Új hírek az ukránoknak küldött vadászgépekről

Események

Oroszország, Ukrajna, háború, orosz-ukrán háború, tank, orosz tank, Donyeck, T-90
Donyecki terület, 2023. március 7. Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott képen egy orosz T-90-es harckocsi tüzet nyit az ukrajnai háború frontvonalánál a donyecki régióban egy meg nem nevezett helyszínen 2023. március 7-én. MTI/EPA/Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 397. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül30 bejegyzés
06:17
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt vasárnap

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

06:18
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Képek a lerombolt Vuhledarról

Pavlo Kirilenko donyecki kormányzó posztolta a fotókat, szemléltetve a pusztítás nagységrendjét.

06:27
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz katonák Fehéroroszországban

Andrij Demcsenko, az Ukrán Állami Határőrszolgálat szóvivője március 26-án arról számolt be, hogy jelenleg valamivel több mint 4000 orosz katona állomásozik Fehéroroszországban.

07:04
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Tegnap is több ezer menekülő érkezett Ukrajnából

Magyarországra tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 4942 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 4235 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság. 

Az ukrajnai háború elől szintén tegnap  40 ember, köztük 13 gyermek érkezett Budapestre vonattal.

08:15
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Több tucat támadást vertek vissza az ukránok

Az ukránok több mint 60 orosz támadást vertek vissza az elmúlt nap folyamán - közölte az ukrán vezérkar. Az oroszok a harkovi Kupjanszk, valamint a donyecki Lyman, Bahmut, Avdijivka és Marinka irányában támadtak.

09:03
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ezt mondta a NATO Putyin tervéről

A NATO szerint Vlagyimir Putyin terve, hogy taktikai atomfegyvereket állomásoztasson Fehéroroszországban, veszélyes és felelőtlen, veszélyezteti Oroszország nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozására vonatkozó kötelezettségvállalásait.

A lépés, bár nem váratlan, ez Oroszország eddigi legerősebb figyelmeztetése a NATO-nak az Ukrajnának nyújtott katonai támogatás miatt – írta a The Guardian.

09:56
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz csapás Szeverszknél

Az orosz hadsereg megsemmisített egy ukrán katonai konvojt a donbászi Szeverszknél -írta az orosz RIA Novosztyi. A tájékoztatás szerint az élőerő mellett fegyvereket és felszereléseket semmisítettek meg, előbbi nagyságrendjének pontosítása folyamatban van.

10:23
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanóanyaggal megrakott ukrán drón robbant egy orosz városban

Három ember megsérült és három lakóház megrongálódott egy robbanást követően az oroszországi Kirejevszk városában – írta a The Guardian. A rendőrség szerint a robbanást egy robbanóanyaggal megrakott ukrán drón okozta.

10:43
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán veszteségek Bahmutnál

Az ukránok akár 4,5 ezer embert veszíthettek az elmúlt egy héten a Bahmutért folytatott harcokban – írta a Ria Novosztyi Andrej Maracsko, a luhanszki „népi milícia" sajtótisztjére hivatkozva. A több ezres állományból másfél ezer katona meghalt, háromezren megsebesültek, ezeknek húsz százaléka súlyosan, így ők nem térhetnek vissza a frontra – közölte Maracsko.

12:05
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Moszkva kártérítést fog kérni az Északi Áramlat miatt

Moszkva kártérítést követelhet az Északi Áramlat gázvezetékeken tavaly bekövetkezett robbanások okozta károk miatt - jelentette hétfőn a RIA Novosztyi hírügynökség egy orosz diplomatára hivatkozva.

Nem zárjuk ki, hogy később felvetjük az Északi Áramlat gázvezetékeken történt robbanások miatti károk megtérítésének kérdését" - mondta a hírügynökségnek adott interjúban Dmitrij Biricsevszkij, az orosz külügyminisztérium gazdasági együttműködésért felelős főosztályának vezetője.

Az Oroszországot és Németországot a Balti-tenger alatt összekötő vezetékeket tavaly szeptemberben robbanások érték, amit Moszkva "nemzetközi terrorcselekménynek" nevezett.

12:46
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Új szövetség formálódik

Oroszország, Törökország, Irán és Szíria külügyminiszter-helyettesei április elején Moszkvában tarthatnak konzultációt - írja a Reuters a RIA-ra hivatkozva.

13:22
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanások Melitopolban

Több robbanás is hallatszott az oroszok által megszállt Melitopol városában, a Zaporizzsjai területen március 27-én reggel - jelentette Ivan Fedorov polgármester - írja a The Kyiv Independent.

Fedorov később elmondta, hogy a robbanások következtében megrongálódott egy orosz rendfenntartók által elfoglalt épület.

13:50
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Orosz támadás Zaporizzsjánál

A Suspilne, az ukrán állami műsorszolgáltató jelentése szerint tegnap az orosz erők 14-szer lőtték Zaporizzsja régiót.

Zaporizzsja egyike azon részben megszállt ukrajnai régióknak, amelyeket az Oroszországi Föderáció saját területként magához csatolt.

14:32
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

A Szlovjanszk elleni orosz rakétacsapás 1 halálos áldozatot követelt, 25-en megsebesültek

Két orosz S-300-as rakéta csapódott be a Donyecki területhez tartozó Szlovjanszk városközpontjába, megrongálva közigazgatási és irodaépületeket, öt toronyházat és hét lakóházat - közölte Pavlo Kijrilenko kormányzó - írja a The Kyiv Independent.

14:57
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán hadsereg ágyúzta Donyeck Kujbisevszkij kerületét

Az ukrán katonák három, 155 milliméteres „NATO" kaliberű lövedékkel lövöldözték Donyeck Kujbisevszkij kerületét – jelentettea régió hatóságai írja a RIA Novosztyi.

15:23
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az elmúlt 24 óra mérlege az ukránok szerint

Az orosz erők két rakétacsapást, 23 légicsapást és 38 támadást indítottak ukrán csapatok és infrastruktúra ellen - derül ki az ukrán fegyveres erők vezérkarának legfrissebb jelentéséből, írja a The Guardian.

Legutóbbi frissítésében azt állították hogy az orosz erők fő erőfeszítéseiket a Kupjanszk, Limanszk, Bakhmutszk, Avdijivszk és Marinszk irányában folytatott támadó akciók végrehajtására összpontosítják, az ukrán katonák állítása szerint több mint 60 ellenséges támadást vertek vissza.

Az ukrán légierő három csapást mért az orosz csapatokra. Az ukrán rakéta- és tüzérségi egységek egy parancsnoki állás, négy orosz csapatösszevonás, fegyverek és katonai felszerelések, egy rádióelektronikai állomás és egy lőszerraktár elleni támadásokról is beszámoltak.

15:43
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok fejlesztik a tengeralattjáró-flottájukat a statégiai elrettentés érdekében


Oroszország azt tervezi, hogy befejezi a nukleáris tengeralattjárók befogadásához szükséges parti infrastruktúrát a Csendes-óceánon - jelentette hétfőn a TASZSZ hírügynökség.

Az atom-tengeralattjárók képesek lesznek a Poseidon nukleáris képességű szupertorpedók hordozására, amelyeket először januárban, négy évvel a bejelentésük után gyártottak le. A torpedókat a Belgorod és a Habarovszk atom-tengeralattjárókon való bevetésre fejlesztik. Az orosz Csendes-óceáni Flotta ballisztikus atomrakétás tengeralattjáró-bázisa az orosz távol-keleti Kamcsatka-félsziget délkeleti partvidékén található.

A jelentés szerint a Csendes-óceáni Flotta tengeralattjáró-erőinek részeként egy új hadosztályt alakítanak ki, amely a Belgorod és Habarovszk mellett más tengeralattjárókat is magában foglal majd.

