A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Hatalmas áramszüneteket okoztak az orosz rakéták

Események

war Horizontal orosz ukrán háború
Drón reptetésére készülő ukrán katona
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 353. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
07:00
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

07:13
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2023. február 10-én az ukrán-magyar határszakaszon 5375 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 5329 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett. A beléptetettek közül a rendőrség 96 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

Az ukrajnai háború elől 2023. február 10-én 120 ember, köztük 23 gyermek érkezett Budapestre vonattal - közölte a rendőrség.

07:20
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna még nagyobb támogatásban bízik

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök napzáró videóüzenetében azt mondta, hogy a hét diplomáciai eseményei után elmondható, hogy az európai partnerországok részéről jó jelzéseket kapott Ukrajna a fegyverszállítások fokozásáról.

"Ez vonatkozik mind a nagy hatótávolságú rakétákra és harckocsikra, mind pedig együttműködésünk következő szintjére – a harci repülőgépekre. De ezen még dolgoznunk kell" - mondta az elnök.

07:57
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Joe Biden Lengyelországba utazik

Joe Biden február 20-22 között Lengyelországba utazik - jelentette be a Fehér Ház. Az amerikai elnök beszédet mond majd arról, hogy az Egyesült Államok „továbbra is kitart Ukrajna népe mellett, ameddig kell". Az amerikai vezető találkozik Andrzej Duda lengyel elnökkel és a NATO kelet-európai szövetségesei, a bukaresti kilenc ország vezetőivel, hogy megvitassák "megingathatatlan támogatását" - mondta Karine Jean-Pierre, a Fehér Ház sajtótitkára.

08:25
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Még egy, de akár öt évig is elhúzódhat a háború

Ukrajna viszonylag gyors győzelmet arathat, ha a Nyugat vadászgépekkel látja el megfelelő számban és minőségben - mondta az amerikai haderő korábbi európai főparancsnoka. Ben Hodges tábornok azt jósolta, hogy a gépek egy éven belül döntő győzelmet hozhatnak Kijevnek, de a katonai támogatás jelenlegi szintje alapján akár ötre is szükség lesz a háború lezárásához.

A tábornok szerint a küszöbön álló orosz offenzíva még nem hozza el a katonai konfliktus lezárását.

08:42
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Kiterjedt áramszünetek

German Galuscsenko ukrán energiaügyi miniszter közölte, hogy Oroszország hat régióban találta el rakétákkal és drónokkal az energiaellátó létesítményeket, ami Ukrajna nagy részén áramszüneteket okozott. Denisz Smihal ukrán miniszterelnök azt mondta, hogy Ukrajnának kiesett a nukleáris termelés 44%-a és a hőenergia-kapacitása 75%-a – írja a Reuters.

09:17
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Felderítésnek szánták a rakétatámadást

Oroszország nagyszabású rakétatámadást indított Ukrajnában pénteken, több városra, köztük a fővárosra, Kijevre is csapást mérve, az ország légvédelmének vizsgálatára és Ukrajna szövetségeseinek megfélemlítésére.

Az ukrán légierő parancsnoksága közölte, hogy 70 cirkálórakétából 61-et és öt iráni gyártmányú drónt lőtt le. Az orosz erők „hagyományosan" rakétákat és drónokat indítanak Oroszország keleti állásairól és az Azovi-tengerről, pénteken azonban Kalibr cirkálórakétákat lőttek ki egy fregattról és egy tengeralattjáróról a Fekete-tengeren, valamint a megszállt déli Tokmak városból.

09:53
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Románia és Moldova nincs veszélyben

Washingtoni elemzés szerint jelenleg nincs jele annak, hogy Oroszország közvetlen katonai fenyegetést jelentene Moldovával vagy Romániával szemben, miután Ukrajna közölte, hogy több orosz rakéta repült át a két ország felett. Vedant Patel, a külügyminisztérium helyettes szóvivője azután beszélt, hogy a NATO esetleges válaszlépése körüli találgatások felmerültek, ha bebizonyosodik, hogy rakéták lépnek be Románia légterébe. „Szoros kapcsolatot tartunk fenn moldovai partnereinkkel és román szövetségeseinkkel" – tette hozzá Patel.

10:15
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Tárgyalások kezdődnek a szlovák vadászgépek átadásáról

Szlovákia megkezdheti a tárgyalásokat a MIG-29-es vadászrepülőgépek Ukrajnába szállításáról, miután Kijev hivatalosan is kérte a gépeket – jelentette be Eduard Heger miniszterelnök. Jaroslav Nad védelmi miniszter azt mondta, hogy az országnak már nincs szüksége a repülőgépekre, és vagy eladhatja, vagy odaadhatja Ukrajnának, ahol a gépek segíthetnek – de erről még nem született döntés. A tervek szerint 10 gépet adnának át, de szinte mindegyik komoly javításra szorul, így összesen 8 gépet lehetne rövid időn belül üzemképessé tenni.

10:36
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna hivatalosan is vadászgépeket kért Hollandiától

A holland védelmi miniszter, Kajsa Ollongren megerősítette, hogy Ukrajna hivatalosan is F-16-os vadászgépek átadására kérte Hollandiát. A tárcavezető úgy reagált a megkeresésre, hogy arról egyeztetniük kell az F-16-osokat gyártó Egyesült Államokkal és más szövetségesekkel is.

Forrás: AFP/Sergei Supinsky
11:05
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

A Wagner csoport befejezi az elítéltek ukrán frontra való toborzását

Az Egyesült Királyság védelmi minisztériumának legújabb hírszerzési jelentése szerint az orosz Wagner csoport toborzó akciójának állítólagos befejezésében "kulcsfontosságú tényező" az orosz védelmi minisztérium és a Wagner közötti "egyre közvetlenebbé váló rivalizálás". A Wagner alapítója, Jevgenyij Prigozsin csütörtökön azt mondta, hogy a csoport "teljesen leállította" a rabok toborzását.

Tavaly nyáron kezdtek el toborozni Oroszország kiterjedt büntetés-végrehajtási rendszerében, és kegyelmet ajánlottak az elítélteknek, ha hat hónapot harcolnak és túlélnek Ukrajnában. A csoport nem szolgáltatott információt arról, hogy hány elítélt csatlakozott a soraihoz, de a novemberben közzétett orosz büntetés-végrehajtási adatok szerint

augusztus és november között több mint 20 ezerrel csökkent az ország börtönlakóinak száma, ami több mint egy évtizede a legnagyobb csökkenés.

11:27
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

A lengyel kormányfő NATO-döntésre vár

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök a brüsszeli EU-csúcson azt mondta, hogy a NATO-nak kell meghoznia azt a döntést, hogy szállítanak-e vadászrepülőket Ukrajnának. A kormányfő azt is mondta, hogy néhány ország nem értett egyet a Kijevbe történő lőszerszállításra vonatkozó javaslataival. Hozzátette, hogy Lengyelország nem zárja ki a további fehéroroszországi határátkelőhelyek bezárását, arra hivatkozva, hogy

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök Forrás: MTI/EPA/PAP/Radek Pietruszka
11:52
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna több milliárd dolláros hitelfelvételi programot sürget

A Nemzetközi Valutaalap munkatársai a jövő héten Varsóban találkoznak ukrán tisztviselőkkel - közölte egy, a terveket ismerő forrás -, mivel

Ukrajna több milliárd dolláros hitelfelvételi programot sürget, hogy fedezze finanszírozási igényeit az Oroszországgal vívott háború közepette.

A Reuters jelentése szerint a Moody's globális hitelminősítő pénteken Ca-ra rontotta Ukrajna államadós-besorolását, mivel arra számít, hogy az Oroszországgal vívott háború hosszú távú kihívásokat fog okozni az országnak. A Moody's honlapján azt írta, hogy a besorolás azt jelenti, hogy az adósságkötelezettségek "valószínűleg fizetésképtelenné válnak, vagy nagyon közel vannak a fizetésképtelenséghez".

A moszkvai Fedora Poletajeva téren kiállított szovjet gyártmányú T-80-as harcjármű mellett tol babakocsit egy asszony 2023. február 8-án. Forrás: MTI/EPA/Makszim Sipenkov
12:07
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Várandós orosz nők az állampolgárság miatt utaznak Argentínába szülni

Az argentin bevándorlási hatóságok keményen fellépnek azon orosz nők ellen, akik Ukrajna megszállása óta Buenos Airesbe utaznak szülni, hogy argentin állampolgárságot szerezzenek gyermekeiknek - írja a The Guardian.

Forrás: Shutterstock

Az argentin bevándorlási hivatal igazgatója, Florencia Carignano pénteken közölte, hogy

bírósági vizsgálatot indítottak az általa jövedelmezőnek nevezett üzlet miatt, amely argentin útlevelet ígér az orosz szülőknek.

Carignano azt követően beszélt erről, hogy csütörtökön késő este 33 várandós nő - mindannyian a terhesség 32. és 34. hete között - ugyanazon a járaton érkeztek Buenos Airesbe. Carignano szerint az elmúlt évben mintegy 10 500 várandós orosz érkezett a dél-amerikai országba.

12:35
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna nem akar békét

Ukrajna elnöki tanácsadója, Mihajlo Podoljak, aki a konfliktus korai szakaszában az ország tárgyalócsoportját vezette, azt mondta, hogy "a tárgyalásokról szó sem lehet". Podoljak a Twitteren azt írta, hogy ennek oka, hogy Moszkva nem hajlandó kivonulni a megszállt ukrán területekről, és nem hajlandó beismerni a "bűnöket".

12:55
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

A Nyugat harckocsikkal támogatja Zelenszkij Ukrajnáját

Nagy-Britannia közölte, hogy Challenger 2 harckocsiját márciusban telepítik Ukrajnába, míg Németország és szövetségesei áprilisra egy zászlóaljnyi Leopard 2 harckocsit kívánnak Kijevbe juttatni. Az Egyesült Államok szintén ígéretet tett egy zászlóaljnyi - azaz 31 - M1 Abrams harckocsira, de ezek érkezése várhatóan jóval hosszabb időt vesz igénybe.

13:45
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Térképen a háború állása

Mutatjuk friss térképen a háború jelenlegi állását.

Forrás: The Guardian
14:04
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ez az oroszok új célpontja

Az orosz erők megpróbálták bekeríteni és elfoglalni Bakhmutot, a keleti Donbász régióban található várost, amely az orosz invázióval szembeni ukrán ellenállás és Moszkva azon törekvésének középpontjává vált, hogy visszanyerje a harctéri lendületet.

14:36
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz légicsapások

Oroszország az éjszaka folyamán 4 légicsapást mért a Kígyó-szigetre.

Két orosz Szu-24-es repülőgép február 11-én éjjel bombázta a Kígyó-szigetet, egy kicsi, de stratégiailag fontos ukrán helyőrséget a Fekete-tengeren - közölte az ukrán hadsereg.

15:09
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz veszteségek Ukrajna szerint

Az ukrán hadvezetés tájékoztatása szerint az orosz-ukrán háború kezdete óta az orosz veszteségek elérték a 136 880 főt. A jelentés szerint a harcokban megsemmisült többek között 3267 orosz tank, 295 repülő és 286 helikopter is - írja a Kyiv Independent.

15:44
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Támadások Herszon régióban

Az orosz csapatok az elmúlt nap folyamán több mint 60 alkalommal lőtték tüzérséggel, aknavetőkkel és tankokkal Ukrajna déli, Herszon régióját - közölték helyi tisztségviselők.

Három civil megsérült a támadásokban - írja a The Guardian.

Herszon városát is több alkalommal érte támadás - lakóházak és a vasútállomás épülete rongálódott meg.

16:37
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Amerikai állítás

Jelentősen romlottak az orosz hadsereg képességei, különösen a szárazföldi erőké - közölte Celeste Wallander, a Pentagon tisztviselője.

A Pentagon szerint Oroszország valószínűleg harckocsijainak mintegy felét elvesztette az ukrajnai harcokban.

17:33
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Nehéz a helyzet az áramszolgáltatás terén Ukrajnában

Az ukrán állami energiaszolgáltató, az Ukrenergo szerint az ország energiarendszerében kihívást jelentő, de ellenőrzött a helyzet az oroszok legutóbbi rakéta- és dróntámadása után.

A vállalat a Telegramra feltöltött közleménye szerint az ország déli és délkeleti régióiban hőerőműveket és fontos hálózati létesítményeket ért találat, de a karbantartó személyzetnek köszönhetően sikerült megakadályozni a vészhelyzeti áramkimaradásokat - írja a The Guardian.

19:37
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Moszkva: Oroszország blokkolta a nyugati fegyverszállítások útvonalát

Az orosz védelmi minisztérium szombaton bejelentette, hogy blokkolták a vasúti útvonalakat, amelyeken a nyugati fegyverek, lőszerek, valamint az utánpótlás eljuthat Ukrajnába.

A védelmi tárca arról nem közölt részleteket, hogy pontosan hol akadályozták meg a vasúti szállítást.

Pénteken Oroszország ismét nagyszabású rakétaoffenzívát indított a ukrajnai infrastrukturális létesítmények ellen.

Igor Konasenkov, a moszkvai védelmi minisztérium szóvivőjének szombati tájékoztatása szerint "minden megcélzott objektumot eltaláltak". Hozzátette: a hadiipart és Ukrajna közlekedési rendszerét ellátó energetikai infrastruktúrát semmisítették meg.

20:29
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán aknákat találtak egy mariupoli óvoda épületében

Több mint 171 darab ukrán aknát találtak Mariupolban egy egykori óvodában - közölte Oleh Morgunov polgármester.

A Metallurgov sugárút 187. szám alatti egykori óvoda épületét és a szomszédos házakat evakuálták, az aknamentesítők pedig eltávolították a robbanószerkezeteket - írja az iz.ru.

21:19
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Új orosz drón mért csapást egy ukrán hídra

Valerij Zaluzsnij, Ukrajna fegyveres erőinek főparancsnoka megerősítette, hogy az orosz csapatok egy új típusú drónt használtak az Odessza régióban található Zatoka hídjának megtámadásához.

Az UNIAN szerint Zaluzsnyij egy telefonbeszélgetés során tájékoztatta erről Mark Milley amerikai tábornokot.

A beszélgetés során hangsúlyozta Zaluzsnyij, hogy ezek a drónok veszélyt jelentenek a Fekete-tengeren a polgári hajózásra - írja a Meduza.

22:14
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij menesztette az Ukrán Nemzeti Gárda parancsnokhelyettesét

Volodimir Zelenszkij menesztette Ruszlan Dziubát, az Ukrán Nemzeti Gárda parancsnokhelyettesét. Dziuba a logisztikáért és a logisztikáért volt felelős - írja a RIA Novosztyi.

23:20
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Jól működött a légvédelmi rendszer Donyeckben

Donyeckben működött a légvédelmi rendszer, a város központjában robbanások hallatszottak - számolt be a RIA Novosztyi tudósítója.
Még mindig nem tudni, hogy milyen rakétákat találtak el.A szombati támadásokban egy nő meghalt, egy nő és három férfi pedig megsérült.

23:57
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Az Oroszok megerősítették állásaikat Lymannál

Az orosz erők megerősítik állásaikat Lyman közelében, Bahmutban. Az ukrán vezérkar szerint az oroszok továbbra is Ukrajna keleti és északkeleti részén a támadó hadműveletekre összpontosítanak. Kupiansk, Lyman, Bahmut, Avdiivka és Novopavlivsk irányában - írja a Kyiv Independent.

00:24
február 11, 2023
Vágólapra másolva!

Légiriadót rendeltek el Ukrajna öt régiójában

Légiriadót rendeltek el Ukrajna öt régiójában. A digitális térkép szerint a szirénák Szumi, Poltava, Kirovograd, Harkov és Dnyipropetrovszk régiókban szólal meg - írja a RIA Novosztyi.

07:25
február 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

11:10
február 12, 2023
Vágólapra másolva!

Ügynöklistára került a népszerű orosz énekesnő

Az orosz igazságügyi minisztérium szerint Zemfira, Oroszország egyik legnépszerűbb énekesnője felkerült a külföldi ügynökök listájára, mivel Ukrajnát támogatta, és bírálta Oroszország különleges katonai műveletét az országban. A minisztérium több embert is felvett a külföldi ügynökök listájára, köztük Dmitrij Gudkov ellenzéki politikust, Abbász Galljamov politikai elemzőt, valamint Alekszandra Kazanceva és Tatyana Nazambaeva aktivistákat az „LMBT propagandáért".

11:44
február 12, 2023
Vágólapra másolva!

ENSZ: Békére van szükség

Az ENSZ közgyűlése által elfogadásra javasolt határozati javaslat hangsúlyozta, hogy békére van szükség, amely biztosítja Ukrajna „szuverenitását, függetlenségét, egységét és területi integritását". Az Ukrajna támogatóinak határozattervezete, amelyet Oroszország Ukrajna elleni inváziójának első évfordulója előestéjén készítettek, szélesebb és kevésbé részletes, mint Volodimir Zelenszkij ukrán elnök 10 pontos béketerve, amelyet novemberben jelentett be.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!