Rangos nemzetközi díjat kapott Eötvös Péter Valuska című operája

Vágólapra másolva!
Eötvös Péter Valuska című operája elnyerte a The International Opera Awards díjátadóján az ősbemutatók kategória rangos elismerését - közölte a Magyar Állami Operaház a közösségi oldalán.
Vágólapra másolva!

A díjat Varga Bence rendező, Mezei Mari librettista és Szennai Kálmán karmester vehette át a müncheni Prinzregententheaterben - írta a Facebook oldalán az Opera.

Az Operaház egyúttal gratulált az egész alkotócsapatnak és a közreműködő művészeknek a fantasztikus sikerhez.

Eötvös Péter 2023 decemberében bemutatott, Valuska című utolsó operája az ősbemutatók kategóriájában szerepelt az elmúlt évad legnagyobb operai teljesítményeinek odaítélhető rangos elismerés jelöltjei között. 

Eötvös Péter egyetlen magyar nyelvű operája megkomponálására 2018-ban kapott felkérést a Magyar Állami Operaház vezetésétől. 

Az International Opera Awardsot 2012-ben alapította Harry Hyman brit operarajongó üzletember azzal a céllal, hogy a műfajra, a produkciókra és a művészekre még nagyobb nemzetközi figyelem irányuljon. Az elismert iparági szakemberekből álló zsűri elnöke az 1950 óta megjelenő, londoni székhelyű Opera szaklap szerkesztője, John Allison, aki immár negyed évszázada számol be az operavilág eseményeiről, köztük a budapesti OPERA produkcióiról is. Az előző évad kiemelkedő teljesítményeit elismerő díjakért kategóriájában az OPERA többek közt olyan rangos dalszínházak produkcióival versenyez, mint az Opera Philadelphia, a Dallasi Operaház, a Montréali Opera, a madridi Királyi Operaház, a Drezdai Semperoper és a Brnói Nemzeti Színház - írja az opera.hu.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!