15:54
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az SZBU semlegesített egy, a Donyecki és a Harkovi területen működő orosz ügynökcsoportot

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) március 27-én jelentette, hogy semlegesítette az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) ügynökhálózatát, amely állítólag segített az ország keleti részén lévő ukrán állások célba vételében.

16:04
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ezek az állítólagos orosz veszteségek az ukránok szerint

Az ukrán fegyveres erők azt állítják, hogy Oroszország 171 160 katonát vesztett Ukrajnában a háború kezdete óta. Ez a szám tartalmazza az orosz erők állítólag az elmúlt 24 órában elszenvedett 610 áldozatot is - írja a Sky News.

Az ukrán vezérkar által kiadott jelentés szerint Oroszország emellett 3595 harckocsit, 6953 páncélozott harcjárművet, 5493 járművet és üzemanyagtartályt, 2638 tüzérségi rendszert, 523 többszörös rakétakilövő rendszert, 277 légvédelmi rendszert, 305 repülőgépet, 291 helikoptert, 2216 drónt és 18 hajót veszített.

16:20
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

1 ember halt meg és 6 ember sebesült meg az orosz támadásokban Donyeckben

Az orosz támadásokban egy civil meghalt Krasznohorivkában, két másik pedig megsebesült Bakhmutban és Pivnicsnében - jelentette Pavlo Kijrilenko, a Donyecki terület kormányzója március 27-én. Oroszország kilenc települést és két községet támadott a térségben, több mint 13 házat, egy szállodát és egy bírósági épületet rongálva meg - mondta Kjrilenko.

16:41
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Merényletkísérlet a mariupoli orosz rendőrfőnök ellen

A The Guardian arról ír az orosz állami TASZSZ hírügynökségre hivatkozva, hogy ma reggel merényletet kíséreltek meg elkövetni a megszállt Mariupolban a rendőrfőnök ellen.

A forrás arról tájékoztatta a TASZSZ-t, hogy az autó a rendőrfőnöktől néhány méterre robbant fel.

16:57
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Lengyelország nem adja át az összes MiG-29-ét

Lengyelország nem fogja átadni Ukrajnának az összes rendelkezésére álló MiG-29-es vadászgépet - jelentette ki Pawel Jablonski lengyel külügyminiszter-helyettes az RMF FM rádióállomás műsorában, írja RIA Novosztyi.

Elmondása szerint a védelmi minisztérium "egyelőre inkább titokban tartja az ügyet", így további részletek nem ismertek.

17:13
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

3 ember halt meg és 5 sebesült egész Ukrajnában

Oroszország 7 ukrán régiót támadott meg - írja a The Kyiv Independent. A jelentés szerint Oroszország 73 települést támadott aknavetőkkel, harckocsikkal, tüzérséggel, Sz-300-as rakétákkal, MLRS-ekkel, drónokkal és taktikai repüléssel - közölte az ukrán védelmi minisztérium médiaközpontja március 27-én.

17:32
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország kitart a taktikai atom telepítése mellett

A nyugati országok reakciója nem változtathat Oroszország azon tervein, hogy nukleáris fegyvereket telepítsen Fehéroroszországba – mondta Dmitrij Peszkov, az Orosz Föderáció elnökének sajtótitkára egy tájékoztatón - írja a Vedomosti.

Egy ilyen reakció természetesen nem változtathatja meg Oroszország terveit. Az elnök mindent megmagyarázott nyilatkozataiban, amelyeket egy szombati interjúban tett. Ehhez nincs mit hozzáfűzni" – mondta.

17:51
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán ágyúzás Liszicsanszknál

Az ukrán katonák a szakadár Luganszki Népköztársasághoz tartozó Liszicsanszk városát lőtték, és egy 155 milliméteres lövedéket lőttek ki – közölték hétfőn a szeparatista Luganszki Népköztársaság hatóságai.

Az áldozatok száma  és a károk pontosítás alatt állnak.

18:13
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Támadás érte Donyeck városát

Az állami tulajdonú RIA orosz hírügynökség a Telegramon arról számol be, hogy az ukrán erők lőtték a megszállt Donyeck város Kalinyinszkij kerületét. "Vannak áldozatok" - jelentették Egy videofelvételen látszik, hogy füst száll fel a város felett.

19:15
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Kreml: A Nyugat reagálása nem módosít a fehéroroszországi atomfegyver-telepítés tervén

A Nyugat reakciója nem befolyásolja a taktikai atomfegyverek fehéroroszországi telepítésének tervét - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő hétfőn újságíróknak.

"Oroszország terveit biztosan nem fogja befolyásolni az ilyen (nyugati) reagálás" - hangoztatta a Kreml szóvivője.

Mint mondta, Vlagyimir Putyin orosz elnök "mindent elmagyarázott a szombati interjúban" és "ehhez nincs mit hozzáfűzni".

Putyin nyilatkozatában azt mondta, hogy Oroszország a fehérorosz fél kérésére taktikai atomfegyvereket telepít Fehéroroszországba, ugyanúgy, ahogyan ezt Egyesült Államok több szövetséges ország estében már rég megtette. Közölte, hogy Moszkva már adott át Minszknek Iszkander-rakétakomplexumot, amely atomfegyver hordozására is alkalmas lehet, július 1-jén pedig a köztársaság területén befejeződik a taktikai atomfegyverek tárolójának építése.

Az orosz elnök hangsúlyozta, hogy a Fehéroroszországgal kötött megállapodás nem sérti a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozását célzó nemzetközi kötelezettségvállalásokat.

20:21
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Az orosz erők rakétacsapást mértek a Donyeck megyei Szlovjanszkra

Az orosz erők rakétacsapást mértek hétfőn a Donyeck megyei Szlovjanszk városára, az eddigi adatok szerint két helyi lakos halt meg és legalább 29-en sérültek meg - közölte Pavlo Kirilenko, a régió kormányzója a Telegramon.

"Egy újabb nap, amely az Oroszországi Föderáció terrorjával kezdődött. Az agresszor állam a mi Szlovjanszk városunkat lőtte. Vannak halottak, és különböző súlyosságú sebesültek. Minden szolgálat a helyszínen dolgozik, segítséget nyújtanak és takarítják a romokat" - írta Volodimir Zelenszkij a Telegramon kommentálva a történteket.

Az államfő videofelvételt is közzétett a becsapódások helyszínéről, a képeken romokban álló épületek és kigyulladt autók láthatók.

21:33
március 27, 2023
Vágólapra másolva!

Mateusz Morawiecki: Lengyelország többszörösére növeli lőszergyártási kapacitásait

Az uniós eszközöknek köszönhetően Lengyelország többszörösére fogja növelni lőszergyártási kapacitásait - jelentette be Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök hétfőn a Thierry Breton belső piacért felelős uniós biztossal közösen tartott sajtóértekezleten.

A délkelet-lengyelországi Nowa Deba községben működő Dezamet lőszergyártó üzemben a Morawiecki, Breton, valamint Mariusz Blaszczak lengyel kormányfőhelyettes, nemzetvédelmi miniszter részvételével lefolytatott tárgyalásokat követő sajtóértekezleten Morawiecki megerősítette:

Lengyelország csatlakozott az Ukrajna védelmi kapacitásai növelését célzó, közös lőszerbeszerzésről szóló európai megállapodáshoz, amelyet múlt héten Brüsszelben írtak alá.

A varsói kormány a közeli napokban egy többéves programot fogad el, amely értelmében lőszergyártást támogatnak lengyelországi magán- és állami tulajdonú vállalatokban - jelezte a kormányfő.

06:36
március 28, 2023
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!