A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Pakisztán együttműködik Amerikával

Vágólapra másolva!
Pakisztán elnöke kijelentette, országa együttműködik a terroristák elleni harcban az USA-val. A hír azért különösen fontos, mert Pakisztán az egyetlen ország a világon, mely hivatalos kapcsolatokat tart fenn a tálibokkal.
Vágólapra másolva!

Pervez Musarraf, Pakisztán elnöke TV-beszédben ígérte, országa együttműködik Amerikával a keddi terrortámadás elkövetőinek felkutatásában. Pakisztán az egyetlen ország a világon, mely hivatalosan is elismerte az Afganisztán nagy részét ellenőrző tálib kormányt. A tálibok adnak menedéket Oszama bin Ladennek, a szaúdi származású milliomosnak, akit a terrortámadás megszervezésével vádolnak. Pakisztán közvetítő is lehet az USA és a tálibok között, ugyanakkor fontos információkat is tudhatnak Pakisztánban a támadás hátteréről.

A nyolcvanas években Pakisztán fontos szövetségese volt az USA-nak. Az ázsiai országban szerveződött a szovjet csapatok ellen harcoló afgán ellenzék, és amikor India jó kapcsolatokat ápolt az oroszokkal, akkor is fontos volt az amerikai szerepvállalás a térségben. Az utóbbi években kevésbé szoros a pakisztáni-amerikai viszony, amin sokat rontott Pakisztán jó kapcsolata a tálibokkal.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!