A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Egyre súlyosabbak a harcok, hatalmasok az ukrán veszteségek

Események

UAVs of the Ukrainian army are on duty in the clashes in the direction of Bakhmut frontline 2023,Bakhmut,Bakhmut frontline,drone,frontline,June,Russia - Uk Horizontal, orosz-ukrán háború, Ukrajna
CHASIV YAR, UKRAINE - JUNE 28: A view of the unmanned aerial vehicles (UAV) and military equipment as Units of the 57th Motor Rifle Brigade of the Ukrainian Armed Forces actively use unmanned aerial vehicles (UAVs) to attack the positions of the Russian military forces in the direction of Bakhmut on June 28, 2023 in Chasiv Yar, Ukraine on June 28, 2023. While the war between Russia and Ukraine continues, intense clashes are taking place on the front in the direction of Bakhmut in the Donetsk region. Ukrainian soldiers reconnaissance in the region with UAVs identify the positions of the Russian army and support the infantry units at the front. Ercin Erturk / Anadolu Agency (Photo by Ercin Erturk / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP)
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 493. napjáról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül26 bejegyzés
07:59
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző napi közvetítésünket itt találja.

08:04
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Több mint 15 ezren érkeztek pénteken

Magyarország területére 2023. június 30-án 0 óra és 24 óra között az ukrán-magyar határszakaszon 8012 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 7824 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.

A beléptetettek közül a rendőrség 93 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást, ami 30 napig érvényes.

Az ukrajnai háború elől 2023. június 30-án nem érkeztek Budapestre vonattal.

08:09
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Dánia 65 milliárdos katonai segélyt nyújt Ukrajnának.

Dánia 1,3 milliárd dán korona (65 milliárd forint) értékű katonai segélycsomagot biztosít Ukrajnának – jelentette be a dán védelmi minisztérium.

09:05
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Három civil, köztük egy gyerek megsérült Herszonban

A Herszon területen lévő Antonivka külvárosát ért orosz támadásban három lakos, köztük egy gyerek megsérült - jelentette június 30-án Oleksandr Prokudin, az oblaszty kormányzója.

10:10
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Civil áldozat Mikolajivkában

A Donyeck megyei Mikolajivka ellen végrehajtott orosz tüzérségi támadásban egy lakos meghalt, egy másik pedig megsebesült.

10:47
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Lassan halad az ukrán előrenyomulás

Ukrajna eredményeket akar felmutatni a harctéren a NATO közelgő vilniusi csúcstalálkozója előtt, de minden előrelépés életekbe kerül – mondta Volodimir Zelenszkij elnök az RTVE-nek.

Zelenszkij elismerte, hogy a hosszan tartó özönvízszerű esőzések miatt a vártnál lassabban haladt az előrenyomulás.

11:20
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

94 robbanás Szumi megyében

Az orosz erők 9 települést lőttek Szumi megyében, egy 17 éves fiú megsebesült. Legalább 94 robbanást regisztráltak - jelentette a Szumi Regionális Katonai Igazgatóság a Telegramon.

11:51
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

21 000 Wagner-katonát öltek meg az ukránok Zelenszkij szerint

Az ukrán erők 21 000 Wagner-katonát öltek meg, és több mint 80 000-en megsebesültek - mondta Volodimir Zelenszkij az El Mundo spanyol hírügynökségnek adott interjújában.

12:17
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Eltemették kramatorszki rakétatámadásban meghalt 14 éves ikreket

Anna és Julija Akszencsenko szeptemberben töltötte volna be a tizenötödik életévét. Az ikerlányok édesanyja a kramatorszki kórház sebészorvosa – írja a Korrespondent.

A tudósítás szerint Dobropilja városában eltemették a 14 éves ikreket, akik a szerdai kramatorszki éttermet ért orosz légitámadásban haltak meg. A két fiatal lány nyolcadik osztályból ballagott, szeptemberben töltötték volna be a tizenötöt. A család a háború kitörése után elhagyta Kramatorszkot. Ám aznap édesapjukkal együtt érkeztek a városba, hogy meglátogassák a kórházban dolgozó édesanyjukat. Visszaindulás előtt döntöttek úgy, hogy betérnek egy pizzára az étterembe, amit orosz rakétatalálat ért.

