A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Meghalt 309 ember Kínában, amikor tűz ütött ki egy bevásárlóközpontban. Az épület legfelső emeletén éppen karácsonyi táncmulatságot tartottak, amikor a szerencsétlenség történt. A bentlévők túl későn vették észre a lángokat. A helyzetet súlyosbította, hogy az épület nem felet meg a biztonsági előírásoknak: a hosszú, keskeny folyosókon reménytlen volt a menekülni próbáló fiatalok helyzete.
Vágólapra másolva!

Leégett egy bevásárlóközpont Kína középső részén.
Helyi idő szerint hétfőn este fél tízkor gyulladt ki az épület. A szerencsétlenségben 309 ember meghalt, ugyanis éppen karácsonyi táncmulatságot rendeztek az épület negyedik emeletén.

A katasztrófa áldozatainak számát valószínűleg az is növelte, hogy az épület nem felelt meg a biztonsági előírásoknak: hosszú, keskeny folyosók voltak a bevásárlók központban, a pánikba esett tömeg nagy része emiatt nem tudott időben kimenekülni a lángokban álló épületből. Az alsóbb szinteken éppen felújítási munkálatokat végző munkások közül is többen életüket vesztették. Ráadásul - a BBC információi szerint - egy héttel ezelőtt megbukott egy ellenőrzés során az épület biztonsági rendszere.

A tűz valószínűleg az alagsorban keletkezett és onnét terjedt tovább a felsőbb szintekre. A tűzoltók nem tudták kimenteni a bent lévőket. Túl későn észlelték ugyanis a tüzet az épületben mulatozók: csak akkor riasztották a tűzoltókat, amikor a hőségtől betörtek az ablakok és fekete füst terjengett a környéken.

A helyszínre érkező tűzoltók már nem tudtak bejutni az épületbe a sűrű füst miatt. Sokan akkor vesztették életüket, amikor rémületükben kiugrottak az ablakokból - írta a BBC.

Kínában ez volt a legsúlyosabb tűzeset 1994 decembere óta. Akkor 324 gyerek vesztette életét egy koncerten.

Ajánló:

angolul

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!