Találat érte a krími üzemanyag raktárat, hatalmas lángokkal égett, folytatódnak a véres harcok a donyecki fronton

Ukrajna, Oroszország, rakétatámadás, rakéta, légicsapás, Uman, orosz-ukrán háború, háború
Uman, 2023. április 28. Tűzoltók és mentőalakulatok tagjai egy orosz légicsapásban megsemmisült lakóház romjainál a Cserkaszi megyében fekvő Umanban 2023. április 28-án. A támadásban legkevesebb hat ember életét vesztette, kilencen megsebesültek. MTI/EPA/Oleh Petraszjuk
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 429. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül22 bejegyzés
08:43
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket ITT OLVASHATJA!

08:49
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán dróntámadás a Krímben - videó

Dróntámadás érte ma Szevasztopol kikötővárost, az orosz vezetés jelentése szerint a támadás a Kozacha-öbölben, az üzemanyagtárolókban okozott tüzet.

08:53
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 14 ezer menekülő érkezett tegnap Ukrajnából

Magyarország területére tegnap az ukrán-magyar határszakaszon 6459 fő, a román-magyar határszakaszon belépők közül 7861 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett - közölte a legfrissebb adatokat az Országos Rendőr-főkapitányság.

10:06
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

26 áldozata van a pénteki orosz rakétacsapásnak

Az ukrajnai városok elleni orosz rakétatámadások halálos áldozatainak száma 26-ra emelkedett, az áldozatok között öt gyerek is van – írta a The Guardian.

A közép-ukrajnai Umanban egy kilencemeletes lakóházat ért találat, Dnyipróban pedig egy lakóházat, ahol egy fiatal nő és egy hároméves gyerek halt meg.

10:35
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Készen áll az ukrán hadsereg az ellentámadásra

Az ukrán haderő befejezi a régóta várt tavaszi ellentámadás előkészületeit a megszálló orosz csapatok ellen, és nagyjából készen áll - közölte az ország védelmi minisztere. Olekszij Reznyikov egy pénteki tájékoztatón azt mondta: "Amint meglesz Isten akarata, az időjárás és a parancsnokok döntése, meg fogjuk csinálni". A keletről és délről érkező orosz erők visszaszorítását célzó ellentámadás megkezdésére nem adott időpontot.

11:45
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Két települést lőttek az ukránok a Donyeckben

Az ukránok ma reggel a Donyeck két települését ágyúzták – írta a Ria Novosztyi. Találat érte Vlagyimirovka és Verhnetoretszkoje falvakat, utóbbi településen a keletkezett tüzet eloltották. Áldozatokról nem érkezett jelentés.

12:31
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán drónt lőttek le Avdivka felett - videó

Az ukránok egy kínai gyártmányú DJI Mavic 3 drónt küldtek Avdivka fölé, amit észlelt az orosz légifelderítés. Végül a drónt nekivezették az ukrán helikopternek, ami így lezuhant – írta a Ria Novosztyi.

13:10
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

A Wagner-csoport megszűnhet

Az orosz Wagner-csoport, amely a keleti Bakhmut város elleni támadást vezeti, hamarosan megszűnhet létezni - figyelmeztetett alapítója, Jevgenyij Prigozsin - írja a Sky News.

Wagner rövid időn belül megszűnik létezni. Történelem leszünk, nincs miért aggódni, az ilyen dolgok megtörténnek." - mondta

A Wagner-főnök már többször panaszkodott arra, hogy Oroszország hogyan vezeti a háborút Ukrajnában, és korábban azt mondta, hogy az emberei nem kapják meg a Kremltől a szükséges muníciót.

13:53
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Dél-Korea fegyvereket szállítana Ukrajnába

Dél-Korea elnöke, Yoon Suk-yeol kijelentette, hogy biztosítani kell, hogy Oroszország ukrajnai inváziója ne legyen sikeres, és hogy Szöul mérlegeli a lehetőségeit, ha Kijevnek halálos segítséget nyújt.

14:24
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ezek az orosz veszteségek az ukránok szerint

Oroszország eddig 190 040 katonát vesztett Ukrajnában. Az ukrán vezérkar április 29-én jelentette, hogy Oroszország 697 harckocsit, 7184 páncélozott harcjárművet, 5836 járművet és üzemanyagtartályt, 2908 tüzérségi rendszert, 543 többszörös rakétaindító rendszert, 294 légvédelmi rendszert, 308 repülőgépet, 294 helikoptert, 2471 drónt és 18 hajót is elvesztett.

14:54
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

A szevasztopoli üzemanyagraktárban keletkezett tüzet megfékezték

A krími Szevasztopol kikötővárosban lévő üzemanyagraktárban keletkezett tüzet sikerült eloltani - állította a Moszkva által beiktatott kormányzó.

Korábban azt mondta, hogy senki sem sérült meg, és az előzetes információk szerint a raktárat két drón találta el. Szergej Akszjonov, a Krím oroszok által kinevezett vezetője a Telegramon közölte, hogy a légvédelmi és elektronikai hadviselési erők szombaton lelőttek két drónt a Krím felett.

Az ukrán fegyveres erők szóvivője azt mondta, hogy nem rendelkezik olyan információkkal, amelyek arra utalnának, hogy Ukrajna lenne felelős a szombati tűzért.

16:15
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán tüzérségi támadás ért több donyecki várost

Ukrán tüzérségi támadás ért több donyecki várost; Donyecket, Horlivkát és Jaszinuvata városát rövid idő alatt összesen 18 találat érte - írja a Ria Novosti a Donyecki Népköztársaság közlésére hivatkozva.

16:41
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Súlyos ukrán veszteségek

Az orosz fegyveres erők közlése szerint az ukrán hadsereg a donyecki körzetben hozzávetőlegesen 570 katonát és külföldi zsoldost veszített. Az orosz erők több ukrán páncélos járművet és egy légvédelmi radart is megsemmisítettek - közölte szombaton az orosz védelmi minisztérium.

A minisztérium szerint az elmúlt 24 órában az orosz légierő hét bevetést hajtott végre a donyecki körzetben és Bahmut közelében, a tüzérség pedig 58 alkalommal mért csapást különböző célpontokra - írja a Ria Novosti.

17:19
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Lengyelország lefoglalta a varsói orosz gimnázium épületét

Lengyelország lefoglalta a varsói orosz gimnázium épületét, az mostantól a varsói városvezetés tulajdona lesz - közölte a lengyel külügyminisztérium szombaton.

Oroszország azonnal tiltakozott a lépés miatt, és ígérete szerint hivatalos diplomáciai tiltakozást is át fog adni.

Lukasz Jasina minisztériumi szóvivő hangsúlyozta, hogy a lefoglalással a varsói polgármesteri hivatal beadványára meghozott bírósági határozatot hajtanak végre. Ugyanis a bíróság szerint is az ingatlan a lengyel állam tulajdona, Oroszország törvényellenesen birtokolta - tette hozzá.

A varsói városháza egyelőre nem volt elérhető az ügyben.

18:12
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán csapatok Gorlovkát és Vladimirovkát támadták a donyecki területen

Az ukrán csapatok Gorlovkát és Vlagyimirovkát támadták, kilenc 152 és 155 milliméteres tüzérségi lövedéket lőttek ki – jelentették Telegramon az orosz hatóságok.

Gorlovka Donyecktől 50 kilométerre északra található, a város a Stirol vegyipari konszernnek és szénbányászati vállalkozásoknak ad otthont. Ez a Donyecki Népköztársaság egyik legnagyobb települése, a donbászi konfliktus kezdete előtt Gorlovka lakossága több mint 250 ezer fő volt.

18:53
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok Maryinkánál támadtak

Az orosz katonák Solntsepek nehéz lángszóró rendszerekkel (TOS) lőttek az Ukrán Fegyveres Erők (AFU) támaszpontjaira Maryinka közelében. Ezt április 29-én, szombaton jelentette be a "Kelet" csoport sajtóközpontjának vezetője, Alekszandr Gordejev.

20:05
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán csapatok öt lövedéket lőttek ki Alekszandrovkára

Délelőtt az ukrán csapatok öt NATO-kaliberű, 155 milliméteres lövedéket lőttek ki Olekszandrivkára, Donyeckben.

Olekszandrivka falu Donyeck Petrovszkij kerületéhez tartozik , és egy kilométerre található Maryinkától, amelyért jelenleg heves harc folyik. A faluban megszűnt a vízszolgáltatás, a folyamatos ágyúzás miatt pedig ritkán van áram.

21:01
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

300 katonát öltek meg az oroszok

Az Orosz Föderáció Védelmi Minisztériumának hivatalos képviselője, Igor Konasenkov altábornagy azt mondta, hogy az orosz erők az ukrán fegyveres erők 300 katonáját semmisítették meg Donyeckben.

21:36
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrán rakétatámadás ért egy orosz helyőrséget - videó

HIMARS rakéták csapódtak be egy orosz helyőrség tisztjeinek otthont adó épületbe - közölte a NEXTA.

A rakétatámadás utáni állapotokról felvételek is készültek. Egyelőre nem világos, hogy az incidensben megsérült-e valaki.

22:17
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Áramszolgáltatás nélkül maradt öt orosz település egy ukrán támadás miatt

Áramszolgáltatás nélkül maradt öt falu szombaton az Ukrajnával határos oroszországi Belgorod régióban egy ukrán tüzérségi támadás miatt - írta Vjacseszlav Gladkov helyi kormányzó a Telegramon.

Az ukránok Novaja Tavoljankát lőtték, ahol több távvezeték megsérült, ezért négy másik közeli településen - Arhangelszkojében, Muromban, Haminóban és Ziborovkban - sem volt áram.

Úgy tudni, hogy senki sem sebesült meg a támadásban, de több lakóépület megrongálódott.
Belgorodban gyakoriak a hasonló támadások.

23:09
április 29, 2023
Vágólapra másolva!

Irán üzent az amerikaiaknak

Iráni vezetők az Egyesült Államok közel-keleti jelenléte ellen tiltakoztak szombaton, arra hivatkozva, hogy Washington aláássa a régió biztonságát.

"Nem tartjuk hasznosnak az idegen erők és a külföldiek jelenlétét a térségben" - mondta Ebrahim Raiszi iráni elnök iraki kollégájával, Abdullatif Rasíddal közösen tartott teheráni sajtótájékoztatóján.

"Az Egyesült Államok jelenléte megzavarja a régió biztonságát" - jegyezte meg az iráni elnök. "Kapcsolatunk Irakkal közös érdekeken alapul", míg "az amerikaiak a saját érdekeikre gondolnak, nem pedig a térség országainak érdekeire" - tette hozzá.

"Az amerikaiak senkinek sem barátai, és még az európai barátaikhoz sem hűségesek" - mondta Ali Hamenei legfelsőbb iráni vezető az iraki elnökkel tartott találkozója során.

"Egyetlen amerikai jelenléte is túl sok Irakban" - hangsúlyozta Hamenei.

07:56
április 30, 2023
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt követheti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!