A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
2
Bronzérem
2
HUNMagyarország
14:00VízilabdaMagyarország-Ausztrália
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Franciaország
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt. A csúcstalálkozó utáni tájékoztatót percről percre közvetítjük.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül15 bejegyzés
15:32
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Fontos partnerek vagyunk

Kiegyensúlyozottnak és kiszámíthatónak nevezte a Magyarország és Oroszország közötti kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnök kedden Moszkvában a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel való tárgyalása előtt. A kormányfő a Kremlben az őt fogadó orosz elnök társaságában örömét fejezte ki, hogy idén is megtartják a kétoldalú találkozójukat. "Az önnel való találkozónak nagy jelentősége van a magyar politikában, hiszen fontos partnerei vagyunk egymásnak" - mondta Vlagyimir Putyinnak.

15:33
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Putyin: Kulcsfontosságú Magyarország

Magyarország Oroszország egyik kulcspartnere Európában, a kétoldalú kapcsolatok sokoldalúan fejlődnek - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök, amikor a Kremlben üdvözölte Orbán Viktor miniszterelnököt. Vlagyimir Putyin méltatta, hogy a kétoldalú kapcsolatok mind a kormányközi bizottság, mind a régiók szintjén jól működnek. Rámutatott arra, hogy a kereskedelmi forgalom pozitív tendenciát mutatott tavaly, 25 százalékkal nőtt, s idén, az első fél évben is ugyanennyivel bővült.

15:34
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Kiegyensúlyozott a felek viszonya

Magyarországnak szüksége van a kiszámítható partnerekre, és "örülök annak, hogy évek óta kiegyensúlyozott és kiszámítható a két ország közötti kapcsolat" - fogalmazott Orbán Viktor Moszkvában.

15:42
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: A kedvezőtlen dolgok arra valók, hogy legyőzzük őket

Azt nem mondhatni, hogy a nemzetközi környezet mindig kedvező lett volna az együttműködéshez, de "a kedvezőtlen dolgok arra valók, hogy legyőzzük őket", és ez végül is sikerült, mert hiába esett vissza a két ország közötti kereskedelem a szankciók következtében, sikerült megfordítani a tendenciákat - mondta Orbán Viktor miniszterelnök Moszkvában. Közölte, azzal a szándékkal érkezett Moszkvába Vlagyimir Putyinhoz, hogy megköszönje az elmúlt években végzett munkát - amellyel a hanyatlást sikerült emelkedésre változtatni -, és hogy a fejlődésnek további távlatokat nyissanak a kereskedelemben, a beruházásokban, az energetikában, a mezőgazdaságban és a kultúrában.

16:47
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Kezdődik a tájékoztató

Kezdődik a sajtótájékoztató.

16:49
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Élénkülő gazdasági kapcsolatok

Vlagyimir Putyin arról beszélt, hogy egyre élénkebb a két ország közötti gazdasági kapcsolat. Közös beruházásokat indítottunk a magas hozzáadott értékű terméket gyártott cégek esetében - tette hozzá. Az orosz elnök szólt a 3-as metró kocsik felújításáról is. Oroszország szállítja a magyar gázfelhasználás 60 százalékát. Az orosz gáz szállításában egyre nagyobb szerepe van Magyarországnak.

16:51
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Energetikai együttműködés

Putyin elmondta, hogy a Mol segítheti az orenburgi gázterület fejlesztésében, míg a Roszatom hamarosan elkezdi a két új paksi erőmű két blokkjának az építését. Kormányközi bizottság jöhet létre a regionális együttműködésről - jelentette be Putyin.

16:52
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Szíria is szóba került

A szíriai helyzet rendezéséről is tárgyaltak a felek - mondta Putyin.

16:53
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Kiszámítható partnerek vagyunk

Orbán Viktor először gratulált Putyinnak az orosz elnökválasztáson aratott győzelméhez. Az elmúlt években kiszámítható partnerei lettünk egymásnak, minden megkötött megállapodás teljesült a felek között - mondta a magyar kormányfő. Bár eltérő katonai szövetségi rendszerhez tartozunk, mégis a sikereink maximálásban vagyunk érdekeltek.

16:55
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Ez a magyar nemzeti érdek

Magyar nemzeti érdek, hogy Európa két fele között jó legyen az együttműködés, mert abból csak profitálhatunk - mondta a magyar kormányfő. A világban üldözött keresztények ügyében közösek az érdekeink. Orbán Viktor megköszönte a két ország közötti kulturális együttműködést is. A gazdaság minden területén jól haladnak a felek, hamarosan pedig onkológiai együttműködés is lesz.

16:57
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán: Megszületett a 2020-as gázszállítási szerződés

2020-ra is megszületett a gázszállítási szerződés a két ország között - jelentette be Orbán Viktor. A magyar kormányfő közölte, az ország készen áll arra, hogy a Nemzetközi Beruházási Bank központja Budapestre költözzön, és arra kérte Oroszországot, hogy támogassa ezt. Budapest-Kazany légijárat indulhat - mondta a kormányfő. A diplomák elismertsége terén is előrelépés lehet - tette hozzá. 

17:00
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Putyin: Politikai kérdés a migráció

Putyin a migrációs válságról azt mondta, hogy a válság okait helyben kell kezelni. Az orosz államfő szerint egyre kevesebben érkeznek a Közel-Keletről és egyre többen Fekete-Afrikából. Ez politikai kérdés, ha ösztönzik a migrációt, akkor nem fog csökkenni. Mindezt az európai kollégáknak kell megoldani - tette hozzá.

17:04
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Orbán Viktor: Ez egy bátor vállalkozás volt

Nagyon sok szó esik a paksi beruházásról, nekünk magyaroknak azért fontos, mert a hazai villamos energia 35-40 százalékát ott állítják elő - mondta Orbán Viktor. Amikor a megállapodást megkötöttük, akkor Magyarország már évek óta az EU tagja volt, és senki sem csinált ilyen beruházást - tette hozzá. Bátor vállalkozás volt, hogy Oroszországgal közösen hozzuk létre a paksi erőmű bővítését. A határidők kapcsán fontosabb, hogy a beruházást sikerre vigyük - mondta a kormányfő. A beruházás modernizálni fogja az orosz-európai energetikai rendszereket is.

17:07
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Putyin: Ez egy szörnyű tragédia

Putyin a paksi beruházásról azt mondta, hogy a korábbi erőmű orosz technológia alapján épült. Az orosz államfő szólt a Földközi-tenger felett lelőtt Il-20 típusú orosz katonai repülőgépről is. Szörnyű tragédiának nevezte az esetet, amiben tragikus körülmények játszottak közre - mondta az államfő.

17:08
szeptember 18, 2018
Vágólapra másolva!

Vége a tájékoztatónak

Véget ért Orbán Viktor és Vlagyimir Putyin sajtótájékoztatója.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!