Egy színpadon Hamupipőke és a Jégvarázs testvérpárja Aladdin dzsinnjével

Cinderella
A Cinderella - Mese az elveszett cipőről és a megtalált boldogságról című mesemusicalt a szeptember végi bemutató után folyamatosan játsszák majd.
Vágólapra másolva!
Hamupipőke mindenki által ismert története az ExperiDance saját felfogásában, tánc- és mesemusicalként kelt új életre szeptember 29-én a RaM Colosseumban. Az alkotók az eredeti történetet az együttesre jellemző színpadi különlegességekkel, rendkívüli látványelemekkel egészítették ki.
Vágólapra másolva!

A Cinderella – Mese az elveszett cipőről és a megtalált boldogságról című mesemusicalben Hamupipőkének, a saját otthonában cselédként tartott lánynak a könyveiből varázslattal életre kelő legkülönfélébb mesefigurák az egyetlen vigaszai. Ők segítenek neki megtalálni a méltó életet és a boldogságot a Herceg oldalán. Ehhez azonban még sok izgalmas kalandot kell átélniük, mert a boldogságot bizony nem adják könnyen.

Az előadásban a látványos táncegységeket, a dalokat és zenét prózai jelenetek egészítik ki, népszerű színészek előadásában. A színpadkép olyan LED-díszlettel és látványelemekkel válik teljessé, amilyet

Magyarországon ebben a formában még nem láthatott a közönség.

Jelenet az előadásból Forrás: ALL RIGHTS RESERVED TO PIXELTASTER/Pixeltaster

A musical címszerepét Muri Enikő alakítja váltásban Békefi Viktóriával, Zsitva Rékával és Laurinyecz Rékával, a Tündérkeresztanya szerepében pedig Koós Réka, Fésűs Nelly illetve Köllő Babett láthatóak.

Román Sándor koreográfus, az ExperiDance alapítója valamint író- és rendezőtársa, Pozsgai Zsolt drámaíró nagyot csavartak Hamupipőke történetén. A főhősnőn kívül több népszerű mese szereplői, így Jancsi és Juliska, Pán Péter és Csipkerózsika, a Jégvarázs hősnői, Elza és Anna, valamint Aladdin, Jázmin és a Dzsinn is felbukkanak – utóbbi itt meglepő módon az Oz, a nagy varázsló Dorothyjával alkot egy párt.

Kultúrát és értéket szeretnénk átadni a legifjabb generációnak is. Ezt pedig mesehősökkel elérni a legeredményesebb" – mondta erről Pozsgai Zsolt.

A Cinderella - Mese az elveszett cipőről és a megtalált boldogságról című mesemusicalt a szeptember végi bemutató után folyamatosan játsszák majd. Forrás: Pixeltaster

A mesemusicallel az alkotók azonban nemcsak a gyerekeket szeretnék megszólítani: Román Sándornak és az ExperiDance ügyvezető igazgatójának, Vona Tibornak az a szándéka, hogy a szülőknek szóló üzenetet is sikerüljön elrejteniük az előadásba.

„Fontosnak tartom, hogy darabjaink ne csak szórakoztassanak, hanem neveljenek is. Nem rendelem egyiket a másik alá vagy fölé, mert számomra elválaszthatatlanok.

Az első családi mesemusicalünkben a férfi és nő szerepek hangsúlyozását éreztük időszerűnek" – mondta Román Sándor.

A színpadon hatalmas ledfalak, valamint látványos jelmezek, smink- és frizurakompozíciók járulnak hozzá a vizuális élményhez, míg a zenéért Gömöry Zsolt, több tévéműsor főcímének szerzője, az Edda Művek billentyűse felel.

A mesemusicalt októberben több alkalommal is játsszák majd, legközelebb október 14-én kerül a RaM Colosseum színpadára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről