A tinilányok megkapták a magukét a Lukas Graham-koncerten

Lukas Graham zenekar zene koncert
Budapest, 2017. március 20. Lukas Forchhammer popénekes a dán Lukas Graham zenekar koncertjén a fővárosi Papp László Budapest Sportarénában 2017. március 19-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
Vágólapra másolva!
Korrekt, de nem túl hosszú koncertet adott Budapesten a dán együttes: a főbb slágerek megvoltak, a zenészek pedig félmeztelenül ugrándoztak a főleg tinilányokból álló rajongótábor nagy örömére.
Vágólapra másolva!

A Lukas Graham egy zenekar neve, nem az énekesé (aki Lukas Forchhammer), noha nyilván sokan úgy hiszik: legnagyobb slágerüket, a 7 Years című nótát pedig csak az nem ismeri, nem hallotta itthon, aki az elmúlt egy évet egy búvárharangban töltötte pár ezer méter mélyen, az óceán fenekén. Ez 33 országban vezette a slágerlistákat, és bőven 400 millió Spotify-letöltés fölött jár.

A frontember Lukas Forchhammer, aki a dalokat is írja Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A zenekar európai turnéja során érintette vasárnap a magyar fővárost, és már mentek is tovább a fiúk: ma este már Varsóban zenélnek, majd norvég, svéd, német és francia helyszínek jönnek sorra, de mennek Spanyolországba, Portugáliába is. A banda persze az USA-ban is ismert, nemrég Jimmy Kimmel show-jában is felléptek.

Lukas Forchhamer és Magnus Larsson Forrás: MTI/Balogh Zoltán

„Megnevettetlek, megtáncoltatlak és megríkatlak, ha hagyod"– nyilatkozta az énekes a turnéjuk előtt, ennek megfelelően itthon is főképp fiatalok vonultak a Papp László Budapest Sportaréna felé az esős vasárnap estén. Volt tolongás a beléptető kapunál, majd sokan futva igyekeztek elfoglalni a jobb helyeket, a tinik rohantak, hogy az első sorban állhassanak, vagy legalább jó ülőhelyről élvezhessék a produkciót.

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Megkaptak mindent, amit szerettek volna, noha röviden: bő egy óránál tovább nem tartott a koncert (előzenekar helyett előzenész érkezett, az ausztrál Hein Cooper személyében). A banda a 7 Years mellett olyan dalokat is ismertté tett, mint a Mama Said, a Drunk In The Morning, a You're Not There, a Take the World by Storm, ezeket dúdolhatta a helyszínen is a koncertlátogató közönség – rengeteg gyerek vagy tinédzser volt az ülőhelyeken, sokan persze felnőtt kísérővel.

Lukas Forchhammer, a dán Lukas Graham zenekar frontembere a fővárosi Papp László Budapest Sportarénában 2017. március 19-én Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A három fő zenekari tag, azaz Lukas Forchhammer énekes-frontember, Magnus Larsson basszusgitáros és Mark Falgren dobos annyira belejött, hogy le is vetkőzött félmeztelenre, a ráadás előtt pedig olyan lábdobogás, sikítozás, ordibálás és tapsolás tört ki, hogy az ember azt hihette, hogy a fruskáknak ez az első koncertjük, és nem tudják, hogy a legnagyobb slágert a végére szokták betenni a zenekarok (néha még az igazán nagyok is, amelyek sok ilyet termeltek az évtizedek alatt, mint a Stones).

Forrás: MTI/Balogh Zoltán

A hangzavar hatására kijött Lukas Forchhammer, és vagy nagyon jó színész, vagy tényleg meghatotta a mámoros, követelőző ünneplés, a sok száz női sikoly, mert elérzékenyülve nézte a fiatalokat, mintha sose látott volna ilyet.

Forchammer egyébként is profi frontembernek tűnik: jó érzékkel kezelte a közönséget, és arról sem feledkezett meg, hogy beharangozza, hogy júliusban a debreceni Campus Fesztiválon játszik majd a zenekar.

A koncert végén egyetlen ráadásként jött a 7 Years, majd mindenki boldogan mehetett haza, azzal a tudattal, hogy idén még jön a Lukas Graham Magyarországra, lehet duplázni, ha indokolt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről