Idén is több ezer rászoruló gyermeken segíthetnek a MosolyManók

Vágólapra másolva!
A PontVelem Okos Program és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közös szervezésében idén karácsonykor is nagyszabású jótékonysági akciót szerveznek az általános iskolákban az EMMI Köznevelésért Felelős Államtitkársága és a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató támogatásával. Tavaly közel kétszáz iskolából több mint 8 ezer diák készített össze ajándékcsomagot rászoruló társainak. A jótékonysági gyűjtés médiatámogatója az Origo.  
Vágólapra másolva!
Forrás: Pontvelem

A szervezők célja, hogy idén karácsonykor is az ajándék adományok segítségével sok-sok gyermek arcára varázsoljanak mosolyt. Egyrészt a rászoruló gyermekeknek, akik örülnek a felajánlott ajándékoknak, másrészt azoknak, akik adnak, akik megélhetik az önzetlen segítés örömét.

A diákok a még jó állapotú, de már nem használt játékaikat rakják dobozba, amelyre ráírják, hogy milyen nemű és korú társuknak küldik őket. A csomagokat csak be kell vinni az iskolába, onnan már a szervezők juttatják el a megajándékozott gyerekeknek. A szervezők idén is rengeteg csomagra számítanak, amelyeket a GLS Hungary csomaglogisztikai szolgáltató szállít el az iskolákból. Az ajándékokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat juttatja el a rászoruló gyerekeknek még karácsony előtt. Az ajándékok elszállítása az iskolákból 2019. november 7- 2019. december 6. között zajlik!

Forrás: Pontvelem

A szervezők idén az adományozó diákokat is megajándékozzák. Az a három osztály, amelyik a leggyorsabban gyűjti össze felajánlásait és leghamarabb rendeli meg az elszállítási igényét, ellátogathat a GLS Hungary csomaglogisztikai központjába. Emellett a legtöbb ajándékot felajánló vidéki osztály egy napos kirándulást nyer és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jóvoltából egy élményekkel teli napot tölthet Budapesten.

2018. decemberében, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Tiszabői Általános Iskolájának karácsonyi ünnepsége keretében közel 300 rászoruló gyermek vette át a MosolyManók ajándékait. Az eseményről a LifeTV készített kisfilmet. Igazi csoda volt látni a gyermekek csillogó szemeit, őszinte mosolyát. Ahogy Tiszabőn, úgy országszerte is, több, mint 8 ezer hasonló mosolygós arcot varázsoltak a MosolyManók a gyermekek arcára. Azokéra, akik kaptak, és azokéra is, akik adnak. Idén is varázsoljunk mosolyt a gyermekek arcára az általános iskolák és tanulóik felajánlásainak köszönhetően!

Az akcióról 2017-ben az M1 Iskolapad készített kisfilmet, a 2015-ös ajándékgyűjtésről az M1 Híradó is tudósított.

A PontVelem Okos Programban a karácsonyi időszakon túl is, egész évben lehet jótékonykodni:SegítsVelem – Adni jó! A kezdeményezésről további részleteket ide kattintva olvashat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!