EPC-csúcs Angliában: erről fog tárgyalni Orbán Viktor, Zelenszkij is ott lesz

OrbánViktor, Orbán, Viktor, Havasi, Bertalan,  HavasiBertalan,  EU-csúcs, Brüsszelben, Brüsszel, Belgium, 2024. június 27.,
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Vágólapra másolva!
A magyar miniszterelnök az Európai Politikai Közösség csúcstalálkozóján vesz részt. A Magyar Nemzet szerint a tanácskozásra több mint 40 európai állam-, illetve kormányfő kapott meghívást. Zelenszkij ukrán elnök is részt vesz az EPC-csúcson. Mutatjuk a részleteket!
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az Origo beszámolt, az angliai Oxford közelében lévő Blenheim-kastélyban csütörtökön tartják az Európai Politikai Közösség negyedik csúcstalálkozóját, amelyen Orbán Viktor miniszterelnök is részt vesz. A helyszínről osztott meg bejegyzést a Facebookon a kormányfő. Úgy fogalmazott: 

indul az EPC-csúcs Angliában. 43 ország, több mint 40 állam- és kormányfő. Napirenden az ukrajnai háború és a migráció.

A tanácskozásra több mint 40 európai állam-, illetve kormányfő kapott meghívást. A vezetők az előzetes napirend szerint megvitatják az Ukrajnának nyújtott támogatást, valamint az olyan közös kihívásokat, mint az energia és az összeköttetés, a biztonság és a demokrácia, valamint a migráció.  

orbánviktor
Orbán Viktor már megérkezett Angliába Fotó: Facebook

Az utóbbi évek legnagyobb csúcstalálkozója

A Magyar Nemzet összefoglalója szerint a nemzetközi sajtó úgy véli, hogy ez lesz az elmúlt évek egyik legnagyobb találkozója az európai vezetőknek. A résztvevők között van Emmanuel Macron francia elnök, Olaf Scholz német kancellár, Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, Giorgia Meloni olasz miniszterelnök, Orbán Viktor magyar miniszterelnök, Edi Rama albán miniszterelnök, Kiriákosz Micotákisz görög miniszterelnök, Alexander De Croo belga kormányfő, Volodimir Zelenszkij ukrán elnök, Jakov Milatovics montenegrói elnök, Josep Borrell, az EU külügyi és biztonságpolitikai főképviselője, Charles Michel, az Európai Tanács elnöke és még sokan mások.

A csúcson első alkalommal vesz részt Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, valamint az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet és az Európa Tanács képviselői, „bizonyítva ezzel az egység fontosságát a konfliktusokra adott válaszként”. 

A csúcson a tervek szerint több panelbeszélgetést is tartanak majd. A portál szerint az Európai Politikai Közösség (EPC) az Európa jövőjéről szóló politikai és stratégiai megbeszélések kormányközi fóruma, amelyet 2022-ben Emmanuel Macron francia államfő kezdeményezésére hoztak létre.

OrbánViktor, Orbán, Viktor, DonaldTrump, Donald, Trump, 2024. július 12.,  Palm, Beach, Florida, USA, Amerikai, Egyesült, Államok,
A béketeremtők
Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Orbán Viktor, a béketeremtő

Legutóbb arról készítettünk egy összeállítást, hogy láthatóan az utóbbi hetekben egyre feszültebbé vált a világpolitikai és európai helyzet is, hiszen miközben az orosz-ukrán háború nemhogy nem ért véget, de uniós és nagyhatalmi vezetők bizonyos döntésekkel még tovább szélesítik ezt a konfliktust. 

A háború folytatásában érdekelt globalista vezetők egyre elszántabbak, és azok, akik a békéről mernek beszélni, megbélyegzik, kiközösítik.

Jó példa erre a magyar miniszterelnök személye, hiszen Orbán Viktor rendkívüli békemisszióba fogott, tárgyalt már Zelenszkij ukrán elnökkel, Putyin orosz elnökkel, a kínai elnökkel és Amerikában is járt a NATO-csúcson. Ezeket a sikereket sokan nem nézik jó szemmel, és azon túl, hogy elszigeteltséggel vádolják a magyar kormányfőt és kormányát, a brüsszeli elit elképesztő offenzívába kezdett Magyarországgal szemben.

Orbán Viktor rendkívüli békemisszióját sokan elismerik

Ahogyan arról az Origo korábban beszámolt, Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő arról beszélt lapunknak, hogy az világos, hogy az egyetlen ember, aki az elmúlt időszakban találkozott Zelenszkijjel, Putyinnal és Hszi Csin-pinggel, az Orbán Viktor, és ő biztosan hangsúlyos véleményt fogalmazott meg Washingtonban, a NATO-csúcson. A szakértő szerint a miniszterelnök kezdeményezései sikeresek, gyakorlatilag ő volt az első, akinek Kijevben nem abból állt a látogatása, hogy Zelenszkij köszönetet mond, és elmondja az újabb követeléseit. 

Kérdés, a mostani találkozón hogyan fogadják a magyar kormányfőt, és milyen eredményeket fog elérni.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!