Mutatjuk, hogyan készítse fel szervezetét az őszi és téli hónapokra

Vágólapra másolva!
Az őszi és a téli hónapokban fokozott figyelmet kell fordítani a testünkre, ugyanis hűvösebb az időjárás, kevesebb a fény és megváltoznak az életkörülmények. Ezek miatt a szervezetünket sokkal nagyobb terhelés éri. Az immunrendszerünk megerősítése ilyenkor nagyon fontos, hogy elkerüljük a szezonális betegségeket. A díjnyertes, magyar táplálékkiegészítő márka, a Nutriversum ebben adott segítséget a Tényeknek.
Vágólapra másolva!

A hidegebb hónapokban felértékelődik az étrend-kiegészítők szerepe, mert a szervezetünk ilyenkor már gyakran nem jut elég tápanyaghoz és vitaminokhoz természetes forrásokból. A magyar táplálékkiegészítő márka, a Nutriversum összefoglalta, hogy melyek a legfontosabb vitaminok ilyenkor, és milyen módszerekkel maradhatunk energikusak – írja a Tények.

Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock

A legfontosabb vitaminok ősszel és télen:

1.C-vitamin: Talán a legismertebb immunerősítő, amely hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, a normál pszichológiai funkció fenntartásához és az idegrendszer normál működéséhez is.

2. D-vitamin: A napsütéses órák csökkenésével különösen fontos a D-vitamin pótlása, hiszen az egészséges csontozat fenntartása mellett az immunrendszer normál működéséhez is hozzájárul.

3. Cink: Ez az ásványi anyag egyre nagyobb népszerűségnek örvend, hiszen rengeteg testi funkcióban játszik szerepet. A cink hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez, de mellette hozzájárul a látás, a bőr, a haj és a csontok normál állapotának fenntartásához is.

4. B-vitamin komplex: A B-vitaminok (különösen a B6 és B12) részt vesznek a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, de mellette hozzájárulnak az idegrendszer normál működéséhez is, ezért hasznosak lehetnek az őszi időszakban.

Képünk illusztráció 
Fotó: Shutterstock/Bgstock72

A legjobb módszerek az immunrendszer megerősítéséhez:

A vitaminpótlás mellett természetes úton is erősíthetjük az immunrendszerünket, hogy ellenállóbb legyen a szezonális betegségek ellen.

  • Szaunázás: A szauna rendszeres használata elősegíti a méregtelenítést, fokozza a vérkeringést és erősíti az immunrendszert. A hirtelen hőmérsékletváltozás stimulálja a fehérvérsejtek termelését, így segítve a fertőzésekkel szembeni védekezést.
  •  Megfelelő alvás: A pihentető alvás alapvető szerepet játszik az immunrendszer működésében. Alvás közben regenerálódik a szervezet, és a sejtek újraépítik a nap folyamán elszenvedett károkat. Felnőtteknek napi 7-9 óra alvás javasolt a megfelelő regenerálódáshoz és immunrendszer erősítéséhez.
  •  Rendszeres mozgás: A mérsékelt testmozgás, mint a sétálás, futás vagy jóga, hozzájárul az immunrendszer egészségéhez. A fizikai aktivitás javítja a keringést, segít a stressz kezelésében, és növeli az immunsejtek aktivitását. A sportolás emellett fokozza az endorfin termelését, ami pozitív hatással van az általános jóllétre.

Hazai innováció, nemzetközi elismerés

A Nutriversum tavaly, 2023-ban a legnagyobb nemzetközi dizájn elismerését jelentő Red Dot díjat nyerte el, több mint 50 féle tasakos vitamin csomagolásának innovatív megoldásaival.

Októberben különleges akcióval készültek, 16-féle vitaminkészítményük mindössze 1000 forintos áron lesz elérhető. 

Az őszi-téli időszak különleges kihívásokat jelent a szervezetünk számára. Ebben az időszakban különösen fontos, hogy gondoskodjunk a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátottságról, hiszen ez az alapja annak, hogy egészségesek és energikusak maradjunk. A Nutriversum célja, hogy segítséget nyújtson mindenki számára ebben a felkészülésben, így idén októberben különleges akcióval kínáljuk a legfontosabb vitaminokat, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé tegyük az egészséges életmód fenntartását

 – mondta Fetter Ármin, a Nutriversum marketing vezetője. 
 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!