McCartney gyorssegélye

Vágólapra másolva!
Egy hét leforgása alatt második jótékony célú dalát jelentette meg Paul McCartney a New York-i tragédia utáni mentési munkálatokban részt vevők segítésére.
Vágólapra másolva!

Az egykori Beatle Sir Paul október 29-én jelentette meg a "From A Lover To A Friend" című dalt, melynek bevételeit a New Yorkban a World Trade Center romjai alatt eltűnt tűzoltók hozzátartozóinak ajánlotta fel. Egy héttel később, november 5-én egy újabb jótékony célú kislemezzel sietett a rászorulók megsegítésére; a "Freedom" a robbantás, illetve a mentés során elhunytak családjait, valamint a bármi módon kárt szenvedett New York-i tűzoltókat, rendőröket és más mentőmunkásokat támogató Robin Hood Segélyalapítvány javára íródott.

McCartney New Yorkban tartózkodott a terrortámadás napján, és ott járt a pusztítás helyszínén. A "Freedom" (Szabadság) menyasszonya, Heather Mills sugallatára született meg. "Biztosan szokatlan az, hogy egy hét alatt két jótékony célú kislemezt adok ki, de úgy vélem, erre most megfelelő az alkalom, hiszen mindannyian vágyunk a szabadságra" - nyilatkozta a dal szerzője és előadója.

Korábban:

McCartney a tűzoltókra emlékezik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!