A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:15AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl

Véres bandaháborúba torkollott a brazil börtönlázadás<br/>

Vágólapra másolva!
Két brazíliai börtönben is fellázadtak a rabok az embertelen körülmények ellen. Sao Paulo egyik börtönéből 123 fegyenc szökött meg, miután lázadás tört ki a fegyházban. Cuiaba város börtönében is lázadás robbant ki: a fegyencek 150 tússzal elbarikádozták magukat. Négy napon keresztül tartották magukat. Vasárnap azonban belháború robbant ki a rabok között, a fegyencek legyilkolták saját vezetőiket.
Vágólapra másolva!

Két brazíliai börtönben is fellázadtak a rabok az embertelen körülmények ellen. Sao Paulo egyik börtönéből 123 fegyenc szökött meg, miután lázadás tört ki a fegyházban. A szökevények közül tizenkettőt rövid időn belül elfogtak a rendőrök.

Sao Paulo mellett Cuiaba város börtönében is lázadás robbant ki: 150 tússzal – akik látogatóba érkeztek rokonaikhoz a börtönbe – elbarikádozták magukat. Négy napon keresztül tartották magukat a fegyencek, Vasárnap azonban belháború robbant ki a rabok között, a fegyencek mrátámadtak és megölték saját vezetőiket. A fegyencek vezetői ugyanis csak addig akarták tartani magukat, amíg a televízióban közzé tehetik felhívásukat. A belháborúval a túszdráma is véget ért - írta a BBC.

Brazíliában gyakoriak a hasonló akciók. A brazil börtönök túlzsúfoltak. A hely sokszor annyira szűkös, hogy néhány helyen, mint ebben ezekben a börtönben is a raboknak csak a vécében jut fekvőhely. A brazil fegyintézeteket egy ENSZ megbízott is megvizsgálta, aki szerint az elítéltekkel úgy bánnak, mint a vadállatokkal. Tavaly készített képeken tisztán látszik, amint az őrök puszta szórakozásból, sörétes puskával lövöldöznek a rabokra. A rendőrség szerint a Sao Paulo-i börtönlázadás vezetője az a José Carlos Nacimento, akinek felszítására két hónappal ezelőtt, egyidőben 27 börtönben törtek ki zavargások.

(RTL KLUB)

Ajánló:

angolul

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!