Az oroszok újabb ország ellen indíthatnak támadást

Események

Oroszország, Ukrajna, orosz-ukrán háború, tank, Mariupol
MARIUPOL, UKRAINE - AUGUST 26: Wrecked tanks and other vehicles are seen as daily life continues amid the destruction in the city of Mariupol, Ukraine on August 26, 2022 as Russia-Ukraine war continues. Stringer / Anadolu Agency (Photo by STRINGER / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 195. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül24 bejegyzés
06:03
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző napi közvetítésünket ITT TALÁLJA!

06:10
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Dél-Ukrajnában

Az ukrán hadsereg jelentése szerint az oroszok tegnap négy harckocsit, egy Kamov Ka-50 helikoptert, valamint 12 páncélozott járművet vesztettek a dél-ukrajnai harcok során. A jelentés szerint az eszközök mellett az oroszok 86 katonát vesztettek.

06:14
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Három Bayraktar drónt kapott Ukrajna - fotó

A drónokat már le is szállították - jelentette be a Bayraktar vezérigazgatója.

06:46
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Zelenszkij jelentette be a harkovi lőszerraktár felrobbantását

Az ukrán elnök tegnap esti beszédében azt is mondta, hogy a katonái folytatják az orosz lőszerraktárak, bázisok, átkelőhelyek és főhadiszállások megsemmisítését.

Az ukránok tegnap Harkovban robbantottak fel egy orosz lőszerraktárt:

07:12
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Tovább támadják az orosz állásokat az ukránok

Az eddigi, tizennyolc ilyen támadásban négy lőszerraktárt, egy kommunikációs állomást és egy tankelhárító rendszert semmisítettek meg.

07:43
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Ukrán zászló kerül a visszafoglalt herszoni településre - videó

09:35
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Több mint 11 ezer menekült érkezett hétfőn

Magyarország területére 2022. szeptember 5-én 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 5381 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6343 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 209 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Ezen időtartamon belül kell felkeresniük az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság tartózkodási helyük szerint illetékes hivatalát a végleges okmányok beszerzése érdekében.

Az ukrajnai háború elől 2022. szeptember 5-én 18 ember, köztük 5 gyerek érkezett Budapestre vonattal

11:07
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Az ukránoknak kedvez az orosz népszavazások elhalasztása

Az ukrán ellentámadás előrehaladását erősítheti, hogy Ukrajna oroszok által megszállt déli területein elhalasztották a látszat-referendumokat - írta elemzésében az amerikai háborús tudományok intézete (ISW).

11:16
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Az orosz külügyminiszter megfenyegette Moldovát

Az orosz külügyminiszter nemrégiben úgy fogalmazott, Moldova hagyja békén az általa el nem ismert Dnyeszter menti Köztársaságban állomásozó orosz csapatokat, máskülönben kemény katonai válaszcsapásra számíthat.

Moldova keleti, oroszbarát szakadárok ellenőrizte térségében már több mint 30 éve, a Szovjetunió széthullása óta állomásoznak orosz egységek. Nem sokkal korábban az orosz külügyek irányítója azzal vádolta meg a moldovai államfőt, hogy egyáltalán nem törekszik a Dnyeszter menti Köztársaság (Transznyisztria) helyzetének tárgyalásos rendezésére.

12:18
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Humanitárius folyosót nyitnának az ukránok a zaporizzsjai erőműtől

Iryna Verescsuk ukrán miniszterelnök-helyettes humanitárius folyosót követel a Zaporizzsjai atomerőműhöz közeli területekről. A politikus szerint Oroszország nem hajlandó humanitárius folyosót biztosítani azoknak az embereknek, akik el akarják hagyni az atomerőmű körüli területeket.

Az ukrán hírszerzés arról is beszámolt, hogy az elmúlt napokban megnőtt azoknak a lakosoknak a száma, akik az oroszok által megszállt Enerhodarból, ahol az atomerőmű található, ukrán ellenőrzés alatt álló területek felé szeretnének távozni.

13:07
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország rakétatámadást indított Krivij Rih ellen

Olekszandr Vilkul, Krivij Rih katonai közigazgatásának vezetője a Telegramon azt írta, hogy szeptember 6-án kora reggel Oroszország rakétákkal sújtotta a Dnyipro megyei várost.

14:09
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Harkovot támadják az oroszok

Ihor Terekhov, Harkov polgármestere azt mondta, hogy az orosz erők megtámadták a város Kijevszkij kerületét. A támadás megrongált egy többemeletes lakóépületet és egy adminisztratív épületet. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

Korábban a polgármester arról számolt be, hogy Harkov Iparnyi negyedében egy 73 éves nő halt meg.

Harkov megye kormányzója, Oleh Sziniehubov pedig elmondta, hogy hétfőn Zolochiv lakóépületeinek orosz ágyúzása miatt 3 ember halt meg: két 39 és 52 éves férfi.

14:26
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Oroszország továbbra is milliárdokat keres az olaj, a gáz és a szén exportjával

Oroszország továbbra is milliárdokat keres az olaj, a gáz és a szén exportjával - írja a Centre for Research on Energy and Clean Air (Crea) finnországi székhelyű, független kutatóközpont keddi jelentésében. Az árak meredek emelkedése miatt Oroszország 158 milliárd euró bevételre tett szert a fosszilis energiahordozók értékesítésével az ukrajnai háború első hat hónapjában - állapítja meg a Crea.

Ez vélhetőleg több, mint amennyit Moszkva a háborúra kiad. A Crea 100 milliárd euróra becsülte a hadiköltségeket.

