<P class="MsoNormal">Börtönre, nem halálra készültek a gépeltérítők

Vágólapra másolva!
Az FBI azt feltételezi, hogy a szeptemberi támadásokban részt vett terroristák legtöbbje nem készült a halálra, csupán azt gondolta, hogy egy "átlagos" gépeltérítési akciót hajt végre. A gépeltérítők csomagjaiban a hatóságok olyan tárgyakat találtak, amelyek alapján feltételezhető, hogy a támadók inkább börtönre, mint halálra készültek.
Vágólapra másolva!

Az FBI nyomozói elképzelhetőnek tartják, hogy szeptember 11-én nem mind a 19 gépeltérítő terrorista tudta, hogy meg fog halni. Ismerve Oszama bin Laden és az al-Kaida terrorhálózatának korábbi akciót nyomozók úgy gondolják, hogy a csoport 13 tagja csupán 'átlagos' gépeltérítésekre készültek, és nem gondolták, hogy öngyilkos akcióban vesznek részt.

A 19 terrorista közül egy sem hagyott hátra rejtélyes üzeneteket családja számára. Az egyetlen férfi, akinek végakaratát a hatóságok megtalálták, Mohammed Atta volt. Az FBI szerint Atta állt a merénylet hátterében és ő fogta össze a támadás szálait.

A merényleteket követően a hatóságok átvizsgálták a terroristák megtalált csomagjait. A bőröndökben olyan tárgyak voltak, amelyek azt feltételezik, hogy a támadók inkább börtönbüntetésre, mint halálra készültek. Szemtanúk, akik a merénylőket korábban lakóhelyük közelében látták, elmondták, hogy a gépeltérítéseket megelőzően többen bárokba jártak és sokat mulatoztak- írja a Washington Post.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről