Vágólapra másolva!
A világzenei élet színe java ott lesz a balatonboglári Babel Soundon. Még szűk egy hónap van a készülésig azoknak, akik odavannak a világzenéért, és általában a kulturális sokszínűségért.
Vágólapra másolva!

Tudni kell, hogy a Babel Sound nem kizárólag világzenei fesztivál, ahogy elsőre gondolnánk. A rendezvény ugyanis túllépve a zene műfaji határain a tánc és a színház világát is bemutatja majd – elsősorban a Kultkikötő színpadán. Július 19-én este Szalóki Ági és a Cabaret Medrano nyitja a sort a Bohém Világ című zenés darab bemutatójával ezen a színpadon.

A boldog békeidőket idézik meg, elsősorban a két világháború közti kabaré világát.

Tavaly év végén a Művészetek Palotájában Szalóki Ági és Kamondy Imre, a Cabaret Medrano vezetője már szerepeltek közösen a Marton László által rendezett Kabaré című produkcióban, ahol megidézték a klasszikus pesti kabaré világát. Ez az előadás adta az ötletet a közös koncerthez. Szalóki Ági azt mondta,

Ezen kívül elmondta, hogy nem jellemző rá, hogy angolul énekeljen, és az sem, hogy jazzsztenderdeket vagy chansont adjon elő, de most úgy érzi, itt az ideje, hogy kipróbálja magát. Azt is elmondta, hogy elsősorban a koncert hangulat lesz mérvadó, de lesz pár rövid kabaré jelenet Tóth József és Ruszina Szabolcs színészek közreműködésével. A Balaton egyébként Szalóki Áginak és Kamondi Imrének is nagyon fontos helyszín. Szalóki Ági minden évben a tónál kapcsolódik ki,

ráadásul rengeteg dalszöveget írt ott, és gyerekkori élmények is fűzik a vidékhez.

Szalóki Ági egyébként nem először lép fel a Babel Soundon, amelyet különböző formában már 2011 óta rendeznek meg évente.

Fullajtár Andrea tolmácsolja Marlene Dietrichet dalait, gondolatait Forrás: Babel Sound

Július 20-án a Boomerang Baby - Marlene Dietrich ABC lesz a Kultkikötő színpadán. Marlene Dietrich német színésznő világnézetét, dinamizmusát, a férfiakról és nőkről alkotott véleményét, és világhírű dalait tolmácsolja Fullajtár Andrea sok humorral, és jazz-zenekari kísérettel. Fullajtár Andrea azt mondta Dietrichről, hogy egy emberjogi aktivista és egy pacifista keveredett benne. Magyarországon még egyáltalán nem adták ki izgalmas írását, a Dietrich ABC-t, amiben az ABC betűihez szavakat rendelt, és mindegyikhez írt pár mondatot.

Július 21-én a Freak Fusion Cabaret előadása a múlt századi vándorcirkuszok misztikus világába kalauzolja a közönséget. Sötét humor és varieté hangulat lesz majd a színpadon. A látványos zsonglőr, akrobata, légtornász és burlesque táncjelenetek a magyar underground cirkuszi élet krémje adja elő.

A Freak Fusion Cabaret Forrás: Babel Sound

A Holdviola látványos, minden részletében aprólékosan kidolgozott élő, táncszínházi előadást mutat be július 22-én. Ők a pszichedelikus crossover varázslói. Előadásuk a tradicionális zene, a színház és az elektronikus hangzás ötvözete.

A TranszOrient előadása tartalmazza az elmúlt 16 év legjobb, legsikeresebb, díjnyertes Mahasti koreográfiáit és rengeteg szólótáncot is Forrás: Babel Sound

Július 23-án a TranszOrient – egy keleti álom címmel kifejezetten a Babel Soundra készül Mahasti és világbajnok hastáncos csapata. A spanyol Pere Martinez, Barcelona flamenco hercege a fesztivál zárónapján, július 24-én lép majd fel. Érzelmekkel teli éneke pedig történeteket, sorsokat mesél, és közben őrületes flamenco tánc-show-t mutat be, így zárul a fesztivál a Kultkikötő Nagyszínpadán. Annak ellenére, hogy a rendezvény szervezői hangsúlyozzák, hogy a Babel Sound nem egy tömegrendezvény, nem egy nagy fesztivál,

mégis körülbelül 80 programmal szolgálnak a fesztivál hat napján.

Alapvetően a világzene lesz a Babel Sound főszereplője. Rengeteg féle programra lehet készülni, lesz táncos, kifejezetten interaktív, színházi és családos is.


Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről