A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Visszatért Flat Eric

Flat Eric bábfigura, Mr. Oizo alkotása
Vágólapra másolva!
A szupercuki-szupermenő bábfigura hirdeti Mr. Oizo új, letölthető zenéjét.
Vágólapra másolva!

Visszatért Flat Eric! - Akinek ez a mondat nem dobogtatja meg a szívét, az bizonyára még túl fiatal volt 1999-ben, amikor ez a szupercuki-szupermenő bábfigura szerepelt a Levi's reklámjában (ezek kb. olyan szerepet töltöttek be a popkultúrában, mint manapság az iPod-reklámok: zeneszámokat tudtak felemelni vagy újra slágerré tenni), majd Mr. Oizo: Flat Beat című számának klipjében háromperces főszerepet is kapott és meghódította a világot.

Az amúgy tényleg szuper számmal Mr. Oizo gyorsan a leghíresebb francia elektronikus zenészek közé emelkedett, de aztán megmaradt valahol a sztár és az elismert producer közötti senkiföldjén. Azt azért nem lehet mondani, hogy eltűnt volna. A fidget house, majd a francia electro csúcskorszakában tilos volt úgy kirakni egy dj-mixet az internetre, hogy ne szerepelt volna benne legalább egy száma; dolgozott Uffie-val is, filmeket, klipeket is rendez stb. - de azért messze nem lett olyan mértékben ismert, mint mondjuk a Daft Punk.

Flat Eric most az új Mr. Oizo-ep beharangozó kisfilmjében került elő újra.

Mint az a videóból is kiderül, a Stade 3 című ep letölthető a hivatalos honlapról, ami egy ősi számítógépet mintáz; érdemes kipróbálni a vicces hangokat kiadó The I-Oizo Shit MPC menüpontot is. Az ep nagy része szintén viccel: az electro, techno, mi több, az űrdiszkó ironikus, szeretetteli és szórakoztató kiforgatása. A kiemelkedő szám a Toodoo; ebben szerepel egy rapperlány, Carmen Castro és az egész olyan, mintha a 212-t akarták volna visszalőni időben a robotos electro-rap fénykorába, de azért ráragadt volna valami a jelenből is. Lehet, hogy hosszabban fárasztó lenne ez a sok hülyéskedés, de 17 percben pont jó. (A rövidség mintapéldája a 42 másodperces Fingers, ami azt próbálja ki, mi lett volna, ha a szirénázós szinti helyett a szúnyogzümmögős szinti terjed el.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!