyar-koalíció szerződése vagy házassága tulajdonképpen ott meg is történt a szemünk előtt, és amelyet papként vagy anyakönyvvezetőként von der Leyen celebrált és Manfred Weber volt a tanú - mondta Orbán Viktor kormányfő a szerdai strasbourgi magyar uniós elnökségi program bemutatását követő vita legfőbb tanulságáról.
Vágólapra másolva!

Az Európai Bizottság elnök asszonya, Ursula von der Leyen, és Manfred Weber bejelentette, meg akarja buktatni a magyar kormányt. Gondoltam, hogy ez az álláspontjuk, de nem hittem volna, hogy nyíltan kimondják. Szokatlan ennek a nyíltsága, főleg, hogy azt is elmondták, kikből álljon ez a kormány – mondta el Orbán Viktor a Kossuth rádió, Jó reggelt, Magyarország - című műsorában. 

A miniszterelnök szerint megnevezték a két személyt, akikből elképzelnék a következő magyar kormányt: az európai szocialisták Dobrev Klárát akarják delegálni, a Néppárt meg a Tisza Pártot Magyar Péterrel. 

Világossá tették, hogy ez az a koalíció, aminek a szerződése tulajdonképpen, vagy házassága, ott meg is történt a szemünk előtt, és amelyet papként vagy anyakönyvvezetőként von der Leyen celebrált és Manfred Weber volt a tanú.

 A két érintett fél pedig világosan megmondta, hogy ők készen állnak arra, hogy teljesítsék azt, amit Brüsszel követel Orbán Viktor szerint.

A kormányfő úgy véli, ez négy súlyos dolgot jelent, és mind a négyet el is fogadták. Az egyik, hogy beszállunk a háborúba, Ukrajnának fogunk fegyvert szállítani és adunk pénzt nekik a magyar költségvetésből. Illetve támogatják a brüsszeli migrációs politikát. A miniszterelnök szerint be kell engedni a migránsokat, a családvédelmi gyermekvédelmi törvényeket el kell törölni, és végül bele kell szállni a gazdasági, kereskedelmi, hidegháborúba, ha a „megállapodás” szerinti kormány lenne. Brüsszel célja, hogy egy szocialista és egy néppárti delegálással Magyarországnak „brüsszeli kormánya” legyen. A miniszterelnök szerint ez az értelme annak, ami Strasbourgban történt.


 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!