Trumpék már biztosak benne, hogy nem Joe Biden lesz a demokraták elnökjelöltje

President Biden Holds Campaign Event In Pennsylvania JoeBiden
Fotó: Getty Images via AFP
Vágólapra másolva!
Azt is sejtik, hogy ki lesz helyette.
Vágólapra másolva!

Mint arról az Origo korábban beszámolt, Donald Trump a Milwaukee-ban tartott republikánus nemzeti jelölőgyűlésen lépett először a nyilvánosság elé azóta, hogy túlélte az ellene elkövetett merényletet a hétvégén. A közönség soraiban hangos éljenzés tört ki, amikor Trump, fülén kötéssel a helyére tartott. A Fox News beszámolója szerint a volt amerikai elnök végül Lee Greenwood híres dalára, a "God Bless the USA"-ra (Isten áldja Amerikát!) lépett be az arénába, és a jelenlévők óriási ovációval fogadták.

Trump hétfőn a rendezvényen hivatalosan is bebiztosította a republikánus jelöltséget: ő a republikánusok elnökjelöltje. A volt elnök meghozta a várva várt döntést az alelnökjelöltről is, és JD Vance ohiói szenátort választotta alelnöknek.

2024 Republican National Convention: Day 3
Trump alelnökjelöltje
Fotó: Getty Images via AFP

Trump kampánycsapata reagált az alelnöki vitákra

Trump volt amerikai elnök kampánycsapata most közleményben reagált arra, hogy mit gondolnak az alelnöki vitákról, korábban ugyanis a Fox News tudósítása szerint Kamala Harris, Joe Biden mostani alelnöke elkezdte kritizálni Trump jelöltjét. Brian Hughes, a Trump-kampány vezető tanácsadója azt írta a már említett közleményben, hogy

„nem tudjuk, hogy ki lesz a demokraták alelnökjelöltje, így nem rögzíthetünk időpontot a konvenciójuk előtt. Ha ezt tennénk, az tisztességtelen lenne Gavin Newsommal, JB Pritzkerrel, Gretchen Whitmerrel, vagy bárkit is választ Kamala Harris a jelöltjének."

Lecserélik Joe Bident

Ez alapján úgy tűnik, hogy Trump csapata tudni vagy sejteni véli, hogy 

a demokraták végül nem Joe Bident jelölik elnöknek, hanem mostani alelnökét, Kamala Harrist.

VP Kamala Harris talks in discussion with Olivia Troye and Amanda Stratton
Kamala Harris lehet a demokraták elnökjelöltje
Fotó: Anadolu via AFP

Korábban szóltak arról sajtóhírek, miszerint maga Joe Biden mondta, ha beteg lenne, elgondolkodna a visszalépésen. Az Origo épp a minap számolt be róla, hogy Joe Biden amerikai elnök karanténba került. A Fehér Ház közleménye szerint koronavírussal fertőződött meg Joe Biden; az elnök lemondta szerdai kampányprogramját. A közlemény szerint az elnök be van oltva, és az ismétlővakcinát is megkapta, ezért

tünetei enyhék, de hazautazik Delaware állambeli otthonába, ahol karanténba vonul.

Ez alatt az idő alatt is ellátja hivatali teendőit, a Fehér Ház pedig rendszeres tájékoztatást ad az elnök állapotáról - közölte az elnöki hivatal szóvivője.

Joe Biden egyébként sincs jó állapotban

Ahogyan arról beszámoltunk, Joe Biden amerikai elnök rengeteg alkalommal hozta már magát kínos helyzetbe, láthatóan nincs jó egészségi állapotban. Legutóbb a nevadai NAACP országos kongresszusán került rendkívül kínos helyzetbe. Azt várták, hogy bejelenti a bérleti díjak emelésére vonatkozó új, ötszázalékos felső határt, helyett azonban tévesen azt mondta, hogy mindössze 55 dollárra korlátozzák a bérleti díj emelését.

Már a demokraták is a visszalépését követelik

Nem először fordult elő az sem, hogy sajátjai szólalnak fel a demokrata elnök ellen. Szerdán Adam Schiff kaliforniai demokrata képviselő felszólította Joe Biden elnököt, hogy lépjen vissza az elnökválasztási kampányból. Schiff a Los Angeles Timesnak adott nyilatkozatában azt mondta, hogy: 

 Komoly aggodalmaim vannak azzal kapcsolatban, hogy az elnök le tudja-e győzni Donald Trumpot novemberben.

A továbbiakban azt mondta, hogy Biden döntése egyedül az övé, más nem kényszerítheti visszalépésre.

Donald Trump holds an election rally
Trump túlélte az ellene elkövetett merényletet Fotó: AFP or licensors

Trump esélyei kiválóak, egyre népszerűbb

Ahogy azt már megírtuk, sokkoló merényletet követtek el múlt szombaton Donald Trump volt amerikai elnök ellen. Az FBI szerint a merénylet végrehajtásában az elkövetőnek nem volt segítője, és eddig nincs nyoma annak, hogy mentális betegségben szenvedett volna, vagy bármilyen ideológiát követett volna. A Republikánus Nemzeti Konvenció résztvevői azért, hogy tisztelegjenek Donald Trump előtt, többen is bekötött füllel vesznek részt a rendezvényen Milwaukee-ban. Korábban pedig tomboló ünnepléssel fogadták a bekötött füllel érkező, a merényletet túlélő Donald Trumpot.

A merénylet hatására úgy tűnik, hogy Trump népszerűsége tovább nőtt, a demokraták pedig nem véletlenül tartanak attól, hogy a beteg és idős Joe Bidennel nem tudnának nyerni novemberben. Ezért cserélhetik le, és lehet a demokraták elnökjelöltje végül Kamala Harris.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEINK

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!