Verőcei hajóbaleset: nem számítanak már túlélőkre - videó

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság merülésvezetője elmondta a verőcei hajóbalesettel kapcsolatosan, nem számítanak már túlélőkre.
Vágólapra másolva!

Nem számíthatunk már túlélőkre - mondta Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság merülésvezetője a Hír TV-nek a verőcei hajóbalesettel kapcsolatban. Mándoki László ugyanakkor hozzátette: 

továbbra is nagy erőkkel keresik az eltűnteket.

Ahogy arról az Origo beszámolt, két hajó ütközött össze szombaton Verőcénél. A balesetben ketten meghaltak, és többen eltűntek.

A rendőrség korábban a szombat éjjel Verőcénél történt hajóbalesetről azt közölte, a szállodahajónak ütköző motorcsónakban nyolcan utaztak, közülük egy férfi kijutott a partra, két embernek a holttestét találták meg, öt embert jelenleg is keresnek - írja a Bors.

A reggeli órákban Balázs László azt nyilatkozta, 

már inkább az áldozatok kereséséről szól a kiterjedt kutatás a Dunán.

A Pest Vármegyei Kutató-Mentő Szolgálat vezetője hozzátette, a bejelentést követően nem lehetett tudni, pontosan hol történt a baleset, ezért a mentést irányítók döntése alapján 20 kilométeres körzetben kezdték meg a kutatást a Dunán. A szervezet hőkamerás drónokkal, és a part menti részek átvizsgálásával segítette a hivatásos tűzoltók munkáját.  

A legutolsó sajtóértesülések szerint a szállodahajó kapitányát a rendőrség őrizetbe vette és gyanúsítottként hallgatta ki halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása miatt.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!