Újabb civil áldozatok Afganisztánban

Vágólapra másolva!
A maradék tálibok és al-Kaida tagok megsemmisítésére bevetett amerikai harcirepülők ma lebombáztak egy kelet-afganisztáni falut – jelentette az Afgán Iszlám Hírügynökség. A közlés szerint a támadásban életét vesztette 15 civil, és a bombák leromboltak három házat.
Vágólapra másolva!

A pakisztáni székhelyű hírügynökség szerint halálos áldozatok többsége nő és gyerek. Afganisztán átmeneti kormánya épp ma jelentette be, hogy egyetért a bombázások folytatásával, annak ellenére, hogy néhány napja még azok leállítását kérte.

Kabul szerint az amerikai bombázásoknak addig kell folytatódniuk, amíg az al-Kaida terrorszervezet, valamint a tálibok utolsó fegyvereseit ki nem füstölik a hegyekből. A kabuli védelmi tárca pénteken még úgy nyilatkozott, hogy az Oszama bin Laden vezette terrorcsoport megmaradt kelet-afganisztáni fészkeit három-négy napon belül megsemmisítik, és ezek után az új afgán hatalom megvizsgálja, szükség van-e további amerikai bombázásokra. Az amerikai védelmi minisztérium azonban kijelentette, hogy szükség esetén folytatja a bombázásokat, még akkor is, ha az új afgán kormány a légi háború leállítását kéri.

Amerikai gépek az Afgán Iszlám Hírügynökség jelentése szerint korábban is bombáztak civil épülteket, az ártatlan áldozatok száma eddig több tucat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!