Gál Kinga: Európa ma sokkal gyengébb, mint öt évvel ezelőtt

Ursula von der Leyen
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP
Vágólapra másolva!
Gál Kinga európai parlamenti képviselő is felszólalt Ursula von der Leyen beszédét követően a strasbourgi plenáris ülésen, és világossá tette, hogy a Patrióták Európáért pártcsalád nem támogathatja a háborúpárti von der Leyen második mandátumát.
Vágólapra másolva!

A csütörtöki plenáris ülésen, Ursula von der Leyen beszédét követően a képviselőknek is lehetőségük volt felszólalni, és közvetlenül megfogalmazni véleményüket a brüsszeli politikus terveiről az elkövetkező öt évre, amennyiben ma megválasztják. 

A Magyar Nemzet szerint Gál Kinga, a Patrióták Európáért pártcsalád első alelnöke így fogalmazott: 

Európa ma sokkal gyengébb, mint öt évvel ezelőtt. Ön nem foglalkozik az európai polgárok érdekeivel. Nem tesz konkrét lépéseket a békéért, miközben Európa egyre közelebb sodródik a háborúhoz. Áterőltetett egy rossz migrációs paktumot, ahelyett, hogy megvédené a külső határokat. Nem védte meg gyermekeinket a genderideológiától. Méregzöld politikájával ártott az európai gazdáknak. Gyengítette Európa versenyképességét. Korrupciógyanús vakcinaszerződéseket kötött. Felerősítette a brüsszeli bürokrácia túlterjeszkedését. Gyengítette a tagállamok szuverenitását. Politikai zsarolásra használta a jogállamiság elvét és a Magyarországnak járó uniós pénzeket. A kettős mérce alkalmazását főszabállyá tette. Választási kampánya részeként nyomásgyakorlásra használta fel az uniós intézményeket a magyar elnökség bojkottjával. Mindez ártott az európai együttműködésnek, ezért változás kell. Nem fogjuk Von der Leyent támogatni a mai szavazáson

– jelentette ki Gál Kinga. 

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!