A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Hitler-kiállításának meghosszabbítását tervezi egy berlini múzeum

Vágólapra másolva!
A nagy érdeklődés miatt Hitler-kiállításának meghosszabbítását tervezi berlini Német Történeti Múzeum. A kiállítás 600 kiállítási tárgy segítségével igyekszik bemutatni a náci diktatúra kialakulását.
Vágólapra másolva!

Négy héttel meghosszabbítanák a vitatott, de a nagy közönségsikernek örvendő Hitler-kiállítást a berlini Deutsches Historisches Museumban (Német Történeti Múzeum). A kiállítást október 15-től lehet megtekinteni, az eredeti tervek szerint február 6-án zár.

A tárlatot akkora érdeklődés kíséri, hogy előbb a nyitvatartási időt kellett meghosszabbítani, most pedig a Hitler és a németek című kiállítás meghosszabbításáról folynak tárgyalások a Zeit című német lap szerint. A Donaukurier.de című német site szerint december végéig 120 ezren látogatták a kiállítást.

Forrás: AFP
Néhány kiállított tárgy

A kurátorok 600 kiállítási tárgyat mutatnak be, köztük 400 fotót, plakátokat és filmet. A múzeum ismertetőjében az áll, hogy a tárlat Hitler személyes hatalmának megerősödését mutatja be, amelyet a német társadalom többségének reményei tápláltak. A Zeit szerint a kiállítás arra keresi a választ, hogy milyen út vezetett a náci diktatúra kialakulásához, ugyanakkor felrója neki, hogy csak kapargatja a Führerkultusz felszínét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!