A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNAndrásfi Tibor
15:05VívásGrabiel Lugo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
15:15TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
15:30VívásNeisser Loyola-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:45TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNPupp Réka
16:50CselgáncsGefen Primo-Reka Pupp
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
HUNFucsovics Márton | Marozsán Fábián
19:30TeniszTallon Griekspoor/Wesley Koolhof-Marton Fucsovics/Fabian Marozsan
NyílNyíl

Vajon kifizette Magyar Péter az ellopott és a Dunába dobott telefonért a kártérítést a telefon tulajdonosának?

magyarpéter
Vágólapra másolva!
Magyar Péter még június 21-én éjszaka okozott botrányt egy belvárosi luxus-szórakozóhelyen. A baloldali politikus részegen randalírozott, majd pedig ellopott (egyes jogi vélemények szerint elrabolt) egy telefont egy férfitől, a készüléket pedig a Dunába dobta. Később a rendőrség tanúként hallgatta ki a sértett férfit. Ugyancsak tanúvallomást tett két, jelen lévő diák, illetve két biztonsági őr is. A folyó medrében pár nappal később megtalálták a készüléket. Úgy tudjuk, sikerült lementeni a felvételeket, amiket a nyomozás során felhasználhatnak. A telefon több százezer forintot is érhet, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy a belvárosi diszkóba elsősorban gazdagabb fiatalok járnak. Állítólag Magyarék felajánlották a sértettnek, hogy kártalanítják, de a mai napig nem tudni, hogy ez megtörtént-e. Éppen ezért megkérdeztük Magyar Pétert.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról korábban beszámoltunk, Magyar Pétert június 21-én hajnalban a biztonsági őrök dobták ki egy belvárosi luxus-szórakozóhelyről, mivel a baloldali politikus közbotrányt okozott. Szemtanúk beszámolói és videófelvételek alapján a diszkóban részegen randalírozott, és megütött egy férfit is. Fiatal lányokkal erőszakoskodott, egy édesapa beszámolója szerint 17 éves lányának, alpári kifejezéseket használva, nyílt szexuális ajánlatott tett. 

A dúsgazdag baloldali politikust egyébként még saját testőrei sem tudták megfékezni. 

 

Magyar Péter, MagyarPéter, részeg, botrány, magyarpéterbotrány
Így dobták ki Magyart a luxus-szórakozóhelyről 

Így történhetett a telefon ellopása

A botrányos éjszaka egyik kulcsmomentuma volt, hogy Magyar az egyik jelenlévő kezéből erőszakkal ki is vette a telefonját, majd, miután a biztonságiak kivezették a klubból, a Dunába dobta a készüléket. Fontos megemlíteni, hogy Magyar, miután jelentős mennyiségű alkoholt fogyasztott, az ott lévő szemtanúk szerint nem volt hajlandó abbahagyni a kötekedést. Közben folyamatosan fenyegetőzött, hogyha „valakinek nem tetszik valami”, akkor ő majd tönkreteszi, kapcsolatai révén bezáratja a szórakozóhelyet, mert hogy ő ezt „bármikor el tudja intézni”.

Miután Magyar elvette a telefont a sértett férfitől, a kialakuló tumultuózus jelenetben az ellopott telefon a politikusnál maradt. A szórakozóhely utcára kitódult vendégei még perceken át figyelték, amint Magyar Péter bizonytalan, tántorgó léptekkel elindult a pesti rakpart felé a Lánchíd közelében. A telefont pedig ekkor dobhatta a Dunába. A sértett férfi természetesen utánaeredt a baloldali politikusnak, hogy visszakérje a telefonját, de Magyar tagadta, hogy nála lenne. (Feltehetően, ahogy írtuk, akkor már a Dunában volt.) Később a telefon tulajdonosa feljelentést tett. 

Mivel ez egy luxus-szórakozóhely, ezért az idejárók telefonjai minden bizonnyal több százezer forintot érhetnek. 

 

A botrányos éjszaka után a rendőrség pár nappal később megtalálta a folyóba dobott telefont. A hatóságoknak később, úgy tudjuk, sikerült a telefonból kinyerni és lementeni a rajta lévő felvételeket, amelyek így bizonyítékul szolgálhatnak a folyamatban lévő eljárás során. 

magyarpéter
Magyar Péter végül a Dunába dobta az eltulajdonított telefont
Fotó: Ripost


Megtörtént-e a kártalanítás?

Más szemtanúk arról számoltak be, hogy amint Magyar odalépett a videózó férfihoz és elvette a telefonját,

azt is hallották, hogy a sértett többször kérte, követelte vissza a telefonját.

Miután a biztonsági őrök kivezették Magyar Pétert a diszkóból, két diák is távozott, és az utcán látták, amint a politikus – néhány fiatal társaságában – elindult a rakpart felé, nyomában a férfival, akinek elvette a telefonját. 

Ezek a szemtanúk látták, hogy Magyar egy telefont dobott a Dunába, egyikük megjegyezte, hogy a politikus óvatosan, mondhatni, „sunyiban” dobta a vízbe, hogy ne látszódjon. 

Arról is beszámoltak, hogy Magyar és egyik társa – Radnai Márk színész, Magyar Péter rendezvényeinek főszervezője – „többször mondta a sértett férfinak, adjon egy elérhetőséget és kártalanítani fogják". Egyelőre azt nem lehet tudni, hogy ez megtörtént-e. Ahogy korábban említettük, minden bizonnyal  - miután az alsóbb és középkategóriás telefonok is már 100 és 400 ezer forint között mozognak - egy több százezer forintot érő készüléket dobhatott a Dunába, de mivel a baloldali politikus korábbi ígérete ellenére felvette az európai parlamenti mandátumát, így természetesen végképp nem okozhat neki gondot egy ekkora összeg kifizetése. 

Egy átlagember nagyon nagy bajba kerülne

A fent bemutatott cselekmények elkövetése esetén egy átlagember nagyon nehéz helyzetbe kerülne a hatóságok előtt. Az elmúlt évek gyakorlata alapján egy hasonló - fogalmazzunk így - bűncselekmény miatt akár börtönbe is lehet kerülni. Magyar Péter esetéhez kísértetiesen hasonlatos egy 2016-os rablás, amikor egy 19 éves tolvaj a buszon erőszakkal elvette egy 14 éves kislány mobiltelefonját. 

A gyanúsítottat gyorsított eljárásban két év letöltendő börtönre ítélték.

Egy másik eset 2022-ben történt, amikor egy 31 éves férfi lopott telefonokat az 1-es villamoson és a megállók környékén: a tettes Magyarhoz hasonlóan kicsavarta a készüléket az áldozatok kezéből, majd elrohant. A férfit elfogták és szintén letöltendő börtönbüntetést kapott. 

Az Origo megkérdezte Magyar Pétert, hogy kártalanította-e a telefon tulajdonosát. Egyelőre nem válaszolt. Amint megteszi, természetesen megírjuk.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!