Újra együtt az R-GO

Vágólapra másolva!
Eredeti felállásban, 25 év után újra együtt zenél az R-GO együttes. Szeptember 15-én, a Kissadionban tartandó koncertjükről, új lemezükről, és a zenekarról szóló könyvről csütörtökön beszéltek az R-GO tagjai a Fővárosi Állatkert- és Növénykert Pálmaházának teraszán.
Vágólapra másolva!

A sajtótájékoztatón R-GO-rajongók is részt vettek, akik khaki színű, vagy terep mintájú ruhát vettek fel az alkalomra, és nem hiányoztak a kabátokról a zenekart, vagy Szikora Róbertet ábrázoló jelvények sem. A zenekar tagjait sípszóval, tapssal fogadták és többen fényképeket készítettek.

Az együttes a szeptemberi koncerten az eredeti felállásban lép színpadra: Szikora Róbert, Környei Attila, Kozma Tibor, Holló József és Barile Pasquale megmutatja, hogy a csiki-dam még mindig él. A koncert díszleteit Kentaur tervezi, ami jelzi, hogy látványos színpadképre számíthat a közönség. A slágerek közül elhangzik többi között a Ballag a katona, a Szeretlek is meg nem is, a Létezem és a Bombázó.

A tervek szerint a koncert napján jelenik meg az R-GO új, Repül a crazy gránát című lemeze, csakúgy mint a Szerethetsz is meg nem is címet viselő könyv, amelyben az együttesről, Szikora Róbertről olvashatnak majd a rajongók. Az énekes az MTI-nek azt mondta az új albumról, hogy lendületes lesz, szemtelen és bravúros, szeretnének újra csiki-damot csinálni.

Szikora Róbert úgy fogalmazott: döbbenetes szám a 25 év, ahhoz hasonló, mint amikor valaki belenéz a tükörbe és azt kérdezi ez én vagyok, nem valami tévedés? De úgy érzi az élethez tartozik ez is. "A Jóistennek a tervében benne van az, hogy neked szépen el kell fonnyadni, mint a legszebb, vagy legcsúnyább virágnak is" - fűzte hozzá.

A sajtóeseményen részt vett az együttes két, a kezdetekben táncoló "Gidája", Clavier Charlotte és Varga Éva, a koncerten ők is fellépnek majd, de nem szorítják ki természetesen a jelenlegi "Gidákat" sem.

A nyolcvanas évek egyik legsikeresebb magyar együttese, az R-GO 1982-ben alakult, miután Szikora Róbert kilépett a sikerei csúcsán levő Hungáriából. Ezt követően a zenekar évekig az élvonalba tartozott, még akkor is, amikor 1989-ben a neve R-GO Proletarsra változott, végül 1994-ben oszlott fel, hogy később koncertek, illetve visszatérő lemez erejéig újra összeálljon egy-egy alkalomra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!