Lester Bowie Budapesten<br/>

Vágólapra másolva!
A világhírű trombitás, Lester Bowie Brass Fantasy nevű zenekarával november 5-én Budapesten az Open Royal Music Hall-ban ad koncertet.
Vágólapra másolva!

Lester Bowie trombitás a hatvanas évek óta az amerikai, közelebbről a chicagói és New York-i dzsesszélet meghatározó egyénisége, az 1965-ben alakult Art Ensemble of Chicago nevű együttes kiemelkedő fúvósa. Együttműködése a Brass Fantasy-vel sem újkeletű: az Art Ensemble-nél valamivel populárisabb zenét játszó zenekarral már három évtizede koncerteznek együtt.

A Brass Fantasy zenéjének jellegzetességét a különleges hangszerelés adja, egyedi módon közelítik meg a dalokat, melyek között popzenekarok - így például a Spice Girls - slágerei is előfordulnak. A zenekar lemezei közül a The Odyssey of Funk and Popular Music, a Serious Fun, a My Way, az AEC and Brass Fantasy - Live at Tokyo Music Joy, valamint a Fire This Time emelkedik ki.

Lester Bowie a Brass Fantasy (Luis Banilla és Gary Valente harsona, Vincent Chancey francia kürt, Bob Stewart tuba, Gerald Brazel, Joseph Mac Gallehon és Ravi Hassan Best trombita, valamint Don Maye ütős hangszerek) kíséretében már többször járt Magyarországon, mostani koncertjük november 5-én pénteken 21 órától lesz a budapesti Open Royal Music Hall-ban. (A koncerten közreműködik a Famodou Don Moye.)

(MTI)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!