A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Drónokkal, rakétákkal támadnak az oroszok, fordulópont lehet a háborúban

Események

Horizontal
Lángokban álló társasház a donyecki Bahmutban
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 454. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül33 bejegyzés
06:02
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt hétfőn

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:10
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2023. május 22-én között az ukrán-magyar határszakaszon 5766 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 4476 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül 32 embernek állítottak ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást - közölte a rendőrség.

06:24
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Kulcsfontosságú F-16-osok

Ukrajna amerikai nagykövete szerint az ország rövid és hosszú távú jövője szempontjából kritikus fontosságú, hogy Kijevbe F-16-os vadászgépeket küldjenek. „Ez egy olyan képesség, amelyre feltétlenül szükségünk van" – mondja Oksana Markarova a Boston College-ban adott beszédében.

Az Egyesült Államok beleegyezett, hogy segíti az ukrajnai pilóták kiképzését az F-16-osok repülésére, valamint hozzájárul, hogy a partnerországok saját készleteikből küldjenek vadászrepülőket Ukrajnának. Az egyelőre nem tudni, hogy mikor, ki és hány gépet szállítana.

Egyes katonai szakértők szerint akár egy évig is eltarthat, mire a vadászgépek készen állnak az ukrajnai bevetésre.

06:51
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

A szankciók nem elegendőek - mondta egy száműzött orosz

Egy száműzött orosz üzletember arra figyelmeztetett, Putyint csak akkor lehet megállítani, ha az országok leállítják az olyan orosz áruk vásárlását, mint az olaj és a gáz. Jevgenyij Csicsvarkin – egykor Oroszország egyik leggazdagabb fiatal vállalkozója – azt mondta a Sky Newsnak, hogy a szankciók nem működnek megfelelően, mert Oroszország GDP-je a rekord szankciók ellenére csak mintegy két százalékkal esett vissza.

A 48 éves Csicsvarkin milliókat keresett mobiltelefon-kiskereskedelmi cégén keresztül 2008-ig, amikor elhagyta az országot, miután kampányolt az oroszországi korrupció ellen, közvetlenül bírálva Putyint is. Jelenleg Londonban él, ahol egy borüzletet vezet, emellett pedig segít pénzt gyűjteni Ukrajna orvosi ellátásának finanszírozására.

07:23
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

25-ből 25 drónt semlegesítettek

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök éjszakai videóbeszédében Ukrajna légvédelmi rendszereit dicsérte. Azt állította, hogy 25-ből 25 iráni gyártmányú Shahed kamikaze drónt lőttek le vasárnap este és hétfő reggel között. „Kiváló eredmény! Minden egyes drón lelövése életeket és infrastruktúrát ment" - mondta. Elismerte ugyanakkor, hogy az orosz rakéták elleni védekezés már nem volt ennyire hatékony: Dnyipróban, Harkovban, Odessszában, Lvivben, Kijevben és Zaporizzsjában is voltak becsapódások.

07:56
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Nem szűntek meg a harcok Bahmutnál

Május 22-én 25 összecsapás volt az ukrán és orosz erők között a frontvonalon, köztük Bahmutban is – jelentette az Ukrán Fegyveres Erők vezérkara, kiemelve, hogy Bahmut és Marijinka továbbra is a harcok "epicentruma".

Bahmutot gyakorlatilag elfoglalták az orosz csapatok, az ukrán erők azonban továbbra is harcban állnak Bahmut környékén – jelentette ki Hanna Maliar védelmi miniszter-helyettes.

A vezérkar azt közölte, hogy az ukrán erők május 22-én három olyan területet találtak el, ahol orosz katonai felszerelések, három lőszerraktár, 11 tüzérségi rendszer és egy radarállomás található.

08:28
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

A Wagner-csoport Malin keresztül próbálhat fegyverekhez jutni

Amerikai tisztviselők azzal vádolták a Wagner-zsoldoscsoportot, hogy titkos katonai felszerelést akarnak vásárolni külföldi beszállítóktól, majd Malin keresztül Oroszországba szállítani azt.

A vádakat az amerikai külügyminisztérium fogalmazta meg, elismerve, hogy nem látott bizonyítékot arra, hogy ez valóban megtörtént volna. "Egyelőre nem láttunk arra utaló jelet, hogy ezek az akvizíciók befejeződtek vagy végrehajtották volna, de szorosan figyelemmel kísérjük a helyzetet" - mondta egy szóvivő.

08:58
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Norvégia miniszterelnöke szerint Svédország júliusban csatlakozhat a NATO-hoz

Svédország lehet a következő ország, amely csatlakozik a NATO-hoz Vlagyimir Putyin ukrajnai háborúja nyomán. Norvégia miniszterelnöke, Jonas Gahr Stoere szerint a júliusi vilniusi NATO csúcstalálkozón el kell fogadni a svédek tagságát.

Finnország áprilisban csatlakozott a katonai szövetséghez. Svédországnak is ez volt az elképzelése, de régóta fennálló diplomáciai problémái vannak a NATO-tag Törökországgal, amely még nem hagyta jóvá a svéd csatlakozási szándékot.

09:22
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Kritikus szakaszába lép a háború

Rishi Sunak brit miniszterelnök kijelentette, hogy az ukrajnai háború "kritikus szakaszba lép", miután a G7-ek hirosimai csúcstalálkozóját követően tájékoztatta a képviselőket.

Kijelentette, hogy üdvözli az "orosz hadigépezetet" érintő szigorúbb exportkorlátozásokat – utalva az Egyesült Királyság által a csúcstalálkozóval egyidőben bevezetett további szankciókra.

Azt is mondta, hogy a Nyugat Ukrajna mögött áll, és

a szabadságnak győznie kell.A kormányfő megismételte, hogy az Egyesült Királyság támogatja Ukrajnát, és hozzátette:

Ukrajna mellett állunk, ameddig csak kell.

09:50
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna malmára hajtja a vizet a belgorodi akció

Ukrajna megkezdte a hadműveletek alakítását, az orosz védelem tesztelését, a gyenge pontok felderítését, az orosz logisztikai és utánpótlási vonalak támadását. Pszichológiai műveleteket is végez, hogy megzavarja az ellenséget, és félelmet keltsen a soraiban - véli Dominic Waghorn, a Sky News nemzetközi ügyek szakértője.

Szerinte azzal, hogy a magát "Orosz Önkéntes Hadtestnek", illetve "Oroszország Szabadság Légiójának" nevező csoportok beszivárogtak orosz területre, ahol nyolc ember sérülését okozó szabotázsakciót hajtottak végre, tökéletesen megfelel Ukrajna érdekeinek. A hivatalos tagadás ellenére minden bizonnyal Kijev tudtával és engedélyével zajlott az akció, hogy zavart és nyugtalanságot keltsen az orosz erőkben.

A Kreml szerint a támadásokkal az ukránok egyszerűen el akarják terelni a figyelmet a Bahmutban és környékén kialakult helyzetről.

10:24
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Az oroszok elmenekültek a határ menti Belgorod falvaiból

Vjacseszlav Gladkov, az oroszországi Belgorod megye kormányzója a RIA Novosztyi orosz állami hírügynökségnek azt mondta, hogy a megye határ menti falvaiból és Grajvoron városából is az emberek többsége elmenekült.

Jelenleg fejezzük be a szomszédos falvak és Grajvoron város házról házra történő átvizsgálását. A lakosság nagy része elhagyta a környéket. Akinek nincs rá lehetősége, annak segítünk a szállításban, illetve akiknek módjuk van rá, azok a saját járműveikkel távoznak

– mondta Gladkov, aki "terrorellenes hadműveletet" jelentett be Belgorod megyében.

Az ilyen műveletek során az orosz hatóságok fokozott azonosítási ellenőrzéseket és bűnüldözési jelenlétet hajthatnak végre a közterületeken, kikényszeríthetik a kötelező evakuálást bizonyos régiókban, és ideiglenesen bezárhatják a robbanásveszélyes, radioaktív, vegyi vagy biológiai anyagokat kezelő ipari létesítményeket.

10:42
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Moszkvába utazik a fehérorosz elnök

A BelTA belarusz állami hírügynökség szerint Aljakszandr Lukasenka fehérorosz vezető szerdán Moszkvába utazik, hogy Vlagyimir Putyinnal megvitassák országa és Oroszország közötti kétoldalú kapcsolatainak "néhány problémáját".

Az Interfax orosz állami hírügynökség szerint a két elnök az orosz-fehérorosz unió programjainak végrehajtásáról is tárgyal.

10:55
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

A nyárra tolódhat Ukrajna tavaszi ellentámadása

Ukrajna tavaszi ellentámadása a nyár felé sodródik – és ez kétélű fegyvernek bizonyulhat a Sky News katonai elemzője, Sean Bell szerint.

Ez több időt biztosít Ukrajnának a felkészülésre és a nyugati katonai segítség, például tankok fogadására, de ez több időt ad Oroszországnak is a védekezés előkészítésére

- mondta.

Míg a nyugati országok modern harckocsikat küldtek Ukrajnába, köztük német Leopard 2-eket, brit Challenge 2-eket és amerikai Abrams-eket, Oroszország több száz kilométeres árokrendszerrel erősítette meg védelmi vonalát.

Az oroszok kedvelt nyaralóhelyének számító Krím strandjai a tankok ellen telepített úgynevezett sárkányfogak, a széles és mély árkok, valamint a létrehozott bunkerek miatt hagyományos strandok helyett inkább a normandiai partraszállás Juno és Gold partszakaszaira emlékeztetnek.

11:34
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Hetek óta nem járt hajó az Odessza melletti kikötőben

Az ENSZ aggodalmának adott hangot amiatt, hogy az ukrán Pivdennyi fekete-tengeri kikötő május 2. óta nem fogadott hajókat a gabona és műtrágya biztonságos háborús exportját lehetővé tevő megállapodás értelmében. Stephane Dujarric ENSZ-szóvivő nem árulta el, hogy ki a felelős azért, hogy hiányoznak a hajók az Odessza melletti kikötőből.

12:00
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb szankciókat készítenek elő

Az EU vezető diplomatája további szankciókat fog javasolni Oroszország ellen, miután a G7-ek vezetői ígéretet tettek arra, hogy fokozzák a nyugati korlátozásokat Vlagyimir Putyin Ukrajnával szembeni háborús képességére. Josep Borrell, az EU külpolitikai főképviselője azt mondta, reméli, hogy hamarosan „konkrét javaslatokat terjeszthet elő a G7-ek Oroszország elleni újfajta szankciókról szóló határozatának végrehajtására".

12:46
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Portugália nem ad át F-16-osokat

Joao Gomes Cravinho portugál külügyminiszter kizárta annak lehetőségét, hogy F-16-osokat szállítson Ukrajnának, de kijelentette, hogy országa kész ukrán pilóták kiképzésére – írta a Diário de Notícias című újság. A miniszter indoklása szerint az országnak nincs korlátlan számú gépe, ugyanakkor nyitottak arra, hogy - ukrán kérés esetén - karbantartáshoz szükséges alkatrészeket biztosítsanak.

13:02
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Elzárhatják a washingtoni pénzcsapot

Az Ukrajnának nyújtott katonai támogatást és finanszírozást átmenetileg határozatlan időre felfüggeszthetik az Egyesült Államokban az államadósság-plafonnal kapcsolatos eljárások miatt – írja a The Hill.

A törvényhozók szerint az adósságplafon jelenlegi patthelyzete és Ukrajna közelgő ellentámadásának bizonytalan következményei miatti késedelmek miatt komoly tárgyalások zajlanak a finanszírozás következő fordulójáról

- áll a cikkben.

Múlt csütörtökön a Pentagon könyvelési hibát fedezett fel, amely további 3 milliárd dollárt szabadított fel, de a fennmaradó forrás kevesebb, mint 14 milliárd dollár. Egyes becslések szerint ez az összeg legfeljebb szeptemberig tarthat Kijev számára.

13:30
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Bahmut romjai - videó

14:01
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Drónokat lőttek le Belgorodnál - állítják az oroszok

A mai nap folyamán az orosz Belgorodi terület kormányzója arról számolt be, hogy két civil megsérült az állítólag orosz partizánok által elfoglalt településeken.

14:31
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Oroszország több tucat rakétacsapást indított 1 nap alatt

Oroszország több tucat rakétacsapást hajtott végre Dnyipropetrovszk, Zaporizzsja, Harkov területek ellen, cirkálórakétákat, Iszkander-M ballisztikus rakétákat és S-300-as légvédelmi rakétákat is bevetve.

15:07
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Folytatódnak a harcok Bahmutban

Ukrajna továbbra is ellenőrzése alatt tart egy területet Bahmut városának délnyugati szélén - közölte Kijev védelmi miniszterhelyettese.

Hanna Maliar a Telegramon azt írta, hogy a kijevi erők némi haladást értek el "a Bahmut északi és déli oldalán".

Azt mondta, hogy a harcok csökkentek a városon belül, miközben az orosz erők továbbra is folytatják az ellenőrzésük alatt álló területek megtisztítását.

Moszkva azt állítja, hogy az orosz erők több mint kilenc hónapos harcok után teljes egészében elfoglalták a várost, de Ukrajna ezt vitatja.

15:47
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Hónapokon belül érkeznek az amerikai F-16-osok

"Legfeljebb néhány hónapba" telik, amíg Ukrajna megkapja az F-16-os vadászgépeket - mondta Frank Kendall, az amerikai légierő minisztere.

Joe Biden a múlt héten jelentette be, hogy az USA lehetővé teszi szövetségesei számára, hogy az ukrán erőket kiképezzék az F-16-os vadászrepülőgépek üzemeltetésére, és az USA is biztosít majd repülőgépeket Ukrajna számára.

16:14
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Németország is becsatlakozna a vadászpilóta-képzésbe

Németország vizsgálja a lehetőségeket az országkoalíció támogatására, amely azt tervezi, hogy ukrán pilótákat képez ki az F-16-os vadászgépek üzemeltetésére - közölte kedden Boris Pistorius német védelmi miniszter.

16:55
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Kik állnak az Oroszországba átnyúló támadások mögött?

Andrij Csernjak, az ukrán hírszerzés képviselője szerint a fegyveres csoportokhoz tartozó orosz állampolgárok - akik magukat Orosz Önkéntes Testületnek és az Oroszország Szabadsága Légiónak nevezik - állnak a folyamatos országhatáron átnyúló támadások mögött.

Az Orosz Önkéntes Testület egy Telegram-üzenetben azt állította, hogy ismét átlépte Oroszország határát.

Az Orosz Önkéntes Testület "Ukrajna oldalán harcoló önkéntes alakulatként" jellemzi magát. A csoportról keveset lehet tudni, és nem világos, hogy kapcsolatban áll-e az ukrán hadsereggel. Ugyanez igaz az Oroszország Szabadsága Légióra is.

17:33
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Megkezdődött az ukrán pilóták kiképzése az F-16-os vadászgépek vezetésére

"Örülök, hogy több országban, például Lengyelországban végre megkezdődött az ukrán pilóták kiképzése az F-16-os vadászgépek vezetésére, ez a folyamat időt vesz igénybe, de minél hamarabb kezdődik, annál jobb, mert ez megnyitja majd az utat ahhoz, hogy az ukrán erők megkapják a védelmükhöz szükséges vadászgépeket" - jelentette ki Josep Borrell, az Európai Unió kül- és biztonságpolitikáért felelős főképviselője kedden Brüsszelben, az EU-tagállamok védelmi minisztereinek tanácskozására érkezve.

Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter az értekezlet előtt elmondta, hogy Kijev nyugat-európai támogatói szeretnék minél hamarabb elkezdeni a kiképzést, és felgyorsítani a folyamatot, miután erre az Egyesült Államok is jóváhagyását adta. Mint mondta, a kiképzés, amely segít fokozni a harckészültséget, az első lépés a fejlett nyugati vadászgépek Ukrajnába szállítása felé, de ez a téma egyelőre még nem szerepel a napirenden.

18:05
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Berlinnek is támogatnia kell Ukrajnát nagy hatótávolságú rakétákkal

Az RND hírportál összeállítása kiemelte, hogy nem lehetnek tabuk, segíteni kell Ukrajnát minden eszközzel, fegyverrendszerrel, amelyet a NATO-tagok is használnának Ukrajna helyében.

Németországnak is támogatnia kell az orosz támadással szemben védekező Ukrajnát nagy hatótávolságú rakétákkal - sürgetett egy interjúban a német szövetségi parlament (Bundestag) legnagyobb ellenzéki pártja.

Ukrajna valamennyi partnerének csatlakoznia kell, az "all-in" politikáját kell alkalmazni, vagyis a nemzetközi jog keretein belül mindent meg kell adni az ukrán fegyveres erőknek, amire csak szükség van a különböző fegyvernemek összehangolt együttes műveleteihez - mondta a német hadsereg (Bundeswehr) nyugalmazott ezredese.

Az összeállításban idézték Fabian Hoffmannt, az oslói egyetem szakértőjét, aki elmondta, hogy a Taurus a Storm Shadow német megfelelője, és a hatótávolsága még hosszabb is, mint a brit eszközé.

19:02
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

A dél-afrikai ellenzék bírálja a kormányt, amiért kapcsolatba lép Oroszországgal

Dél-Afrika legnagyobb ellenzéki pártja, a Demokrata Szövetség (DA) kedden elítélte, hogy az ország állambiztonságért felelős minisztere Moszkvába utazik egy biztonsági ügyekkel foglalkozó, magas szintű nemzetközi találkozóra.

Dianne Kohler Barnard, a párt árnyék-állambiztonsági minisztere nyilatkozatában leszögezte, pártja szerint "az Oroszországgal való bárminemű kapcsolatfelvételt, különösen az Ukrajna elleni orosz invázió fényében, a lehető legnagyobb óvatossággal és Dél-Afrika nemzetközi hírnevét szem előtt tartva kell megközelíteni".

Khumbudzo Ntshavheni állambiztonsági miniszter a dél-afrikai kormány korábbi közleménye szerint a biztonsági ügyekért felelős, magas rangú tisztviselők május 23-25. között Oroszországban tartandó nemzetközi találkozóján vesz részt.

20:00
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Több ország is megkezdi az ukrán pilóták kiképzését

Több ország, köztük Lengyelország már megkezdte az ukrán pilóták kiképzését az amerikai gyártmányú F-16-os vadászgépek használatára - közölte Josep Borrell, az Európai Unió diplomatája.

20:39
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Kreml: Aggodalomra ad okot a belgorodi diverzáns akció

Mély aggodalomra ad okot, hogy egy ukrán diverzáns és felderítő csoport hatolt be az oroszországi Belgorod megyébe - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő kedden újságíróknak, miközben az orosz védelmi tárca a támadás visszaveréséről és több mint 70 "terrorista" megsemmisítéséről számolt be.

"Kétségtelen, hogy ami tegnap történt, mély aggodalomra ad okot. Ismét megerősíti, hogy az ukrán fegyveresek folytatják tevékenységüket hazánk ellen, ami nagy erőfeszítéseket követel tőlünk" - mondta Peszkov.

Álláspontja szerint a "különleges hadműveletet" folytatni kell annak érdekében, hogy ilyesmi többé ne ismétlődhessen meg. Kijelentette, hogy az orosz biztonsági tanácsot nem fogják rendkívüli ülésre összehívni az incidens miatt, a testület valószínűleg a hét vége felé tartja meg a rendes ülését.

21:25
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij a Donyeck megyei frontszakaszhoz látogatott

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök kedden ellátogatott a Donyeck megyei Vuhledar és Marjinka közötti frontszakaszra, hogy felköszöntse az ott szolgálatot teljesítő ukrán katonákat a tengerészgyalogság napja alkalmából. Ezt maga az államfő hozta nyilvánosságra a Telegramon.

Marjinka térségében az utóbbi hetekben rendkívül heves harcok dúlnak az ukrán és az orosz csapatok között. Zelenszkij látogatásakor bejelentette, hogy döntés született egy több dandárból álló tengerészgyalogos hadtest létrehozásáról, amely szavai szerint jelentősen növeli a tengerészgyalogság képességeit.

"Az állam mindent megtesz a fegyveres erők e fontos, erős ágának fejlesztése érdekében, azért, hogy felszerelje modern fegyverekkel, felszerelésekkel és új dandárokat hozzon létre Ukrajna tengerészgyalogságából. Még többen lesznek azok, akik már tudják, hogyan kell véghezvinni akár a lehetetlent is" - fogalmazott beszédében az államfő.

22:24
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Meghosszabbították az Oroszországban kémkedés gyanújával letartóztatott amerikai újságíró előzetes letartóztatását

Három hónappal, augusztus 30-ig meghosszabbította kedden egy orosz bíróság Evan Gershkovichnak, a The Wall Street Journal című amerikai lap riporterének előzetes letartóztatását - jelentették orosz hírügynökségek.

Az orosz hatóságok nem jelentették be előre a keddi bírósági meghallgatást, miként eddig a kémkedés gyanújával március 29-én Jekatyerinburgban őrizetbe vett amerikai újságíró ügyében folyó jogi eljárások egyikéről sem tájékoztatták a nyilvánosságot.

Így nem derült ki eddig az sem, hogy Gershkovich vagy az amerikai nagykövetség képviselői részt vehettek-e a keddi tárgyaláson, illetve hogy milyen bizonyítékokat gyűjtöttek össze a kémkedési vádak alátámasztására.

A keddi ülést a TASZSZ orosz hírügynökség jelentése szerint arra hivatkozva zárták el a nyilvánosság elől, hogy a hatóságok "titkos anyagok" birtoklásával gyanúsítják az újságírót.

23:07
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

A volt orosz elnök szerint közeledik a nukleáris apokalipszis

Minél több pusztító fegyvert kap Ukrajna a Nyugattól, annál nagyobb a "nukleáris apokalipszis" kockázata - jelentette ki Dmitrij Medvegyev volt orosz elnök a RIA állami hírügynökség szerint.

23:40
május 23, 2023
Vágólapra másolva!

Olaf Scholz: Ukrajna az Európai Unió teljes jogú tagja lesz

Oroszország Ukrajna elleni háborúja azzal ér véget, hogy Oroszország veszít, Ukrajna pedig az Európai Unió teljes jogú tagja lesz - jelentette ki Olaf Scholz német kancellár kedden Berlinben.

A kormányfő pártja, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) alapításának 160. évfordulójára rendezett ünnepség fő szónokaként elmondott beszédében kiemelte, hogy Oroszország Ukrajna elleni háborúja egyben háború "minden elv és érték ellen, amely mellett pártunk 160 éve kiáll".

Oroszország "nem nyerheti meg, és nem is fogja megnyerni ezt a háborút" - jelentette ki a német kancellár, megerősítve, hogy hazája továbbra is "teljes erővel" támogatja Ukrajnát "a szabadság és az önrendelkezés védelmében európai nemzetként folytatott küzdelmében".

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!