A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rúzsa Magdi és a Zagar sikere a dalszerző versenyen

Vágólapra másolva!
Az International Songwriter Competition (Nemzetközi Dalszerzőverseny) döntőjében Rúzsa Magdi a közönség szavazatai alapján, a Zagar együttes pedig az elektronikus zenei kategóriában második helyezést ért el.
Vágólapra másolva!

Rúzsa Magdi az Aprócska blues, a Zagar pedig Wings of Love című dalával érte el a szép sikert. A közönség szavazata alapján Rúzsa Magdi az összesített - műfajtól független - lista második helyére került.

Mint a CLS lemezkiadó hétfői tájékoztatásából kiderült, a két magyar előadó dala 15 ezer pályázó közül került a döntőbe.

A döntőben a neves személyiségekből álló zsűri választotta ki a legsikeresebb szerzeményeket. A zsűri tagja volt egyebek között Jerry Lee Lewis, Ray Davies, Frank Black, Robert Smith, Tom Waits és Nelly Furtado.

Az ISC dalszerzőkből és szakemberekből álló testülete évente hív meg kezdő és már befutott dalszerzőket. A verseny célja, hogy a pályájuk kezdetén álló szerzők is tapasztalatot szerezhessenek a nemzetközi porondon. A bírálók a döntésnél egyebek között figyelembe veszik a jelentkező kreativitását, a dal eredetiségét, dallamosságát, s az egész kompozíciót. A díjazottak a szakmai elismerés mellett több ezer dollár értékű jutalomban részesülnek.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!