Vasvillával támadt a rendőrökre egy Pest vármegyei férfi

Letartóztatásban a rendőrökre vasvillával támadó férfi, vasvilla, támadás
Fotó: Magyaroszág Ügyészsége
Vágólapra másolva!
Minden reggel kalapáccsal verte szomszédja kerítését egy férfi, amikor pedig a rendőrök intézkedni akartak, vasvillával hadonászott feléjük a kerítés mögül. Végül a terrorelhárítás kommandósai fogták el.
Vágólapra másolva!

Néhány napja rendőrök jelentek meg egy Pest vármegyei háznál, mert 

bejelentés érkezett hozzájuk, hogy az ott lakó férfi minden reggel kalapáccsal üti a szomszéd kerítését. A rendőrök beszéltek a férfi anyjával, aztán megpróbáltak a férfival is, aki azonban erre a kezében egy vasvillával a kerítésnek rohant.

 Az egyik rendőr a kapu és a kerítés közötti résen látta, hogy a férfi felfegyverkezve közelít a kapuhoz, ezért figyelmeztette kollégáit.

A férfi a kerítés mögül agresszívan kiabált, szitkozódott, és

 azzal fenyegette a három rendőrt, hogy megöli őket, majd a nála lévő vasvillával a kerítésen keresztül többször a rendőrök felé szúrt.

Akár el is találhatta volna őket, azonban végül csak a kerítés rongálódott meg. A rendőrök ezután erősítést kértek.

Amikor már több rendőr is a helyszínre vonult, a férfi tovább fenyegetőzött, majd a vasvillával a kezében bement a házba, és bezárkózott. 

Végül a Terrorelhárítási Központ munkatársainak segítségével hozták ki a rendőrök az épületből.

Az ügyészség elrendelte a férfi őrizetbe vételét, gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, illetve emberölés előkészülete miatt, majd eredményesen javasolta letartóztatásának elrendelését.

A büntetett előéletű férfi már a gyanúsítás ellen is panasszal élt, a bíróság végzése ellen pedig fellebbezést nyújtott be, így az nem végleges.

Letartóztatásban a rendőrökre vasvillával támadó férfi, vasvilla, támadás
Fotó: Magyaroszág Ügyészsége

Szintén vasvillával támadt a rendőrökre egy férfi 2022 novemberén, miután otthonában akarták elfogni, ugyanis kiderült róla, hogy körözött bűnöző.

Három férfi Alsóvadászon szintén vasvillával és egy fejszével fenyegette az intézkedő rendőröket, egyikük pedig egy kődarabot is dobott feléjük. Zalakomárban pedig egy lovaskocsis férfit akartak ellenőrizni a rendőrök, amikor az vasvillával kezdett hadakozni az igazoltatás ellen.

Egy szintén Pest vármegyében élő férfi pedig vascsővel támadt a rendőrökre, miután bedrogozva összeveszett feleségével, majd kitépte a gyereket a kezéből, hazarohant és bezárkózott vele.

Tavaly nyáron pedig baltával támadt a rendőrökre egy budapesti férfi, miután ugyanazzal a baltával, és egy vésővel megrongálta az Osztrák Nagykövetség épületét.

Forrás: Ügyészség

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!