15:00
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Négy donyecki településen visszaverték az orosz támadásokat az ukránok

Az ukrán fegyveres erők vezérkara szeptember 6-án arról számolt be, hogy az ukrán katonaság visszaverte az orosz offenzívákat a Donyeck megyei Soledar, Zaytsevo, Shakhta Butivka és Szpartak közelében

16:23
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Erős robbanás volt Enerhodarban

Enerhodar polgármestere, Dmitro Orlov elmondta, hogy a robbanást 12 óra 20 perckor hallották. A város áram és folyóvíz nélkül maradt.

16:51
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Több tucat épület megrongálódott Nikopolban az orosz támadásokban

Dnyipro megye kormányzója, Valentyin Reznicsenko azt mondta, hogy az orosz erők háromszor lőttek Nikopolra Grad rakétavetővel, melynek során két ember megsérült, őket kórházba vitték.

Húsz toronyház és 11 lakóház megsérült, egy ház pedig teljesen megsemmisült az ágyúzás következtében, valamint a városban több mint 2000 ember maradt áram nélkül.

17:19
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Elhalaszthatják az elnökválasztást Ukrajnában

Jaroszlav Zheleznyak parlamenti képviselő Telegram-csatornáján közölte:
Ukrajna törvényt fogadott el az elnökválasztás esetleges elhalasztásáról a hadiállapot idejére.

A képviselő szerint a 7686. számú törvénytervezetet 325 képviselő támogatta.

17:38
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Koronavírus vakcinákat adományoztunk Ukrajnának

A segélyszállítmány ünnepélyes átadásán Bacskai József Magyarország Ungvári Főkonzulátusának főkonzulja kiemelte, hogy a szállítmány összeállítását és célba juttatását Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter felügyelte.

Magyarország, ahogy a koronavírus járvány idején, úgy a háború kitörésének első napjától kezdve humanitárius segítséget nyújt Ukrajnának. Bacskai József elmondta, hogy tavaly 22 ezer kárpátaljai lakos vehette fel a koronavírus elleni védőoltást a határ mentén.

18:13
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Egy robbanás után megszűnt az áram- és vízellátás Enerhodarban

Egy nagy robbanás után megszűnt az áram- és vízellátás az orosz megszállás alá került Enerhodarban, ahol a zaporizzsjai atomerőmű is van - közölte Dmitro Orlov, a délkelet-ukrajnai város polgármestere kedden a Telegram üzenetküldő alkalmazáson.

Az orosz híradások is megerősítették, hogy a városban nincs áram, és ezért az ukrán fegyveres erőket okolták. Az oroszok azt mondják, a zaporizzsjai erőmű területén sérült meg egy elektromos vezeték.

20:13
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Itt az újabb botrányos brüsszeli javaslat

Az Európai Bizottság a schengeni vízumok könnyített kiadását lehetővé tevő EU-orosz megállapodás teljes felfüggesztését javasolja, valamint azt, hogy ne ismerjék el az orosz hadsereg által megszállt ukrajnai területeken kiállított orosz útleveleket - jelentette be Ylva Johansson uniós belügyi biztos.

Az orosz állampolgárok többé nem lesznek jogosultak az uniós beutazást megkönnyítő rendszer használatára,

a vízumkiadás határideje 10-ről 15 napra hosszabbodik, de egyedi esetekben legfeljebb 45 napra is hosszabbítható, a vízumdíj pedig az eddigi 35 euróról 80 euróra emelkedik.

20:58
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Újabb terrortámadás lehetett orosz területen

Egy nap alatt a második robbanás történt a Zaporizzsjai területen lévő Berdjanszkban szeptember 6-án kedden, ezúttal Szlobodka térségében. A tűzoltók jelenleg is a helyszínen vannak

- közölte Vlagyimir Rogov, a Zaporizzsjai terület közigazgatási főtanácsának tagja.

21:33
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Kezdenek kifogyni a fegyverekből az európai uniós államok

A háború február 24-i kitörése óta az Európai Unió már mintegy két és fél milliárd euró értékben nyújtott katonai támogatást Ukrajnának.

Az európai országok eddig leginkább saját készleteiket adták át a háborús országnak az erre a célra gyártott fegyverek helyett, hogy a szállítmányok a lehető leggyorsabban eljussanak Ukrajnába.

Így a tagállamok most nemhogy Kijevnek nem tudnak újabb felajánlásokat tenni, de saját tartalékaikat sem tudják rövid időn belül feltölteni.

Az elmúlt napokban olyan jelentések is napvilágot láttak, miszerint az Egyesült Államok haderejének fegyverarzenálja is jelentősen megfogyatkozott.

21:57
szeptember 06, 2022
Vágólapra másolva!

Az oroszok szerint ez kell a béketárgyaláshoz

"Ami a Putyin-Zelenszkij találkozót illeti, itt semmi sem változott. Senki sem akar pusztán a találkozó kedvéért találkozni. Ahhoz, hogy egy ilyen találkozó létrejöhessen, illetve hogy a találkozónak akárcsak a gondolata is napirendre kerüljön, dolgozni kell, és meg kell teremteni a legmagasabb szinten rögzíthető megállapodások alapjait. Erről egyelőre nincsen szó"- mondta Dmitrij Peszkov, az orosz államfő

Peszkov kijelentette, hogy Putyin feltétlenül fel fogja keresni a Donyec-medencét, "amikor eljön az ideje". Hozzátette, hogy Oroszország folytatja a régió helyreállítását.

06:29
szeptember 07, 2022
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!