12:50
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Rakétatámadás ért egy iskolát Serhiivkában

További információk érkeztek a kelet-ukrajnai donyecki régió frontvonalához közeli serhiivka falu pénteki orosz rakétatámadásának áldozatairól. A Reuters jelentése szerint az ukrán rendőrség két nő nő haláláról és hat sebesültről számolt be. Az iskolát ért találatban egy 56 éves általános iskolai tanár és egy 44 éves főkönyvelő halt meg.

13:15
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Az ukrán ellentámadás hosszú és „nagyon véres” lesz

Ukrajna ellentámadása nagyon nehéz lesz, a győzelem eléréséig pedig hosszú időnek kell eltelnie „nagyon véres" lesz – figyelmeztetett a legmagasabb rangú amerikai katonatiszt. Mark Milley hadseregtábornok a washingtoni National Press Clubnak azt mondta, hogy az ellentámadás „folyamatosan halad előre, napi 500- 2000 métert tesznek meg.

13:50
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

A spanyol miniszterelnök Kijevbe érkezett

Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök július 1-jén Kijevbe érkezett, hogy találkozzon Volodimir Zelenszkij elnökkel.

14:15
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Hazugság, hogy Oroszország a zaporizzsjai erőmű felrobbantására készül

Színtiszta hazugság az az állítás, hogy Oroszország a zaporizzsjai nukleáris erőmű felrobbantására készül – jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter pénteki online sajtótájékoztatóján."Amit mondanak, hogy állítólag felrobbantanánk önmagunkat, miközben egy nukleáris létesítményben tartózkodunk, nos, kell-e ezt kommentálnunk, ez színtiszta hazugság" - mondta a tárcavezető. Meglátása szerint a híresztelés "illik a jelenlegi ukrán vezetés stílusához". Kifogásolta, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) nem nevezi meg egyértelműen, hogy melyik fél szokta lőni az erőművet.

Lavrov Volodimir Zelenszkij ukrán elnöknek arra a kijelentésére reagált, amelyben az ukrán hírszerzésre hivatkozva azt állította, hogy Oroszország nukleáris terrorcselekményre készül a zaporizzsjai atomerőműben.

14:46
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Narendra Modi indiai miniszterelnök a támogatásáról biztosította Putyint

Vlagyimir Putyin orosz elnök és Narendra Modi indiai miniszterelnök pénteken telefonbeszélgetést folytatott az indiai fél kezdeményezésére – közölte a Kreml sajtószolgálata.

A Wagner katonai magáncég által június 24-én megkísérelt lázadásra utalva Modi megértését és támogatását fejezte ki az orosz vezetés határozott fellépéseivel szemben a közrend védelmében és az ország stabilitásának, valamint polgárai biztonságának garantálásában – olvasható a Kreml honlapján közzétett közleményben.

15:20
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Ukrajna béketárgyalást fontolgat

William Burns CIA-igazgatót kijevi titkos látogatása során tájékoztatták arról, hogy Ukrajna tüzérséget és rakétákat akar telepíteni a Krím közelébe, és ezután tárgyalásokat akar kezdeni Moszkvával – írja a Washington Post.

16:01
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Újabb 1,5 milliárd dolláros támogatást kap Ukrajna

A Világbank 1,5 milliárd dolláros hitelt hagyott jóvá Ukrajnának, amelyet a japán kormány garantál – közölte a pénzintézet pénteken. A kölcsönt a japán kormány garantálja az "Advancing Needed Credit Enhancement for Ukraine Trust Fund" kezdeményezés részeként, és célja a szociális biztonság és a gazdasági fejlődés támogatása.

16:20
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Két gyerek megsérült Herszonban

Egy 9 éves lányt és egy 15 éves fiút sebesült meg július 1-jén egy orosz rakétatámadás során - jelentette Olekszandr Prokudin, a megye kormányzója.

16:50
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Hazatért Moszkvából a Vatikán békemegbízottja

Ferenc pápa kijelentette, hogy nincs látható vége az ukrajnai háborúnak, miközben békemegbízottja befejezte a háromnapos moszkvai tárgyalásokat. Matteo Zuppi bíboros, az ukrajnai háború ügyében közvetítő pápai megbízott befejezte háromnapos moszkvai látogatását. Zuppi bíboros korábban Ukrajnában járt, ahol többek között Volodimir Zelenszkij elnökkel is találkozott.yx

17:27
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Zelenszkij szankcionálta a grúz nemzeti légitársaságot

Zelenszkij a Grúzia és Oroszország közötti közvetlen járatok újraindítása nyomán a Georgian Airways grúz nemzeti légitársaságot is feketelistára tette. A légitársaság elnökét, Tamaz Gaiashvilit is 10 évre szankcionálta.Az Azimut orosz légitársaság volt az első, amely május 19-én elindította járatait, miután megkapta a grúz légügyi hatóságok engedélyét. A Georgian Airways pedig a második légitársaság volt, amely május 20-án közvetlen járatokat indított Grúzia és Oroszország között.

17:52
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Spanyolország tankokat küld

Pedro Sanchez spanyol miniszterelnök bejelentette, hogy Spanyolország további négy Leopard harckocsit ad át Kijevnek - írja a lenta.ru.

"Egy tábori kórházat is küldünk sebészeti felszereléssel" - tette hozzá.

Korábban a spanyol miniszterelnök megígérte, hogy addig támogatja Kijevet, amíg szükséges.

Továbbá a korábbi segítségeken felül újabb, 55 millió euró értékű segélycsomagot juttat Spanyolország Ukrajnának.

18:30
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Pusztító fegyvereket küldene az USA Ukrajnába

Az Egyesült Államok vezetése hajlik arra, hogy kétes megítélésű, sokak által egyszerűen csak kegyetlennek nevezett kazettás bombákat adjon át Ukrajnának – írja a CNN kormányzati forrásokra hivatkozva.

A fegyverek már a jövő hónapban a frontra kerülhetnek a legújabb katonai segélycsomag részeként. Az Egyesült Államok számos európai szövetségese, például Németország, Franciaország vagy az Egyesült Királyság is kiáll amellett, hogy betiltsák a kazettás bombák mindennemű használatát, főleg a civil lakosság ellen.

19:28
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

A barátságtalan országokból származó médiumokat kitilthatják Fehéroroszországból

Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök aláírta azt a törvényt, amely lehetővé teszi a "barátságtalan országok" - vagyis azok, amelyek szankciókat hoztak Fehéroroszországgal szemben - médiumainak kitiltását - közölte szombaton a fehérorosz állami média.

20:53
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Ezt üzente Brüsszel Zelenszkijnek

Ismételten az Európai Unió támogatásáról biztosította Ukrajnát szombaton, a spanyol soros EU-elnökség első napján Kijevben tett látogatásán Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök.

Ami az Európai Uniónak az Ukrajna csatlakozásával kapcsolatos álláspontját illeti, jelenlétem a hat hónapos elnökség első napján az uniós intézmények világos és egyértelmű politikai elkötelezettségét bizonyítja - jelentette ki Pedro Sánchez Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel közösen tartott sajtótájékoztatóján.

"Spanyolország ismételten támogatásáról biztosítja Ukrajna uniós tagjelöltségét, amely a spanyol uniós elnökség egyik prioritása lesz" - áll a Pedro Sánchez és Volodimir Zelenszkij által elfogadott közös nyilatkozatban.

21:14
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Herszont támadták az oroszok

Két gyermek megsebesült a dél-ukrajnai Herszon városának orosz ágyúzásában - közölte a helyi kormányzó.

Olekszandr Prokudin szerint az orosz tüzérségi támadás egy lakónegyedet ért, amiben egy kilencéves kislány és egy 15 éves fiú sérült meg.

A Dnyeper folyó nyugati partján, az orosz-ukrán háború frontvonálanak közelében fekvő Herszon azóta vált heves támadások célpontjává, hogy az ukrán hadsereg tavaly év végén egy ellentámadás keretében visszafoglalta azt az orosz ellenőrzés alól - írja a The Guardian.

22:10
július 01, 2023
Vágólapra másolva!

Robbanás Melitopolban

Robbanás történt Melitopolban - közölte július 1-jén, szombaton a városvezetés Telegram csatornája.

A lakosokat nyugalomra szólították fel. A hatóságok tisztázták, hogy egy orosz légvédelmi rendszer lépett működésbe a városban - írja a lenta.ru.

07:58
július 02, 2023
Vágólapra másolva!

Ez az élő közvetítés véget ért

Az orosz-ukrán háború legfrissebb eseményeit itt követheti.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!