Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Magyar Péter kapcsolata a milliárdos csalást szervező, 1200 embert megkárosító piramisjáték szereplőivel

sajermariajudit, Sájer Mária Judit
Magyar Péter anyósjelöltje négy évet ült fegyházban, mert átvert és meglopott idős embereket és másokat is.
Fotó: Metropol
Vágólapra másolva!
Nem lehet kizárni, hogy Magyar Péter a korábbi piramisjátékban eltűnt pénzekből kampányol egy, a Kossuth Rádiónak nyilatkozó elemző szerint. Rotyis Bálint azt mondta: Magyar Péter körül igen komoly korrupciós kockázatok, illetve bűncselekmények nyomai tűnnek fel. A volt igazságügyi miniszter volt férjének jobbkeze az a Sájer Mária, aki éveket ült börtönben, mert a több milliárdos piramisjátékban egymaga 350 milliós kárt okozott. Ha ez nem lenne elég, több száz milliós lottószelvényekkel is trükközött Magyar Péter anyósának a bűntársa. A mai napig nem tudni, 7 milliárd forint hol van. Mutatjuk, kik veszik körbe Magyar Pétert!
Vágólapra másolva!

Több száz milliós lottószelvényekkel is trükközött Magyar Péter anyósának a bűntársa

„2012 májusában egy alkalommal többekkel együtt százmillió forintért vett szelvényeket a skandináv lottón ügyfelem, 

aki készpénzben, egy táskában vitte be a pénzt az üzletbe, 

az egyik terminál fél napon keresztül nyomtatta a négy kartondoboznyi lottószelvényt” – nyilatkozta korábban annak az F. Attilának az ügyvédje, aki egy egész országot átszövő piramisjáték-hálózatot épített ki évekkel ezelőtt. Ennek a milliárdos csalássorozatnak volt az egyik elkövetője Magyar Péter bizalmasa, Sájer Mária is. A nő egyébként nem más, mint Magyar jelenlegi élettársának az édesanyja. 

„Visszatérve a védő nyilatkozatára: a bűnöző egyik szelvénye telitalálatos volt és 411 milliót ért” 

– mondta az ügyvéd, hozzátéve, hogy védence többször is tízmilliókat invesztált a szerencsejátékba, és több alkalommal egyetlen találat hiányzott a főnyereményhez.

Luxuséletet éltek az ikrek, akik embereket vertek át

A piramisjáték szálai a 2010-es évekig és egy nagykátai ikerpárig vezetnek. F. Attila és testvére, illetve az általuk létrehozott, Sájer Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is. Az ikerpár által irányított szervezet közel nyolcmilliárd forintot szedett össze jó befektetést ígérve, de a feltételezhetően külföldre került pénzből alig került elő valami.

Az ügyben 2018-ban született jogerős döntés, a csalási botrány kiagyalóját tizenegy évre ítélték, F. Attila jelenleg is fegyházban van, ám hamarosan szabadulhat a rácsok mögül. Magyar Péter bizalmasa már egy ideje szabadlábon van, de korábban ő is több évet ült börtönben, miután négy évre ítélték többrendbeli, bűnszövetségben, üzletszerűen, társtettesként elkövetett csalás és más bűncselekmények miatt.

magyarpéter
Magyar Péter mellett ott van barátnője, Vogel Evelin, és annak anyja, a fegyházból nemrégiben kiszabadult Sájer Mária Judit.
Fotó: Metropol

Sájer Mária a jogerős ítélet szerint összesen 350 millió forintos kárt okozott.

Ráadásul az eljárás adatai szerint a nő azután is folytatta az ügyleteket és verte át az áldozatokat, hogy F. Attilát 2012-ben letartóztatták, akivel addig szoros kapcsolatban állt. 

Gátlástalanul mentegetik az elítélt bűnözőt

Az Origo is megírta, hogy "Nem ért a pénzügyekhez, különben is, túl jószívű" – többek között ezzel mentegették letartóztatása után annak a milliárdos csalássorozatnak a kiagyalóját, akinek bűnbandája 1200 embert vert át az elmúlt években.

Az országos piramisjáték-biznisz miatt végül rengeteg ember, köztük Magyar Péter bizalmi embere is a vádlottak padjára került. Sájer Máriát négy évre ítélték. Villanyszerelő volt, nem értett a pénzügyekhez – ezt nyilatkozta a milliárdos piramisjáték miatt 2012-ben elfogott F. Attiláról az akkor még szabadlábon lévő ikertestvére, aki nem sokkal később ugyancsak rács mögé került - írta a Magyar Nemzet. 

F. László azzal is mentegette fivérét, hogy ő „nem ért a banki ügyletekhez", ugyanakkor „túl jó szívű, könnyen megbízik az emberekben”. Sőt, a férfi arról is panaszkodott, hogy elfogásakor csak 100 ezer forint volt F. Attila zsebében.

A hatóságok mindezt másképp gondolták, és felszámolták a bűnszervezetet. A csalássorozat szálai a 2010-es évekig nyúlnak vissza. Ekkor döntött úgy egy nagykátai ikerpár, hogy kiépít egy egész országon átívelő piramisjátékot. A Magyar Péter bizalmasát, S. Máriát is a soraikban tudó banda megszámlálhatatlan embert vert át, köztük ismert embereket és alvilági figurákat is.

sajermariajudit, magyarpeter
Sájer 4 évet ült fegyházban, a feltételes szabadságra bocsátását a gátlástalan bűncselekmény miatt kizárták.
Fotó: Metropol

Külföldre akartak szökni Magyar Péter anyós-gazdasági vezetőjének bűnöző társai

Nemcsak a vagyont menekíthették külföldre, hanem a milliárdos csalássorozatot levezénylő banda több tagja is jobbnak látta, ha elhagyja az országot - ez is kiderül annak a bűnügynek az irataiból, aminek Magyar Péter jobbkeze, Sájer Mária is a vádlottja volt - írja a Magyar Nemzet. A bíróság az ítéletében nehezményezte is, hogy nagyban megnehezíti a bizonyítást, ha egy ügy érintettjei szökésben vannak. A Metropol korábban azt írta, hogy többen Brüsszelben próbáltak elrejtőzni, ahol jó kapcsolatokat építettek ki az üzleti életben. 

Sőt, az ítéletből az is kiolvasható, hogy volt olyan vádlott, aki ellen több más bűncselekmény miatt is elfogatóparancs volt érvényben, és az illető még a vádirat benyújtásakor sem került elő.

magyarpéterpiramisjáték
Ikertestvérek a piramisjáték élén. De melyikük írta alá a szerződéseket?
Fotó: Metropol

Külföldi szála is lehet a csalássorozatnak, hiszen több tanú is elmondta, nekik a vádlottak azt állították, az általuk összegyűjtött pénzt külföldre viszik, és tőzsdén fektetik be. A pénzeket a megtévesztett emberek át is adták, amiből a csalás haszonélvezői luxuskörülményeket biztosítottak maguknak. Arra, hogy jelentős összeg került külföldre a bűncselekményből származó pénzből, a tanúk elmondásain kívül egyéb információk is utalnak.

Mindez jól mutatja, kik, milyen emberek veszik körbe Magyar Pétert, aki láthatóan jól érzi magát az alvilági és bűnöző emberek között. Nem áll távol tőlük az erőszak sem, hiszen Magyar Péter korábban azt mondta, hogy ha kell, nem békés módon is fel fognak lépni, majd ez valóban meg is történt, amikor a szimpatizánsait felhergelte, akik anyagi kárt okoztak.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről