Megnyílt az Ünnepi Könyvhét

Budapest, 2024. június 13. Érdeklődők a 95. Ünnepi Könyvhét megnyitóján a belvárosi Vörösmarty téren 2024. június 13-án. Idén 170 kiállítóval, 150 standdal és több mint ezer dedikálással, valamint pódiumbeszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és koncertekkel várják a közönséget a 95. Ünnepi Könyvhét szervezői június 13. és 16. között a budapesti Vörösmarty és a Vigadó téren, valamint a Duna-korzón.
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Vágólapra másolva!
A könyvhét az írók, az illusztrátorok, a könyves szakemberek és az olvasók ünnepe - mondta Gál Katalin, a Magyar Könyvkiadók és Könyvterjesztők Egyesülésének (MKKE) elnöke a 95. Ünnepi Könyvhét megnyitóján csütörtökön a budapesti Vörösmarty téren.
Vágólapra másolva!

Aki olvas, vagy akinek olvasnak, az érzelmileg gazdagodik, értelmileg gyarapodik és mentálisan erősödik - mutatott rá Gál Katalin, hozzátéve: az a felnövekvő nemzedék, amelynek olvasnak, s amely majd olvas is, egykor jobb világot építhet a mostaninál.   

Nádasdy Ádám nyelvész, költő, műfordító a könyvhetet megnyitó beszédében arra kérte az írókat, hogy írjanak a gazdagokról is, mert kevés mű szól róluk. Nem megítélni kell őket, hanem megírni - hangsúlyozta. Nádasdy Ádám kiemelte, hogy szükség lenne igazi irodalmi díjakra, magándíjakra, amelyekért a művek versenyeznek érték alapon, a közérdeklődést is felkeltve. És ehhez mecénások kellenek - mutatott rá.

A rendezvényen 170 kiállítóval, 150 standdal és több mint ezer dedikálással, valamint pódiumbeszélgetésekkel, könyvbemutatókkal és koncertekkel várják a közönséget június 13. és 16. között a budapesti Vörösmarty és a Vigadó téren, valamint a Duna-korzón.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről