A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Nagy-Britanniában egy hónapon belül betiltják az eddig legális mefedront, mert több haláleset is történt a "miau-miau" néven ismert partidroggal összefüggésben - jelentette be a brit kormány.
Vágólapra másolva!

Alan Johnson belügyminiszter bejelentette, hogy a mefedront, amelyet jelenleg legálisan be lehet szerezni az interneten és a törvényes serkentőszereket forgalmazó boltokban, az amfetaminhoz és a kannabiszhoz hasonlóan hamarosan illegális, B-kategóriás kábítószerré minősítik.


A növénytáp becenéven is emlegetett drog 25 halálesettel hozható összefüggésbe Angliában és Skóciában azóta, hogy népszerűsége a tavalyi év közepétől megugrott. Hatása az ecstasyhoz hasonlít, megnövekedett pulzusszámot, szorongást és eufóriás érzést vált ki.


"A kormány kész lecsapni ezekre az úgynevezett legális drogokra, és közösen kell gondoskodnunk arról, hogy a gyermekek és a fiatalok tisztában legyenek a veszélyeikkel" - közölte Johnson a tervezett tilalom bejelentésekor.


Az intézkedést megelőzően a kormány drogügyi tanácsadó testülete (Advisory Council on the Misuse of Drugs - ACMD) jelentésében támogatta a mefedron betiltását.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!