Románia
18:002024. július 02.
Hollandia
Ausztria
21:002024. július 02.
Törökország

Pócs János: Az emberek azt mondták nekünk, hogy hagyjuk a részleteket, nem akarnak háborút!

Vágólapra másolva!
Azt mondták nekünk az emberek, hogy "nem vagyunk mi ostobák, érezzük azt, hogy szomszédos országként mekkora a veszélye annak, hogy belesodródhatunk ebbe a háborúba. Ezt nem akarjuk, és el fogunk menni, és a Fidesz-KDNP jelöltjeire fogunk szavazni" - mondta el Pócs János, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 02-es választókerületének országgyűlési képviselője az Origónak adott interjúban.
Vágólapra másolva!

Pócs János, Jász-Nagykun-Szolnok vármegye 02-es választókerületének országgyűlési képviselője az Origónak adott interjúban az Egymillió Találkozás Napja kapcsán elmondta, hogy érdemes felidézni, hogy a jászok egyedülálló és nagyszerű emberek, és bármennyire hihetetlen, de 1745 óta, amióta a jász-kun redempció volt, a jász embereknél a találkozásnál, a beszélgetésnél a szemük sugárzásából kiderül, hogy ez a jász-kun redempció összeköti őket. 

Erről a redempcióról azt kell tudni, hogy a jászok 1745-ben megváltották a saját szabadságukat.

Pócs János elmondta, hogy ez olyan mély nyomot hagyott az emberekben, hogy az az összefogás, amely a Jászságban tapasztalható, kivételes. Amikor arról van szó, mint most, hogy bármilyen bizonytalanság, kockázat fenyeget bennünket, akkor a jászok összefognak. Pócs szerint éppen ezen történelmi előzmények miatt a mai napon 20 települést jártak végig azok polgármestereivel, és 

az emberek azt mondták, hogy hagyjuk a részleteket, nem akarnak háborút, és kész! 

Azt mondták, hogy nem vagyunk mi ostobák, érezzük azt, hogy szomszédos országként mekkora a veszélye annak, hogy belesodródhatunk ebbe a háborúba. Ezt nem akarjuk, és el fogunk menni, és a Fidesz-KDNP jelöltjeire fogunk szavazni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről