A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Afganisztán az ENSZ vizsgálatát kéri

Vágólapra másolva!
Afganisztánban a muzulmán jogtudósok országos tanácskozása felkérte csütörtökön az ENSZ-et és az Iszlám Konferencia Szervezetét, hogy folytasson "független vizsgálatot". Állítólag bin Laden kész bíróság elé állni, de valószínűleg csak muzulmán bíróság elé.
Vágólapra másolva!

Afganisztánban a muzulmán jogtudósok országos tanácskozása felkérte csütörtökön az ENSZ-et és az Iszlám Konferencia Szervezetét, hogy folytasson "független vizsgálatot" a szeptember 11-én elkövetett New York-i és washingtoni terrorista merényletek ügyében.

- Az uléma (a jogtudósok közössége) kéri, hogy az ENSZ és az Iszlám Konferencia Szervezete "derítse ki az igazságot, és vegye elejét ártatlan emberek zaklatásának". Egyúttal felszólítja az Egyesült Államokat, hogy ne indítson támadást Afganisztán ellen –írja a tanácskozásról kiadott állásfoglalás.

Az afgán vallási jogtudósok elítélték George Bush amerikai elnököt, amiért "keresztes háborúnak" nevezte a készülő megtorló csapást, s hangsúlyozták, hogy ez "sérti a muzulmánok érzéseit". Kifejezésre juttatták "szomorúságukat" amiatt, hogy amerikai emberek sokasága vesztette életét a szeptember 11-i New York-i és washingtoni merényletekben.

A tanácskozás részvevői előzőleg azt javasolták az Afganisztán túlnyomó részét uraló fanatikus muzulmán tálib kormánynak, hogy sürgesse Oszama bin Laden távozását az országból. A tálibok egy diplomatája azt mondta csütörtökön a Reutersnek, hogy a terrorcselekmények sokaságának, köztük a múlt heti Amerika-ellenes merényleteknek megszervezésével gyanúsított, szaúd-arábiai származású milliomos kész bíróság elé állni és felelni a vádakra, ha az Egyesült Államok bemutatja ellene szóló, állítólagos terhelő bizonyítékait.

Szuhail Sahin, a tálibok iszlámábádi nagykövetének helyettese azt mondta nyilatkozatában, hogy ezt magától a gyanúsítottól hallotta, aki tagadta, hogy köze lenne a szeptember 11-i merényletekhez. Sahin hozzátette, hogy Afganisztánban vagy egy másik muzulmán országban lehetne megrendezni Oszama bin Laden perét.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!