Anglia
18:002024. július 06.
Svájc
Hollandia
21:002024. július 06.
Törökország
Vágólapra másolva!
Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háborúról.
Vágólapra másolva!
Cikkünk folyamatosan frissül19 bejegyzés

Élő közvetítésünk az orosz-ukrán háború 850. napjáról.

 

06:20
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Ez történt pénteken

Előző tudósításunkat ITT TALÁLJA.

06:25
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Magyarország segít

Magyarország területére 2024. június 21-én az ukrán-magyar határszakaszon 7661 fő lépett be. A román-magyar határszakaszon belépők közül 6840 fő nyilatkozott úgy, hogy Ukrajnából érkezett.
A beléptetettek közül a rendőrség 75 embernek állított ki ideiglenes tartózkodásra jogosító igazolást.

06:32
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Történelmi pillanat előtt Ukrajna

"Az Európai Unió tárgyalási keretet hagyott jóvá Ukrajna számára – keményen küzdöttünk ezért különböző szinteken. És ez a keret határozza meg a hazánkkal folytatott csatlakozási tárgyalások formáját és menetét. A jövő héten pedig ténylegesen megkezdődnek a tárgyalások. Ezek valóban történelmi dolgok. Ukrajna része lesz az egyesült Európának. A mai napon jóváhagytam az ukrán delegáció összetételét a csatlakozási tárgyalások megkezdésére" - jelentette be napi videójában az ukrán elnök.

07:40
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Donyeckben vannak a legnagyobb csaták

Miközben a harkovi régióról mint stabil helyzetű helyről beszélt, napi videójában az ukrán elnök elismerte, hogy most a donyecki fronton, azon belül is Pokrovszk térségében zajlanak a legnagyobb csaták, ahol naponta több tucatnyi orosz támadást kell visszaverniük.
"Nagyon fontos, hogy ott ellenálljunk, megsemmisítsük a megszállót, és ne adjunk okot Oroszországnak az Ukrajna elleni háború sikerében reménykedni!" - mondta Volodimir Zelenszkij.
 

08:33
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

A válogatott sikere a fronton is érezhető

Zelenszkij elnök arról is beszélt a napi videójában, hogy az ukrán labdarúgó válogatott Eb-szereplése kihat a front hangulatára is, ezért a pénteki, Szlovákia elleni meccs előtt telefonon beszélt a szövetségi kapitánnyal és a labdarúgó szövetség elnökével is, hogy az ukrán nép támogatásáról biztosítsa őket. 
"Minden győzelem fontos a végső győzelem felé vezető úton" - mondta az elnök.
Hogy az államfői telefon mennyit számított, nem tudni, mindenesetre az ukrán nemzeti csapat 2:1-re győzött Szlovákiával szemben.

09:05
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Hiába rendelt más ország Patriot rakétákat

Az Egyesült Államok a legújabb Patriot rakétákat „a gyártósorról legördülve” Ukrajnába küldi az azokat megrendelő országok helyett – közölte a Fehér Ház. 

Újra fogjuk rendezni a prioritásokat ezeknek az exporttermékeknek a szállításainál

– mondta John Kirby, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője. Ez vonatkozik a Nasamsra, egy másik típusú légvédelmi rakétára is. A rakéták más országokba küldésének késedelme nem érinti a tajvani és izraeli szállításokat.

09:40
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Farage: A Nyugat provokálta a háborút

Nigel Farage angol euroszkeptikus politikus, a Brexit-kampány vezető arca a BBC-nek nyilatkozva azt mondta: ő már a berlini fal leomlása után azt hangoztatta, hogy háború lesz Ukrajnában a NATO és az EU állandó keleti terjeszkedése miatt.

Meggyőződése szerint a Nyugat provokálta ki a konfliktust, de a tényleges háborút az orosz elnök hibájának tartja.

James Cleverly brit belügyminiszter az interjúra reagálva azt mondta, hogy Farage "visszhangozza Putyin aljas indoklását Ukrajna brutális inváziójára".

10:13
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Nincs áram Enerhodarban

Az ukrán dróntámadások miatt működésképtelenné vált a zaporizzsjai atomerőművet kiszolgáló Enerhodar város két elektromos alállomása, és a lakosok többségénél megszakadt az áramellátás - közölték orosz tisztviselők. 

Az oroszok által megszállt üzem egyik tisztviselője azt mondta, hogy az üzemet az áramszünet nem érinti.

áram, energiaellátás, áramellátás
Képünk illusztráció!
Fotó: AFP / GUILLAUME SOUVANT

 

10:42
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Erősítés érkezik Csasziv Jarba

Ukrajna bejelentette, hogy erősítést küld Csasziv Jarba, amely a donyecki régió egyik stratégiai városa, amelynek elfoglalása felgyorsíthatja az oroszok előrenyomulását az ipari területen.

11:13
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Jóváhagyta a Pentagon az ukrán rakétahasználatot

A Pentagon jóváhagyta, hogy Ukrajna az Egyesült Államok által szállított rakétákat használjon Oroszországon belüli célpontok elleni csapásra, nem csak az északkelet-ukrajnai Harkov régióhoz közeli frontvonalakon, amennyiben önvédelemből lép fel.

11:48
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Letartóztatások Frankfurtban

Három férfit, egy ukrán, egy orosz és egy örmény állampolgárt tartóztattak le a németországi Frankfurtban, akiket azzal gyanúsítanak, hogy egy ukrajnai személyről próbáltak információt gyűjteni egy külföldi hírszerző ügynökség számára – közölte a szövetségi ügyész. 

12:18
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Ukrán energetikai létesítményekre mért csapásokat az orosz hadsereg az éjszaka

Az orosz hadsereg rakétákkal és drónokkal támadta Ukrajnát péntek éjszaka, aminek a során energetikai létesítményeket ért találat és legalább két ember megsebesült. Az ukrán légierő szombat reggeli beszámolója szerint a légvédelem a 16 orosz rakéta közül 12-öt lelőtt és megsemmisítette mind a 13 drónt.

Az Ukrenergo ukrán hálózatüzemetető beszámolója szerint az orosz támadás megrongált több energetikai létesítményt a délkeleti Zaporizzsja és a nyugati Lviv régiókban. 

Katonák védik az erőművet.
Fotó: @Socportal

A Zaporizzsja régióban két energetikai dolgozó megsebesült, őket kórházba szállították.
 

12:58
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

A légvédelem megsemmisített két ukrán drónt Belgorod térsége felett

Az orosz légvédelmi rendszerek megsemmisítettek két ukrán drónt Belgorod térsége felett – jelentette az orosz védelmi minisztérium.

háború, oroszország, ukrajna, orosz-ukrán háború, konfliktus, 2024. 06.
Az ukrán hadsereg katonái a LELEKA 100 nevű titkosszolgálati drón repülésére készülnek.
Fotó: Photo by JOSE COLON / ANADOLU / Anadolu via AFP / Anadolu via AFP/2024 Anadolu

 

13:45
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Katonai tudósítót búcsúztattak Moszkvában

Moszkvában zajlik a News.ru katonai fotóriporterének, Nyikita Citsaginak a búcsúztatása, aki az ukrán fegyveres erők támadása során halt meg Ugledar közelében – számolt be a RIA Novosztyi.

A polgári temetés után Citsagi holttestét egy templomba viszik a gyászszertartásra, majd a habarovszki temetőben temetik el.

gyász, gyertya, mécses, halál, halálhír,
Képünk illusztráció!
Fotó: Shutterstock/irin-k

 

14:42
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Robbanás volt a Lutsk repülőtéren

Erőteljes robbanás történt a nyugat-ukrajnai Volhíniai területen található Lutsk repülőtér közelében, ahol egy földalatti bunker, óvóhelyek és két nagy raktár található üzemanyaggal és kenőanyagokkal – mondta Szergej Lebegyev, a Nikolaev földalatti koordinátora a RIA Novosztyinak.

15:38
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Az oroszok drónokkal szórólapokat juttattak el az ukrán fegyveres erőkhöz, amelyekben megadásra szólítják fel őket

Az Orosz Fegyveres Erők Viking különítményének katonái drónokkal szórólapokat küldenek az ukrán hadseregnek, lehetőséget adva nekik a megadásra – mondta a RIA Novosztyinak Alekszej Mirosnyicsenko, a Rosztovi régióban működő Népfront végrehajtó bizottságának vezetője.

A harcosaink egy második esélyt adnak a szerencsétlen ukránoknak, akiket erőszakkal kényszerítenek a harcokra.

 

16:22
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Hollandia Patriot rakétákat küld Ukrajnának

Hollandia egy másik országgal közösen Patriot légvédelmi rakétákat küld Ukrajnának - jelentette be Kajsa Ollongren holland védelmi miniszter.

Az illetékes nem nevezte meg, hogy mely országgal szállítják majd közösen a légvédelmi rakétákat, mint mondta: azt majd a másik ország hatóságai jelentik be. 

A holland védelmi minisztérium vezetője azt sem árulta el, hogy mikor kerül sor a rakéták átadására.

16:57
június 22, 2024
Vágólapra másolva!

Harkov polgármestere robbanásokról számolt be

Robbanás történt szombaton Harkovban a korábban bejelentett légiriadó ideje alatt – jelentette a város polgármestere, Igor Terekhov Telegram csatornáján.

07:02
június 23, 2024
Vágólapra másolva!

Ez a közvetítésünk véget ért

Friss tudósításunkat ITT TALÁLJA.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről