Halálra gázolt egy embert a vonat Balatonszemesen

Vágólapra másolva!
Egy gyalogos átjáróban ütött el egy embert a Déli pályaudvarról Keszthelyre közlekedő Balaton Intercity.
Vágólapra másolva!

Halálra gázolt egy embert a Déli pályaudvarról Keszthelyre közlekedő Balaton Intercity Balatonszemesen egy gyalogos átjáróban csütörtökön. A helyszínelés miatt Balatonszárszó és Balatonszemes között szünetel a vasúti forgalom - írja az MTI.

Balatonboglár és Szántód között pótlóbusszal lehet utazni.

Az átszállások miatt az utazóknak 1-2 órával hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. Fonyód és Siófok között a Volánbusz párhuzamos járatain elfogadják a vasúti jegyeket - közölte a Mávinform. 

A Fonyódról Budapesten túlra induló távolsági vonatok a helyszínelés befejezése után közlekednek majd,

 ez érinti a Záhonyba tartó Aranypart expresszt, a Miskolcra induló Ezüstpart expresszt és a Szobra induló Jégmadár expresszt is.

Nemrég a XIV. kerületben, a Kacsóh Pongrác útnál gázolt egy embert a vonat.

Arról is írtunk, hogy a figyelmetlenség és a KRESZ megszegése egyre magasabb számban szedi áldozatait a vasúton: a MÁV hálózatán a tavalyihoz képest jelentősen növekedett a vasúti átjárókban történt balesetek, a gázolások és a sorompórongálások száma. Szomorú tény, hogy sajnos egyre többen választják öngyilkosságuk helyszínéül a vasutat. A minden esetben vétlen mozdonyvezetők súlyos traumát élnek át a balesetek során.

A múlt hónapban elütött egy embert a vonat Pétfürdő és Hajmáskér között, a nő belehalt a sérüléseibe. Egy Zalaegerszegről Celldömölkre tartó vonat is elütött egy embert Zalaszentivánnál.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!